Рисуване за начинаещи и не само - 10

• 36 084
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
# 661
  • София
Показвам си двете далии:

# 662
Много им отиват тези рамки! Heart Eyes

# 663
  • София
Благодаря. Това е една рамка от Икеа или Юск, която ползвам, за да добия представа, как ще стоят на стена. Установих, че има много голяма разлика във впечатлението, което прави една картина, как точно ще я покажеш - още със скоча, като отделен лист с бял кант или в рамка.
Добавям си днешната котка 😁

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 23:55 от Raya

# 664
Много е хубава!
За рамките е вярно - наистина придават фасон на картините Simple Smile

Артефакто сега ми пишат, че имало 4 безплатни места за програма, която иначе струва 400 евро, но не съм убедена, че разбрах правилно - имало 4 канселирани места на хора, които не са платили. Като пишат "4 free spots" имат предвид безплатни, или свободни?... Иначе е хубава програма - акварелни пейзажи, една година уроци (малко труднички ми се видяха), но не смея да си вкарвам данни, защото не ми се разделя с 800 лв, ако не съм ги разбрала правилно...
Ето я офертата: https://artefactoschool.online/course_watercolor_landscapes?utm_ … 52&gcmlg=11104414

# 665
  • София
Питай на чата или се опитай да се регистрираш и ако ти поиска данни за банкова карта - отказваш се.

# 666
Много красиви далии.
С рамка всяка картина е различна.

Няколко картички от мен. Акрилни бои.

# 667
Много са пъстри и симпатични Heart Decoration

Аз така и не попитах Артефакто за курса, защото предположих, че имат предвид свободни места (а и при опит за регистрация, непрекъснато искаше да попълвам лични данни, които не смятам да им напиша).
Върнах се към маргаритките - масло на мини платно (не съм сигурна дали са готови, може да ги променя малко):

Днес започва пастелният маратон на Анастасия - изглежда бонусът ще си струва, ще трябва да следя за буквите, заради него - много хубава рисунка на папагал:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 17:30 от pppqqq

# 668
  • София
Маргаритките с хубави. Папагалът си струва наистина да се проследи. Въпреки, че като го има вече на картинка, можеш и сама да си го направиш Simple Smile
Аз си завърших ириса. Беше ми нещо като самостоятелна домашна работа за курса. Т.е. сама си го намерих и сама си го нарисувах. Заданието беше: бяло цвете на бял фон. Смятам, че се получи:

Казаха ми, че асиметричното паспарту отвлича вниманието от рисунката. Какво мислите?

# 669
Хубав е станал белия ирис на белия фон.
Разбирам, че такова е било заданието.
Иначе би ми допаднало повече да има по-голям контраст с фона.

Вярно, че асиметричното паспарту прави впечатление. Явно наистина отвлича вниманието. Не се бях замислила.

Две миниатюрки за картички от мен. Още не са съвсем завършени. Малко тънкопис ще добавя на места днес.

# 670
Паспартуто изглежда добре, но ирисът е страхотен! Heart Eyes
Миналият месец си събрах снимки на ириси - тук от града (имам лилаво и тъмно лилаво, изцяло светло-лилави, розовеещи и един лилав с жълто - трябва да посадят повече от тях, не знам дали защото го намерих трудно, но май ми харесва най-много); канех се да ги рисувам, обаче имах други занимания и нарисувах само един малък:

Този е съчетание от два цвята лилаво, доста често срещан.

Тъкмо вчера майка ми ми напомни, че съм й обещала по-голяма картина с ириси (и даже повече от една, защото снимах и във ваза, и в природата (т.е. в каре пред публична сграда) - за да имам композиция, подобна на тази на ван Гог Joy

utro77 , много свежи миниатюри Heartbeat

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 13:54 от pppqqq

# 671
Белият ирис е много нежен. Много ми харесва.

# 672
Рисуваните картички са прекрасни и като идея, и като изпълнение Heart Eyes

# 673
  • София
Лилавият ирис е чуден!
Картичките - много нежни 😍

Благодаря за добрите думи. Вчера попаднах на това коте и си го нарисувах:

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 21:31 от Raya

# 674
Благодаря Simple Smile

Нарисувах калинката от маратона - обаче излезе много бледа, защото нямах такова синьо в комплекта пастели (имам един по-нов, с повече цветове, но си го пазя):

Ето го и самият урок:
Скрит текст:

Нещо не й върви на Анастасия (инструкторката) - по време на първия урок видеото прекъсна, а днес отмени урока, защото детето й е болно.
Май за първи път казва буквите в произволно време, вместо да ги изписват в чата. Освен това има друга опция за получаване на бонуса (папагала) - като се качат петте рисунки и се даде оценка на маратона.

Общи условия

Активация на акаунт