Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 93 158
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 515
Тази година как боледувате с ваксина? Споделете, моля

Аз съм с грип тип А в момента, ваксинирах се в началото на ноември.. Е, такова тежко боледуване не ми се беше случвало от поне 15тина години..

# 1 516
Тази година грип А е много мутирал, ваксината не пази от заразяване, евентуално от тежко боледуване и хоспитализация. Пази срещу грип В. Просто шанс - и вирусите се борят за място под слънцето и еволюират, за да избегнат ваксината, природни механизми.

# 1 517
Моля не пишете ангро.

От листовката на Инфлувак сезон 25/26 :

# 1 518
  • София

Аз съм с грип тип А в момента, ваксинирах се в началото на ноември.. Е, такова тежко боледуване не ми се беше случвало от поне 15тина години..

И моето дете го кара тежко, ваксинирано е с назалната- много висока Т, остър ларингит, умора. Започна тамифлу на 24 час, Ащото първите тестове бяха отрицателни. Ние сме с инжекционна с мъжа ми, но пием тамифлу в профилактичната доза, защото сякаш се опита и нас да ни повали.

# 1 519

И моето дете го кара тежко, ваксинирано е с назалната- много висока Т, остър ларингит, умора. Започна тамифлу на 24 час, Ащото първите тестове бяха отрицателни. Ние сме с инжекционна с мъжа ми, но пием тамифлу в профилактичната доза, защото сякаш се опита и нас да ни повали.

И моето дете го кара в момента много тежко. От детската градина в петък ми го дадоха с близо 40 градуса температура, сигурно на предния ден го е прихванал, защото мен ме почна около 24 часа след него..
И той е на Тамифлу (сироп) и го понася добре, за разлика от мен.. Аз, освен че съм ваксинирана, започнах прием на Тамифлу, но не ми понесе (започна ужасно многократно повръщане) и го смених с инхалера Реленца. Не съм си представяла, че такова нещо ще ми дойде до главата, след ваксина.. че и антивирусните нямат желания ефект при мен. Е, страхотна Коледа се очертава.. Дано поне за НГ да сме здрави!

# 1 520

Това към мен ли? Новините за силно мутиралия subclade K H3N2 щам стояха дълго време на първа страница на BBC news, Reuters... Масово около нас ваксинирани са болни, карат го нелеко, но все пак без хоспитализация и за седмица са на крака, но докато са болни, се чувстват зле, силна отпадналост, кашлица, често гастроинтестинални симптоми. Мъжът ми също след Инфлувак го изкара, аз и детето се опазихме с Тамифлу. Но ако греша, поправете ме.

# 1 521
Грипът си върви с отпадналост поначало, не е като настинките. Веднъж само съм карала грип за над 20 години през които се ваксинирам, удари ме рязко и се чувствах все едно ме е блъснал товарен влак... така 2-3 пъти поне.
Но видях разликата в сравнение с другите около мен, от които го хванах. Някакъв пак много гаден беше нея зима, всички бяха много зле, аз за няколко дни през които не съм и лежала, направо не бях за оплакване.
Но си бях изморена постоянно, боляха ме мускули първите дни, абе грозна история си беше.

# 1 522
Аз съм с Ваксигрип, дъщеря ми беше с грип А тия дни, мен не ме хвана, но и синът ми не го хвана, а той не е ваксиниран.

# 1 523
  • Germany
Големият ми син е в момента болен, на теста излезе бледа черта на грип А. Ваксиниран е, ние също. При него почна много нетипично. Вчера сутринта беше с болки в гърлото, но отиде на работа и вечерта беше по добре. Днес по обяд каза, че му е ту топло ту студено и се оказа с 38 градуса. Дига и сваля известно време сам и сега пи парацетамиол, защото го заболя главата. Почна и да подкашля. Надявам се да мине леко и да не се заразим останалите, най вече малкият, който е с астма.

# 1 524
Може да давате Тамифлу или Реленца в профилактична доза за 10 дни на малкия, за да не се зарази. Предвид че са в близък контакт (едно домакинство) и е с астма, може да е подходящ вариант.

# 1 525
  • Germany
Може да давате Тамифлу или Реленца в профилактична доза за 10 дни на малкия, за да не се зарази. Предвид че са в близък контакт (едно домакинство) и е с астма, може да е подходящ вариант.

Благодаря за идеята, но сме в Германия и няма как да го купя без рецепта. Рецепта няма как да получа преди понеделник, а и най вероятно няма да ми дадат...

# 1 526

Благодаря за идеята, но сме в Германия и няма как да го купя без рецепта. Рецепта няма как да получа преди понеделник, а и най вероятно няма да ми дадат...

И в бг е с рецепта. И не всеки ЛЛ ги изписва. Дъщеря ми е астма, в Австрия. До сега не са й изписвани никога, когато боледува. Винаги е ваксинирана, но дори тогава без боледуване не става.

# 1 527
  • София
Профилактичната доза е опсана дори в листовката.
При моето ваксинирано дете и 5 дни на тамифлу, за жалост, се наложи антибиотик ☹

# 1 528
Тамифлу съм купувала спокойно без рецепта в София. Съжалявам, че при вас е толкова сложно Sad

# 1 529
Профилактичната доза е опсана дори в листовката.
При моето ваксинирано дете и 5 дни на тамифлу, за жалост, се наложи антибиотик ☹

Какво усложнение направи..? Бял дроб, уши..?

Общи условия

Активация на акаунт