Рисуване за начинаещи и не само - 10

• 36 087
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря.
Дървото е стилизирано, но е добро за основа. В бъдеще ще можеш да го развиваш. И да, няма да изсъхне за седмица. Според мен и за месец няма да изсъхне. Зависи от разтворителя в боите, дали е откъснат листа-платно и външните условия.

# 616
Залепен е на картон (листът) и го оставих на остъклен балкон. В стеблото има ликуин (защото инструкторката разводни нейното кафяво с нещо и това ми беше под ръка), но горе просто е напластена боя с шпатула.
Има да си седи на този балкон Joy

# 617
  • София
Това нещо - ликуин, не съм го чувала. Какво представлява?

# 618
Не съм сигурна, че го произнасям правилно - ето това е:

Гелообразен разтворител, за разлика от лененото масло и уайт спирит, които са течни. Видях да го хвалят в някакво видео и си поръчах миналата година.
Не е лошо, понамирисва, но се трае.

Прерисувах една илюстрация от книгата Снежанка и други приказки, на издателство Миранда. Отчасти е и копирана; оцветена е с Копик (с акварел вероятно щеше да прилича повече на оригиналната, но ми се искаше да използвам маркерите):

Това е Пъстрокожка в роклята, която е като звездното небе (илюстраторът май си е представял Северното сияние).

# 619
Еййййй, върна ме в детските ми години с тази илюстрация. Бях малка, с часове гледах книгата и й се възхищавах. Благодаря

# 620
  • София
Браво! Чудесно е станало!
Какви Китайски приказки видях - останаха ми очите в илюстрациите!

# 621
И аз ги имах като малка, но книжките са съсипани. Заради носталгията и защото харесвам илюстрациите, си поръчвам някои книжки от това издателство Simple Smile

# 622
  • София
Ксения прави летен безплатен маратон с 36 урока. Нещо не съм съвсем наясно къде ги пуска, но май е в новата платформа. От вчера до края на юли или нещо такова. Та ако някой иска да се включи, ще дам линк. Не мисля, че трябва предварителна регистрация за маратона или нещо такова.
Ако нарисувам днес морския бряг, ще го кача допълнително.

# 623
Дай линк Simple Smile Аз още не съм си дорисувала 3 от уроците на маратона с масло (нещо нямам време), но събрах 5-те букви: МДНЕО.
Мисля, че тези упражнения са ми полезни (защото иначе рисувам прекалено бавно с маслените бои и имам проблем със смесването на цветовете), затова ще гледам да нарисувам и следващите (имам още 3 дни на разположение).

Ето я лодчицата:

И един урок сух пастел на Артефакто (техните са все такива - неща, които се рисуват за 15 минути; в случая си харесвам буркана, но хортензията, ако зависеше от мен, щеше да има видими цветчета):

Преди време бях гледала пак техен урок - абстрактен акварел - не ми хареса това, което рисувахме (оранжев лилиум и рози във ваза), но инструктурът говореше интересно за разни духовни неща Joy
Скрит текст:

# 624
  • София
Аз съм по по-реалистичните неща. Такива абстракции и неясноти не са моето. Може да е заради късогледството, но обичам да виждам и най-малките подробности, жилки и власинки. Иначе е полезно - малки прости сюжетчета, но дават опит за специфични неща. А и за по-общи също. Все си мисля, че ако в училище ни учеха, как точно да рисуваме с акварел, темпера или каквото там, нивото на стрес в населението щеше да е значително по-ниско.

Ей тук е платформата - трябва да се регистрираш в нея /не помня какви данни искаше, но по телефона не са ми пращали нищо, така че можеш да напишеш каквото ти хрумне, само мейла да е твой и паролата да си запомниш/.

https://shcool-mk.ru/login

После се логваш /"Авторизация" му казват и се намира под цялата бланка за регистрация незнайно защо/ и:
Горе в ляво има бутон "Безплатни бонуси". Цъкаш на него, пада "Из "Клуба художников"". Цъкаш на него. В големия прозорец ти отваря 4 безплатни урока.

Да покажеш после Simple Smile

# 625
Благодаря Simple Smile

Допълвам с Голямото страшно око в небето (от маратона) Joy :

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 20:56 от pppqqq

# 626
Рисунките ми от последните дни:

# 627
  • София
Чудесни са.
Аз съм с един пейзаж днес:

# 628
Много красиви картини!
Аз чак сега си приключих маратона, още не съм рисувала бонуса (имам проблеми с теч вкъщи и това ми отнема от времето...). Това куче май не се получи много добре, но в момента ми е все едно...

# 629
Рая, прекрасен пейзаж!

pppqqq, кученцата на мен винаги са ми трудни. Но никак не е зле.

Имате ли предпочитани материали за рисуване?
Аз не мога да реша с маслени бои ли, с акварел ли, с акрил ли. Рисувам от всичко по малко. И темите ми са разнообразни. Иска ми се да мога да нарусувам толкова много неща, пък нямам време за нищо................

Две картини с маслени бои, нарисувани по поръчка за детска стая:

Общи условия

Активация на акаунт