КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 51 153
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
И аз да драсна някой ред по нощите! Yum
                   Фло,днес трябваше да си дойдат,но полетът от Бодрум закъсня и изпуснаха самолета от Истанбул за София.Турците са ги настанили в хотел за тази нощ и утре ,живот и здраве, трябва да летят за София с друг полет.Така,че РД започва в хотела  /родих я в 0.30 /,след това в самолета и в къщи! Yum
                   Тортата е стегнала,ама аз нали съм бързак ягодовото желе го изсипах още преди да стегне достатъно и леко потъна.Стана бяло-розова,а трябваше да е розово желе от горе.Та утре рано-рано изпращам ММ за ягоди за да оформя естетиката.Не,че е лоша,ама с ягодите ще стане по-красива.
                   Борянке,и аз като теб карамела в тавата! Имам чашки от йена за него,ама не ми се играе с тях.
                   Гъбче,за да няма шупли кремчето трябва водата да не завира и за това печеш на по-ниска Т и по-дълго време.То и за брюлето важи същото.Аз правя и един сладкиш кодрит кадир и там пак на по-ниска Т защото става на шупли.
                   И аз установих,че се уморявам по-бързо,ама решших ,че не е от ЕГН,а от лежането на дивана с лаптопа.Та сега ще си поставя задачка да ходя по-често без да се оправдавам с времето.
                    На всички лека нощ,! Аз имам филм за доглеждане!

# 271
  • Вила Великула
Добро утро! Пия чай и ви изчетах.
Стягам се за работа, преди това съм на контролен преглед при невролог.
Много ми се беше възпалил плексита, от стойката на тялото, по цял ден седнала и наведена към компютъра, ми се схваща целия врат и много ме боли главата от това. Пих един месец разни лекарства, сега съм по-добре, но се опасявам, че като ги спра ще стане същото. Ще видим какво ще каже докторката.
Попаднах на млада и много добра невроложка. Абе напоследък установих, че е по-добре да се ходи при млади лекари. Старите лекари, които вече са се доказали и с някакви титли като, че ли са отегчени и уморени. А при младите е точно обратно. Преди месец и половина бях и на съдов хирург и там попаднах на млада лекарка. Останах много доволна.
Хайде на всички усмихнат и спокоен ден.

# 272
И аз се наспах, нов ден , нов късмет!

Пипи, и аз така мисля за докторите от доста време.
Старите ( нищо лично) залагат на стари знания, не четат, не се развиват, а и  медицината, като всичко друго , се променя и развива.
Успех на прегледа и дано болката не се връща....

Дидиа, майсторица си!
Вярвам, че тортата и с потънало желе е прекрасна!
Честит рожден ден на дъщеря ти!
Честит ви празник в дома! Весело и приятно изкарване!

Борянка, по-полека с работата.
Няма ли да ни зарадваш с нещо за душата- есенно, цветнолистно?

Алфея, къде се губиш?
Отбивай се по-често в дядовата ръкавичка Simple Smile .

Адашке, мила,  на 1 ,12, съм на преглед да се види как се е възстановило и адаптирало окото.
До тогава има разни предпазни мерки. Иначе нищо не ме боли, виждам, не знам по-добре ли е, но със сигурност не е по-зле.

С това говорене за торти и кремчета, снощи едва се въздържах да не стана по нощите да бъркам вкусотии.
През деня не ми се яде, но стъмни ли се ставам ламя-ненаситна, яде ми се всичко и по много Simple Smile.

Сега пия кафе в леглото и чакам слънцето да се появи.
Днес ще го има, а аз толкова го обичам, че без него ми е празен деня.

И на вас желая хубав ден и хубава седмица.
Да сме здрави и да ни върви във всичко, с което се захванем.

# 273

И аз съм кукнала от рано! Моите момичета току що излетяха от Истанбул.Цяла нощ са се разхождали и са празнували РД на Цвети! Да ми е живо и здраво,малкото дете! Да е обичана,щастлива,успешна и все така прекрасна дъщеря,майка и съпруга!
                     Клечице, оченцето постепенно ще се възстанови.В началото е малко неприятно,но с времето става добре.Не се напрягай много и се пази.
                     Нещо музата за писане не ми идва и ми е нервно и напрегнато.Цяла нощ се въртях и в ранни зори седнах на кафенце!
                    Лек и спокоен ден! Намръщен е още,но дано слънчо се покаже!

# 274
Честита Ви рожденичка Дидиа! Да е здрава и сбъдва мечтите си! Благодаря за кафето!
Събудих се и аз рано, рано към 4 и погледнах на джиесема за дългоочакваната пенсия-нанесена ми е, но уви пети месец минимална.
Все някой ден ще получа и реалната.
Хубав ден и спорна седмица за всички от сърце!

# 275
]
Честито на рожденичката с тематична торта на цветя!

# 276
  • София
Здравейте, красавици!
Поздравления за рождения ден на малката щерка на ДИДИА. Да е здрава, щастлива, удовлетворена от всичко, което прави. Да има късмет и успехи! Наздраве! Heart
ДИДИА, вярвам, че тортата е чудесна. Нали ръцете на мама са я направили. Желая ви хубав празник!
БОРЯНЧИЦЕ, тортата е прекрасна. Здраво си се потрудила. Stuck Out Tongue Winking Eye
ДИДИМИТИ, ще ти дойдат по-късно парички на куп. Важното е много дълго да ги получаваш!
ПИПИЛОТА, едно време казваха: Ходи при стар лекар и при млад зъболекар. В днешно време може и да са се променили правилата. Важното е, че си намерила добри лекари. Желая ти да ги ползваш рядко, а още по-добре  никак.
КЛЕЧИЦЕ, да забъркаш някоя вкуснотийка не се изисква напрежение. Бъркай смело! После да се похвалиш.
АЛФЕЯ и аз ти се радвам, че си сред нас. Миналата седмица изплетох яркочервена шапка и шал на голямата внучка. Носи си ги с удоволствие. Много й отиват. Тези дни ще започна домашно елече.
Днес няма да готвя - има за дояждане. Мисля да се опъна и да почета книга.
Днес дали ще се покаже слънчо?

# 277

Хо, хо, човек без работа, само за ядене мисли Simple Smile.
То не изисква усилия за правенето, ами проблема е как да ядем, а да не ни се лепва на някои части Simple Smile .
И аз и ММ уж внимаваме какво ядем и колко, ама аз съм с вниманието до обяд, след това ставам мечка - стръвница - к'вото видя унищожавам по ред Simple Smile...
И ако ви изкуших и вас, ето рецептата
https://content.gotvach.bg/r-89719-%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B … 82%D0%B8?l=3#prod.

Солени гофрети със сирене

# 278
Честит рожден ден на щерка ви Диди!
Здраве и любов!

Клечице,много апетитни гофретки!
Запазих си рецептата.
И друг път съм казвала- воже цял ден да не ям,но вечер гладни очи не заспиват 😃😀🙄
Най - неправилно,нооо ,това 😃🤐

# 279
  • София
ЧРД на Цвети с пожелания за здраве, успехи и щастие!

# 280
  • Вила Великула
Момичета, в момента в ЛИДЛ има крем брюле в стъклени купички. Две кремчета са 3.49 лв. Опитах го и не е лош. Утре ще взема още няколко да си направя сервизче.
Клечице, изглеждат апетитно тези солени гофрети. Ще пробвам.

# 281
  • София
Привет, красавици!
Как сте, какво свършихте днес?
При мен нищо кой знае колко Ентересно. Поразтребих къщата, че нали Виенската филхармония ще идва, та да не се излагаме пред чужденците. То вече сме си свикнали - от 14 години сме рода. Не си връзваме кусури. Радвам се, че сватята ще дойде. Готина е. Като идва винаги ходи на фризьор, та и този път няма да пропусне. Заедно ще се разкрасяваме.
ДИДИА, как изкарахте празника? Хареса ли се тортата? Предполагам, че и парченце не е останало за снимка.
ПИПИЛОТА, супер полезна информация. Още утре ще отида до Лидл. Дано да си намеря купички за крем Брюле.
АЙША, още ли сте без децата?
ГЪБКЕ, всички знаем, че вечер не бива да си похапваме обилно. Може цял ден да не сме сложили троха в уста, но вечер като заседнем...леле мале. Организмът ни си казва: Тая мойта шантава стопанка до утре вечер няма да ми даде да ям. Я това да го сложа на запас и хоп - на дупето, на корема, на паласките. Иди, че се оправяй после. Аз имах по-големи амбиции, но откакто дойдоха децата ми е трудно, защото с компания е сладко. Все пак гледам да се ограничавам и особено да спазвам времето за хранене. Имам още 4 месеца, но в тях влизат Коледните и Новогодишните празници и всичките имени дни през януари по два пъти (по нов и по стар стил). После ще ви кажа справила ли съм се.
КЛЕЧИЦЕ, много добре изглеждат солените гофрети. Браво на теб!
Хайде сега лека нощ, а утре нов ден, нов късмет!

# 282
Прочела съм ви, харесала съм ви, отбелязала съм "полезно".

За себе си ще кажа, че съм голяма шматка. Снощи по това време размразявах хладилника. Той е до малка секция с полустъклена, полупдч врата . Рамествах ги  и с вратата на хладилника счупих стъклото на вратичката. Виках мебелист. Той не  може да   смени стъклото. Трябва  да търся друг майстор за  нова вратичка и няма да е  същата, ако въобще може да стане. Това е. Все на развАла ми върви.
Лека нощ и дано на вас не ви се случват гафове като моите!

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 00:20 от K.A.G.

# 283
  • Вила Великула
K.A.G.ти си голяма пакостинка. Stuck Out Tongue Winking Eye
Не продължавай в същия дух или пък просто си решила, че този шкаф е за подмяна. А като гледам по кое време на денонощието те прихваща да правиш тези бели.
Аз си пия сутрешния чай и отива в офиса.
Вчера на прегледа при невролог ме изненадаха, че към края на месеца трябва да постъпя за 5 дни в болница за пълни изследвания, ЯМР и между другото някоя и друга система.
Подготвям се психически.
Е хайде лек и спокоен ден на всички.

# 284

Добро утро и честит Арахангел Михаил!
Именичките ни в темата бъдете здрави и успешни!
Днес да се помолим за Яжка-всичко да мине и след някой месец да може да бяга.
Пипи и при теб всичко да е на 6. Лекарите са за това-да помагат.
 K A G  да не ти пука за белите-нали счупеното носи щастие!
Усмихнат ден имайте всички от близо и далеч!

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 07:50 от дидимити

Общи условия

Активация на акаунт