КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 51 142
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Фло,честито ново,старо гадже! Карай се когато не слуша и го глези за да забрави неприятните болежки! Явно двете ще се срещаме и ако имаш път към тръстиката ми пиши кога и аз ще цъфна там на кафе с теб!
              Айша,не се коси! Теб не те приемат защото кашляш,а мен ме изхвърлиха и без да кашлям! Yum Може би защото пуша или защото не съм на тяхното интелектуално ниво! Знам ли? Може би защото настоях да ме включат ,а не им се искаше ! За това пък при майчетата съм на почит и уважение.  Yum Ходим заедно на родителски срещи,на кафе и по цял ден чатим за какво ли не! Ако не пиша все някой ще попита как съм и имам ли нужда от нещо,има ли проблеми и т.н. Друго си е да си млад !
              Лека нощ,че утре ще пътуваме на студентска среща в Плевен ,а до сега бях при Неда та съм капнала.Благодаря ви за пожеланията и ..... обичам ви!

# 166
  • София
Честит празник на Неда и Рой!
Да са здрави и да сбъдват мечтите си.

# 167
Добра вечер!
Малко късно, но още е днеска Simple Smile, дано не се замотам и да просроча в следващия ден Simple Smile....

Честити рождени дни на талантливата и красива Неда и чаровника Рои!
Здрави, щастливи и с късмет да са!

Момичета-кокичета, пак се отплеснах и съм назад с четенето и писането, но малко протоколно  ще пиша.

Айша, Дидиа и аз не съм от богоизбраните - по-точно, бях, но ме изключиха за системни отсъствия Simple Smile
То и от фейсбук може да ме изключат, че и там се вествам и пиша от дъжд на вятър... просто тези  места, не са ,,моите'' места ...
Тук съм, при Маммата - толкова ми е уютно, като в роден дом ... То иначе и  мама си нямам и роден дом също, поне виртуален такъв да имам...

За срещата - обадих се на адашката, съжалявам, не мога да дойда.
Ще ми се поне до сряда, колкото може по-малко контакти да имам, ще постъпвам в болница.

Адашчицата е щастлива - има си гадже чисто отремонтирано Simple Smile. Никакво претоварване повече, живи и здрави...

Дидимити, все мисля да ти звънна и все не идва ред, но пък се радвам, че по-често пишеш...

Фури, Римар, Алфея, Гъбка - радвам се да ви срещна....

Луси, неуморна приятелко, огън си, вихрушка направо.
Сърцето ти е пълно, радвай се на любимите хора...

Ееее, т"ва си спомям за коментар.
Ако на някой ме съм обърнала внимание, раздавам прегръдки....
Тя адашката беше с чувала с прегръдките, ама и аз имам поне една торба прегръдки за раздаване Simple Smile

Ееее, лека нощ, да спите в кош!
Наспете се, пък утре ,,нов ден, нов късмет""

# 168
Привет девойки:)
Доста отдавна не съм влизала и заради това успях да  прочета само последните няколко поста.
Преди всичко да ви благодаря за пожеланията към нашия рожденник, стана  19 годишен, не е шега работа Simple Smile
Ще му ги предам, знам че ще се зарадва. Част от вас той познава , свързва лице с име.
Дидия, и тук да поздравя талантливата Неда, все по големи успехи да има, светът е пред нея.
Леле , кога изминаха толкова години от началото на темата. Аз я открих през 2009- цели 13 години , колко приятелства се създадоха, колко вълнуващи срещи се проведоха от тогава.
Дано и през следващата година всичко да е наред за да мога да посещавам по често.
Фло , съпруга ти бързо и безпроблемно да се възстанови.
Мрънчовците на Айша -така растат,като всички мъничоци - кога кихат, кога сополят, кога кашлят.Това си е почти "в реда на нещата".Полека лека . Докато си изградят имунитета.
Клечице, отдавна не си ми се обаждала. АЗ не звъня, защото не знам кога ти е удобно.
На всички ви без изключения, писали или не, прегръдки и пожелание за хубава неделя.

# 169
Ехоооо! Да видим сега дали ще се класирам да публикувам нещо?!? А?
Иначе безкрайно се радвам, че отново намерих пътя към темата-майка. Дано съм успяла, все пак...
 Исках тук да ви прикача новата радост на баба - Оливия Яна, 4.400, сестричка на Йойо, св.Димитър ни я донесе!
Но нещо не знам как се закача снимка...
И още исках да ви помоля заедно с Нинка и Светлето да се съберем на китайския на бул.Левски, в който бяхме последния път.
Я чакайте пак да проверя Нинка за какво се молеше. Да не сбъркам.
Дааа, Нинка също моли за китайския на Левски.
Аз обаче не знам нито дата, нито час. Колкото си бях извеяна, сега, в новото ми качество на ДАБЪЛ БАБЪЛ, хептен се изоглавих.

Не знам успях ли да прикача кадро на госпойцата-принцеса на слончетата с нейните килограмчета.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 21:58 от Здравка-Мравка

# 170
  • Вила Великула
Браво Здравче. Ти успя. Добре дошла отново.

# 171
  • София
Привет, красавици!
Не знам от къде да започна. Не че ми липсва дар слово. Друга е причината и много дълго се въздържах да пиша.
Както знаете групата се разцепи. Много бях против, когато това се случи. Сама напуснах вайбър групата, без да чакам да ме изхвърлят, защото реших, че не е коректно към тези, които нямат вайбър. Обидени са момичетата, които са отстранени. Ще цитирам само едно изказване: "Като прочетох, че ме отстраняват, сякаш с вряла вода ме поляха". Мислех си, че сме задружни, знаем си и кътните зъби, но дали не съм се заблуждавала? Не виня никого. Никой не може да държи сметка на хората кой къде ще участва. Не за това иде реч. Ето в конкретния случай какво се оказва и това доведе до този "разговор" с вас? Аз си мислех, че ще си пием кафето с ДИДИА и АЙША, други желаещи не се появиха, а се оказва, че имало желаещи за среща от вайбър групата. От къде мога да знам кой какво иска?  Да не съм врачка и да хвърлям боб, та да позная?
Предлагам, от тук нататък, когато се организира нещо от КГБ, да пишете в КГБ и тук да се заявите. Предполагам, че не сте забравили пътя към нашата колиба, утъпкван цели 15 години. Разбирам, че четете темата и добре знаете какво се случва. Обещавам ви, че няма да звъня по телефоните.

# 172
  • Вила Великула
Фло, напълно съм съгласна.
Доколкото разбрах, Римар няма да може да дойде в понеделник.  За мен също понеделника е ден с много задачи.
Предлагам да направим срещата във вторник в китайския на Кюри, защото за този на Васил Левски няма къде да се паркира.
Дано да приемете предложението ми. Все пак имаме 15 годишнина и не е зле да се видим и да се почерпим.

# 173
  • София
Привет, момичета. Мислех, изобщо да не отговарям на упреците, които очевидно са към мен – просто не съм длъжна никому. Защото знам, че понякога е по-добре да замълчиш, за да те чуят по-добре.
Но тъй като съм анатемосана, не само тук, а и по други канали на социално общуване, да разкажа истината, такава, каквато я виждам аз. Като администратор на групата съобщавам ОТНОВО на отстранените от прословутата вайбър група, на попарените с вряла вода, че те бяха предупредени, и то неведнъж, че от еди коя си дата всички, които не участват активно (има такива, които и ред не са писали или проговорили) ще трябва да напуснат. Причината е, че повечето от нас в групата (споделяно няколко пъти, се чувстваме некомфортно, когато само ни четат, без да дават признаци на живот). Да следиш една тема означава, че само  следиш, без да имаш ОТНОШЕНИЕ към членовете. Какъв е смисълът да стоиш в група, в която дефакто нямаш участие? В групата наистина се говори за доста лични неща, които не биха били споделени тук, само и единствено заради голямата публичност. Да, знам, че имаше много недоволни, че се създава такава група, но мисля, че сме големи и разумни жени, които могат да преценяват сами кое и защо го правят. Пък и се стремим да бъдем все по-технически грамотни и в крак с младите. Поне доколкото и докото можем.
На някои им е по-уютно тук, други – пописват и тук и там, трети съвсем се отказват от мамата, защото не им е комфортно. И то доста отдавна, преди да съществува ябълка на раздора. Разни хора, разни мнения и поведение. Така че, тези които не се смятат за богоизбрани, не на необходимото интелектуално ниво, както и други от този род  - сами си се титулувате.  Тяхно право. Според Франсоа Рабле човек сам пише цената на етикета си.
По отношение на приятелството, нарочно няма да употребя кавички никъде, където по правило трябва, мога само да запитам обидените, кога вие реагирахте на споделена болка или съчувствахте на болните? Е, имаше доста такива случаи в групата ни от пролетта та досега. Това ли наричате приятелство или смятате, че само вие и вашите проблеми са важни? Щом предпочитате да се сгушите в себе си (апропо и аз минавам към тях, но се старая да го преодолея) - добре, но ако искате да има контакт – то трябва да има поне ДИАЛОГ. И защо си мислите, че някой трябва да ви се обажда, или да ви пита как сте, а вие да не проявавате никаква емпатия (хайде да употребя модерната дума) отсреща. А не и само това, а да го афиширате публично и телефонно? Целта? Ами обадете се вие, питайте вие. В едно приятелство и двете страни са активни, не можеш да чакаш само теб да търсят и да те питат как я караш. А ти знаеш ли проблемите и нуждите на човека от когото изискваш това и кога за последно го попита? Кога му се обади, изобщо помниш ли, има ли такъв случай?  Хайде, да не се обвиняваме и да се правим на жертви.
И, нека бъдем поне уважителни една към друга.  Мисля си, че поне съм възпитана. И Фло, аз пък смятам, че се познаваме отлично. Никакви изненади тези дни – поне за мен.
Айша, обръщам се специално към теб – кога по-точно си проявила интерес към групата? Спомням си, че ти беше една от върлите противници на нея. Споделяше, че твоя вайбър е само за близките ти. За теб съм сигурна в това, че щеше да си от активните, ако беше изявила желание. Или аз нещо бъркам? И ако пренебрегна иронията в твоя и в другите постове, ще ви кажа отново - отдавна са поканени открито и веднаги всички, които имат желание за КОНТАКТ, но хора, само да следят някак не само не одобряваме, а даже това поведение смятаме за твърде обидно безразличие.
За себе си мога да кажа, че отлично знам коя съм, къде се намирам, какво мога и умея и какво не е по силите и по желанията ми.  Давам си сметка, че съм на възраст на която не бих искала и не бих позволила някой да ми дава съвети как и с кого да живея живота си така, както на мен ми се харесва. И нито обаждания по телефони, нито писане или не писане в която и да е платформа, би могло да промени създадените ми представи и мнение за някого. Мнението и отношението си създавам само и единствено самата аз според поведението на съотвения човек. На пиедестали поставям само хора от най-близкото си обкръжение.
По повод епистоларната публична форма на анатемостване, споделям, че по този въпрос повече няма да участвам с щракане по клавиатурата.
Останете си със здраве, защото от него имаме нужда най-много, пък и без него нищо няма да ни се услади. И го живейте този живот, все пак е прекрасен!
П.П. На срещата няма да присъствам не защото се страхувам от някого или нещо, напротив предпочитам да гледам  хората в очите, когато разговарям, а поради здравословни причини.

# 174
  • София
ПИПИЛОТА, така да бъде!
СРЕЩА НА 1.НОЕМВРИ, ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ, ОТ 13.00 НА СТЪКЛЕНАТА МАСА В КИТАЙСКИЯ НА ЖОЛИО КЮРИ. ДОБРЕ ДОШЛИ!
Кажете колко са желаещите, за да направя резервацията.

# 175
  • Вила Великула
Фло, май като гледам срещата ще пропадне. Светълчо и Здравка са категорично за китайския на В. Левски. Аз нямам против мястото, но там паркирането е невъзможно. Бих направила опит, но ако няма къде да спра, просто ще си тръгна.
Така...стана неприятна разправията. Аз съм изразила моето мнение по въпроса за отстранените във вайбър групата. Мисля, че сме достатъчно зрели и мъдри дами, за да го играем на "Нати си куклите, дай си ми парцалките".

# 176
  • София
Защо да пропадне срещата? Нали бяхме взели решение, че който организира срещата той посочва дата, час и място. Та затова. Нали сърце юнашко не трае, толкова много ми се иска да се видим.
Все пак се съобразихме с това, че 31.октомври се оказа не съвсем удобна дата. Местим датата - 1.ноември. Още един ден за лечение на болничките. Дано оздравеят и за срещата да са пушки! Blush
Първоначално часът беше обявен за 12.30, но взех под внимание това, че може би е ранен този час и го изместих с половин час - за 13.00. Това навярно няма да е от значение за някои, но ще бъде по-удобно за други. Simple Smile
За момичетата пешеходки няма значение къде ще е ресторанта, но за шофьорките е голям проблем мястото за паркиране. Защо да не се съобразим и с това? Все пак Жолио Кюри е на комуникативно място - метро и автобус. От Люлин до Кюри са точно 20 мин. Все едно сме с влак стрела. Grinning
Поводът да се съберем е много хубав - 15 години от създаването на КГБ и 1.ноември - ден на будителите.
С тази среща слагаме началото на есенните срещи. Нека не я проваляме. Това, че имаше речено казано не смятам,  че е повод за влошаване на взаимоотношенията. Аз поне така мисля. Нали сме пораснали и помъдрели. Нека го докажем с дела. Simple Smile

Все пак, ще резервирам голямата маса. Решението е ваше. Мисля, че ще имаме и изненада. Тайна!!!

ЗДРАВЧЕ, честита ви придобивка! Нека малката принцеса Оливия Яна да расте здрава и от Бог благословена! А ти бабче да си здрава, да припкаш след нея и да й се радваш.  Мама бързо да се възстановява, а батко да помага.

# 177
  • тук, на мястото си
Здравче, честита внучка!
Жива и здрава да е Оливия Яна!
Да расте щастлива за радост на всички около нея!

# 178
  • Вила Великула
Фло, Светълчо и Здравка казаха, че в този на Васил Левски било по-вкусно.
Ще напиша във вайбър групата, който иска да има среща, да пише тук.

# 179
  • София
Марина, имаш грешка. Месинджър и Уотс ъп са ми за семейството. Вайбър инсталирах заради групата. Надявах се да съм част от нея. Но след като не съм желана от тарторките няма какво да се направи. Сама няма как да се присъединя като не знам името и как да я търся. Може би съм ви досадна с еднообразно ежедневие.
А защо тук да не е анонимно? Не се регистрираме с копие от лична карта, нали?

Общи условия

Активация на акаунт