Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 176
  • 1 464
  •   2
Отговори
# 1 395
  • Замък сред облаците
Ох, милото, то възпалението си е текло явно покрай сливицата. Дано мине бързо.

И аз се отчитам с ваксинирано дете с назална, намерена в Севлиево от позната на приятелка (благодаря ти, ти си знаеш ❤) и пратена с хладилна чанта по Еконт. В събота предиобед му я сложих, вчера се разподсмърча леко. Миналата година (първа ваксинация) след първата доза имаше на 4-ти ден Т до 38гр, отпадналост и обилна хрема, тази година на 3-ти ден лека хрема без други оплаквания, като гледам и днес ще е хремав леко. Четох снощи съвети от др Бацелова, капах виброцил да не се мъчи със сополи докато спи.
Аз се боцнах при ЛЛ в петък с Инфлувак, 3 дни ме боля мястото на инжекцията като ощипано като легна на рамото, не съм имала други реакции.

# 1 396
  • София
ех гадост 😩 дано е било еднократно и днес да си е окей

# 1 397
Аз дадох Нурофен пет часа след поставянето на инжекцията на детето ми, тъй като много го болеше ръката и плачеше (кривеше се) през деня.
Компрометирала ли съм ваксината според вас"?
Този месец ни предстои и втората доза и да знам как да действам.....

# 1 398
Не би трябвало да пречи. Дори при другите детски ваксини препоръчват ако има реакция да се даде нещо.

# 1 399
Здравейте. Във връзка с темата, имам две допълнителни назални ваксини Fluenz за сезон 2025/2026г.
Бяхме поръчали на две места да ни намерят и като ни се обадиха, беше неудобно да ги откажем.
Ваксините са запечатани, закупени от квартала, в който живеем, но въпреки всичко са транспортирани с хладилна чанта до хладилника вкъщи.

Добро утро. И двете ваксини са дадени.
Бъдете зрави.

# 1 400
Някой знае ли къде в София може да се закупят назалните ваксини за деца?

# 1 401
Ох, милото, то възпалението си е текло явно покрай сливицата. Дано мине бързо.

И аз се отчитам с ваксинирано дете с назална, намерена в Севлиево от позната на приятелка (благодаря ти, ти си знаеш ❤) и пратена с хладилна чанта по Еконт. В събота предиобед му я сложих, вчера се разподсмърча леко. Миналата година (първа ваксинация) след първата доза имаше на 4-ти ден Т до 38гр, отпадналост и обилна хрема, тази година на 3-ти ден лека хрема без други оплаквания, като гледам и днес ще е хремав леко. Четох снощи съвети от др Бацелова, капах виброцил да не се мъчи със сополи докато спи.
Аз се боцнах при ЛЛ в петък с Инфлувак, 3 дни ме боля мястото на инжекцията като ощипано като легна на рамото, не съм имала други реакции.

Дали е от ваксината или вирус...?
И моят се разподсмърча снощи. Назална му сложих в събота сутринта рано-рано. Чудя се дали е от ваксината или е лепнал нещо...

# 1 402
  • Замък сред облаците
С опита ми от предната година е от ваксината.

# 1 403
Някой знае ли къде в София може да се закупят назалните ваксини за деца?
Май никъде няма. Питах в големите аптеки, няма да получават повече.

# 1 404
Ние успяхме да намерим само една назална ваксина, а детето ще се ваксинира за първи път и знам, че трябват две. Проблем ли е, ако сложим само една? Ще подейства ли?

# 1 405
  • Замък сред облаците
Сложете втора инжекционна. Вариант е.

# 1 406
Точно идвах да питам дали е възможно запушен нос, леки болки в мускулите и 37.1-37.2 след назална ваксина. Сложена е в петък следобяд, симптомите са от днес сутринта(вторник), макар че и вчера имаше съмнение.

# 1 407
Във връзка с питането къде все още има налични ваксини (София): днес вечерта бях в аптека Субра в Сердика център и имаше сложена бележка А4 на стъклото пред касите " Ваксини има". Надявам се да е полезна информацията , ако има все още търсещи 🌸

# 1 408
Аз дадох Нурофен пет часа след поставянето на инжекцията на детето ми, тъй като много го болеше ръката и плачеше (кривеше се) през деня.
Компрометирала ли съм ваксината според вас"?
Този месец ни предстои и втората доза и да знам как да действам.....

Не, не е компрометирана.

# 1 409
Защото четох, че дава по-слаб имунен отговор и отслабва ваксината, ако се дава температуропонижаващ препарат.

При следващата доза какво мога да дам, в случай че не е Ну рофен?

Общи условия

Активация на акаунт