Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 93 379
  • 1 578
  •   2
Отговори
# 1 575
Ние се ваксинирахме доста късно, в края на декември и поради тази причина все още не мога да дам отзив. Инфлувак и флуенз.
За първа година взехме това решение, защото вече 3-4 години ни тръшва грипа много тежко, вкл. последната  (2025) ме завари бременна в 8 месец.
Забелязала съм, че тук ни удря около средата на февруари. Не знам защо, но всяка година си мислим че ще ни пропусне, защото.....ахааа да е отминал вече и явно хващаме последната вълна.
Та сега не знам дали въпреки ваксините ще ни пропусне съвсем, но ако не ни пропусне, то поне се надявам да го изкараме по - леко.

# 1 576
Не всяка ваксина предпазва от заразяване. Особено пък когато не се ваксинират всички, както е с грипните и с ковидните.
А успешно лечение с АБ хич не звучи добре.
Идеята е да не стигаш до АБ, все пак за вируси става дума.
Аз съм с Инфлувак, засега не съм боледувала. Но от октомври работя с маска. И така ще е до април.
След КОВИД, който прихванах от болна колежка, не рискувам. Даже и леко не искам никакви болести.

Напротив, целта на всяка ваксина е изобщо да няма разболяване, а по-малката цел е да бъде по-леко. Няма ваксина, която да се прилага на всички! И няма да има такава.

Идеята да не се стига до АБ е много хубава, но невинаги е осъществима. Ако грипът е дал усложнения, често предписват и АБ, колкото на някои от вас да не се харесва.
Една приятелка така умори майка си. Щадеше я от АБ, тя се влоши, накрая дробовете и бяха пълни с вода и си замина. Всъщност това не е било щадене от АБ, а чист автогол!

# 1 577
Като стигне до дробовете е много лошо. Тогава без АБ не може.
Но с ваксините се стопира още в носоглътката и минаваш с хрема и витамин С.

# 1 578
Аз този път се ваксинирах чак в края на ноември, поради причината, че все бях болна от други неща, не от грип. Надявам се поне грипа да ме пропусне. Досега след ваксина не ме е хващал.

Общи условия

Активация на акаунт