Рисуване за начинаещи и не само - 10

• 36 085
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм си на тема изчанчени  котета и сие 😀

# 646
  • София
Липсваха ми котките. Благодаря, че сподели.

# 647
Котката създава лятно настроение; много ми харесва! Heartbeat

Аз нали все се оплаквах, че Артефакто пускат само уроци от по 15 минути - е днес гледах дълъг урок от техния сайт - мислех да си почина от упражненията с масло, но ме изкушиха. Ето това е резултатът от урока Женски портрет с масло:

Не прилича на тази на инструктора; май ми прилича малко на Тони Колет. Все пак съм донякъде доволна - за един час не мога да постигна повече (обичам да си оставям картините да отлежават и ги довършвам след време, а този инструктор каза, че рисува една картина в един ден, за да не изгубел енергията...).

Ето неговата:
Скрит текст:

# 648
  • София
Добре е. Тази на инструктора нещо ми се вижда изкривена. Може да е от снимането.
Аз съм далеч от портрети. Правила съм само с графитен молив и с мрежа. Поздравления.

# 649
Невероятни сте😍! Много ми харесва вашата тема! За съжаление аз от години не рисувам, но като ви следя от време на време ми се приисква и на мен да започна. За сега ще се наслаждавам на вашите творения🙂

# 650
Нов маратон сух пастел на Собака (не че си няма хубави уроци в Ю туб, но харесвам някои от техните маратони - доста добре обясняват и са полезни) - картинките са хубави, но тази Анастасия прекалява с черното:

Имам спомен, че съм гласувала за калинката и гъбата в Инстаграм (останалите ми 3 гласа не са били в мнозинството). Може да нарисувам само тях, не съм сигурна, че ми се занимава с черните фонове...

Артсървиз заредиха много продукти на Даниел Смит - включително комплекти и палитри с твърди акварели. Ако не си бях взела от Артматериали, сигурно щях да се изкуша да поръчам Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 11:12 от pppqqq

# 651
  • София
Не може ли да ползваш черен картон, вместо да рисуваш фона? То 3/4 от работата ще е да стане равномерно черен...

# 652
Така е, но в предишни уроци на тази Анастасия, хем ползва черен картон, хем покрива плътно с черния пастел. И аз не знам защо го прави...

# 653
  • ВАРНА
Препоръчайте ми маскираща течност за акварел!Използвам една закупена от Слънчоглед,но е много гъста и миришеща ужасно,лепне силно и къса понякога картона.Виждала съм в клипове течност изглеждаща жълто-бяла,видимо ефирна,не стои релефна.Моята се нанася трудно и е много груба,като течна гума.

# 654
Трябва да се правят тестове, за да се види коя хартия не къса - аз до сега използвах ето тази:

Къса всичко, освен 100% памук. Не лепне като изсъхне, малко мирише на гума, но не е нещо особено.

Понеже ми свършва, сега съм взела тази, но още не съм я изпробвала:

От разни клипове в Ю туб знам, че всяка е различна и даже ако е ново шише от същата марка, пак няма гаранции, че ще се държи по същия начин.

# 655
pppqqq, много хубав портрет се е получил!
И аз като инструктора обичам да рисувам наведнъж. Нямам търпението да чакам и после да продължавам. Което ме дразни при маслените бои, защото често не е възможно.

Тези дни нищо не рисувах. Работих с полимерна глина. Разпилявам се между хобитата.........

# 656
Благодаря Simple Smile На мен ми харесва да изоставям за малко картините, защото си почивам от тях, а може и впоследствие да поправя нещо, което не съм видяла.
Случвало се е и за 4 месеца да оставя полузавършена картина.
А при маслото има техники, които няма как да станат по друг начин - гледам в Инстаграм - рисуват цяла картина с умбра (почти като графика се получава - с всички детайли и светлосенки) и след време, когато е напълно изсъхнала, оцветяват с разредена маслена боя, така че долния пласт да се вижда. Иска ми се да пробвам и тази техника, но ми се вижда трудно.

# 657
  • София
За маска ползвам маркер на Pebeo. Доволна съм. Рисувам на целулоза - не ми къса нищо, стои леко синкав на белия лист. Не може големи площи, но контури, пръски, капки - идеално.
Днес съм почти две картини напред. Направо ми изтръпна мозъка. На едната ми останаха падащите сенки, а другата като че ли е готова, но ми се иска да я видя утре или след ден два. Сега пред очите ми е само референса.

# 658
Тези маркери не засъхват ли бързо? Четох ревю, според което човекът го е ползвал един-два пъти и след това се е бил втвърдил.
Сигурно трябва да се съхранява по специален начин?

# 659
  • София
Първи ми е. Измива се писецът всеки път с топла вода. Има резервен. Съхранява се хоризонтално /тук може да се бъркам с белите маркери/. Имам го от няколко месеца, може би от февруари - наред си е.

Общи условия

Активация на акаунт