КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 51 156
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Да са живи и здрави рожденичките на Пипи и Фло! Да успяват във всичко.
Яжка да се възстанови бързо и да ходи леко!
Клечи, как върви възстановяването? Другото око ще оперира ли?
Аз днес нещо пострадах с коляното. От няколко дни ме понаболява леко, но си ходех. Днес децата излязоха с майка си. След тях пуснах робота и тръгнах да пазарувам. Още пред блока нещо изпуска в крака ми, заболя ме и не мога да стъпя. Сега се чудя от става ли е или от разширена вена. Ако някой знае как боли втората, споделете. И на какъв доктор трябва да се ходи. Хич не ми се лежи.

# 316
  • в малка спретната къщурка
Честита рожденичка, Фло! За расте здрава, щастлива и да  много да Ви радва! Весел празник!
На Яжка бързо възстановяване и нови неуморни крачета.
Лек, приятен и усмихнат ден!
Айша, отивай на спешен кабинет. С друго не мога да помогна.

# 317
  • тук, на мястото си
Честита рожденичка на Пипилота!

Честита рожденичка на Фло!

Нека бъдат здрави, щастливи, обичани и благословени!

Айша, ортопед търси. Дано с хапчета се оправиш. Миналата година бях също като теб, седнах за половин час и после.....

# 318
Уххх, писах, брисах и к'во стана и изчезна от телефона...

Сега по стегнато -
За вените, ако е вена би трябвало поне от дни да виждаш подуто, червено някъде по крака по меките тъкани...
Ако нещо ти се е заметнало по колянни връзки ( не им разбирам, пиша хипотетично) би трябвало по коляното да има зачервено и подуто.
Почини си пък ако не мине до утре, решавай има ли нужда от доктор или от мазила някакви.

За мен - ОК съм.
Още след операцията не чувствам нищо различно от преди. Не знам виждам ли по- добре, но не е и по зле.
Иска ни се и другото око да направя, че да ми се махат от главата, но с това пазене следоперативно ме губят като скорошен пациент ( клиент). Нещо хич не ми се ще преколедно да се ограничавам в разните му работи... На скенер за проверка съм на 1 .12., но малко вероятно е за нова операция. Само подготовката за такава с разни изследвания е седмица. Той докторът е лесен, неговата работа е 10 - тина минути, после съм аз за другото.
Та така.
Греех се на слънце до сега на балкона, вирих краци, но слънцето ми избяга и ще се пребирам навътре. От вчера си имаме парненце, макар, че според мен може още без него.Дручко си е, да да живи и здрави от Топлофикация и ние да можем да си плащаме сметките.
Хайде, със здраве.
До после

# 319
Тествах отоплението ,като не е палено си намирисва на нещо, вече е готово ,че дават захлаждане, да не измръзна, то който застуди ,той ще затопли ,рано е още за зла зима, но знам ли.Да съм готова.
 Носих по 3-4 зелки и днес го сложих, утре почвам да преварявам вода 60 л ,като няма кой да ми докара мека  изворна ,тази е много варовита, бързо  цъфти от нея, бе пием нещо като вода.
 Като иска детето ми, то по-близо до пенсионна възраст от колкото до детска ,но ми е дете, няма накъде - сложих зеле.
 Остана ми малко терен и за чистене, ако може след дъжда ,дето прогнозират и не се знае ще вали ли, ще продължа ,като не - напролет.
 Толкова от мен.
  Фло, филхармонията изсвири ли вярно тона или  още свирукате?
 Айша ,не знам какво ти е ,но мен болеше крак, че не можех да мръдна но знам от какво  е-права лопата му викат. Гълтах илачи де що ми паднаха, почивах ,за сега бива. Вчера пък кръста - това е положението ,ако не боли, на моята възраст си е опасно вече.

# 320
Айша,според мен това е проблем със ставата.Седни , постави ръка върху коляното,след това без да махаш ръката лекичко ритни напред и ако усетиш с ръката си припукване диагнозата е ясна.Артрит му се вика и боли от време на време,ама много гадно.Ако е в началото боли по-рядко,изчезва и пак се появява неочаквано.Лекар - може и при ЛЛ   и той да ти даде направление,защото не винаги е ортопед.Може и ревматолог.Ако се окаже вярно моето предположение по-добре е да мажеш с диклак или нещо друго /много са мазилата за подобни болки/ ,но да знаеш ,че всички хапчета за тези болки съсипват черен дроб,стомах и т.н. Аз пия хапчета колаген и куркума.Дъщерите ме принудиха,че хич не обичам да пия хапове.

# 321
  • Вила Великула
Фло, честита ви рожденичка. Да е здрава и да сбъдва мечтите си.
Айша, дано да е отминала болката. Ако не ходи на ортопед.
Клечице, за пътуването до Германия повода е, че ММ ще е на едно обучение и аз се наредих с него. Той докато се обучава, аз ще обикалям. А и на неговият рожден ден той беше пак там, а сега на 6 декември аз имам имен ден и за да сме заедно.

# 322
Добра вечер момичета!
Честити да са внучката на Фло и щерчицата на Пипилота! Да са здрави и с много късмет напред!
Пипи колко мило празнуване в Германия-сами, двама влюбени! В кой град ще бъдете? Незабравимо да е!
Приятна вечер и утре да не забравите, че е свети Мина.
Нека закриля семействата ни!

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 20:39 от дидимити

# 323

Добро утро!
 Не можах да заспя ,но пък открих къде да гледам руски фирми.Преведени не са ,но със субтитри на руски. Попаднах на старичък, като не съм го гледала - не пречи ,нов ми  е. Моят любимец, един от няколкото руски актьори, Владимир Епифанцев , младичък още  от 2011  е филмът, ами кеф . Следва друг с него но стана рано ,та ще опитам да постя , отново.
 Утре имам пазаруване, че този път потвърдиха гостите   и идват. Дойде ми реда ,като си търпелив, все идва. Книжки имам поръчка да търся ,приказки от баща им останали, че се мъчат да четат вече, таблетите са на тавана, училище има, ако ми кажете къде са ,ще черпя. Също така и къде е на зелето отгоре кръстачката дървена, дето го затискам, то е решетка по-точно, прибрана  е ,но като не съм писала къде в големия тефтери  после в малкия да запиша къде е големия - така става. Пиша какво да напазарувам ,имам останало в камерата по нещо ,но аз го почнах доставеното и  хапнах като принцеса, та намаля. Утре отново ,събота - над тенджерите.
 И с кеф ще си гледам филми - само 3-4 думи не разбрах ,диалектни или  уличен  сленг ли му викат, не ми вярвайте, аз не си вярвам, измислям си .И забравям.
 Но и така всичко разбрах от филма, Ура!

# 324

Добро утро! Отворих кафенето-заповядайте!
Боряна и аз се събудих рано, рано. Не се притеснявай за забравянето-обща болест е. Едната ми баба бе много приказлива, но и помнеща-приказки безброй ни разказваше.Песните ни ги рецитираше. Аз на млади години помних, но...сега все нещо търся ли търся. Много хубава книга имах детска кухня и нали ни е злояда внучката все исках да я дам на снахата/не, че не готвят много по-добре от мен/уви не я откривам. Приятно гостуване и не се притеснявай за нищо! Нагушкай си дечицата.
След 20 дни ако е рекъл Господ и ние ще се видим на живо.
Честит празник днес!
Като започнах да Ви разказвам за баба ми-сладкодумната все казваше, че доктора и поставил диагноза атеросклероза. До последно беше в кондиция и се лекуваше само с аналгин.
Джили ако се чувстваш добре прескочи за малко на среща с КГБ то да ти олекне на сърцето.
Тану не помня дали ти писах за новата Ви ограда-става супер. И нас ни чака, но в някой друг сезон.
Кафето изстина. Да ставам и да подхващам задачките.
Приятен ден момичета и да не се преуморявайте!

# 325
Добро утро!
С кафето съм в кревата, после ще я мислим. Мръчкаво е на вън,  очаква се дъжд, недолюбвано от мен временце.

Дидимити, постой при мен на кафе Simple Smile , къде си се разбързала Simple Smile?

Борянка, радвам се за теб...

Пипилота, ех, че хубаво ще бъде през декември в Германия ...

Вече окончателно не ставам за среща
Скрит текст:
ММ е болен,  той лежи в едната стая, аз в другата ...
Дано мога да се опазя, че само това ми липсва...
,,Болен здрав носи'' стана нашата, но  ,,вирус няма, маските ми пречат'' и те така...
Каквото, такова...
Сега го играя болногледачка на капризен пациент Simple Smile...

Да е спорен и хубав денят ви!

# 326
  • Вила Великула
Добро утро и от мен.
Честит празник на семейството. Честит имен ден и на моята внучка Виктория.
Борянке, не се притеснявай за забравянето, на всеки му се появяват бели петна на моменти. При мен например като се преуморя в края на деня, има думи или имена, които не мога да се сетя как са. После като си почина всичко
си идва на мястото.
Клечице, има гадно вирусче с кашлица - пази се доколкото можеш.
Дидимити, пътуването е до Хамбург-най-зеления град в Германия. Надявам се да е много коледно там.
Вече разглеждам в интернет и набелязвам места на които ще отида през деня, когато ще съм сама.
Няма как да обиколя всичко, защото площта на града е 755 km².

# 327

Честито на Виктория на Пипи ,но  и на внучката на Яжка ако не се лъжа.
 Не си вярвам много и все пак.
 Да са здрави, весели ,щастливи ,ученолюбиви !

# 328
  • тук, на мястото си
Честит имен ден на всички именници!
Честит Св. Мина!

Изпих кафето на Дидимити и сега ежедневните задачки.
Боряна, "Любовь на два полюса" гледала ли си го?

# 329
Точно него гледах. Няма го на български та заради това се радвам, няма да чакам превод.Защото излиза нов сериал с Епифанцев.
 Предпочитам  да не е с бой, че той яко бие.
 Прекъснах Рикошет - втори сезон с друг любимец - Александър Устюгов, да видя този как ще е на руски. Супер беше.

Общи условия

Активация на акаунт