КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 51 152
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ето ме след срещата. Както винаги беше хубаво и весело, времето не ни стигна. Но вие това си го знаете. Имахме си и малка гостенка - Емили Мамсева. Много кротко, добричко  детенце.
Малко съм ядосана на китайката - уж едно поръчах, тя друго ми дала. Дано Скъпия не мърмори много.
Мамси, доколкото знам Фло поддържа връзка с Дая. Май живеят близо една до друга.
И в нашия блок отдавна искаме събрание, но гаулайтерката не го свиква. Та може втори път да изпуснем санирането.
Габката, какъв е този мъжки магазин? Навява ми едни асоциации, но явно е друго.
Мрънчоците успешно подлудяват мамка си. Вчера - бебето натъртено, днес Мрънч си пийнал течен сапун/миришел вкусно на ягода/. Сега  плакне зъби и уста и реве.

# 511
  • в сърцата на любимите ми хора
Да надникна пак тук, че май скоро няма да се ляга. Събранието мина що-годе добре. Преподписахме договора с фирмата професионален домоуправител, обсъдихме наболели проблеми /без викове и нерви/ и след около два часа висене на крак се разотидохме. Ще си продаваме абонатната станция на Топлофикация, да не се чудите как съм забогатяла Simple Smile
АИША, открих телефон на Дая и се чух с нея. Разбрахме се. Ох, и твоите мрънчоци не оставят мама на спокойствие. Все да има за какво да се притеснява човек. Алекс също си беше пийнал течен сапун, нищо му нямаше. После бягаше от шишето като дявол от тамян Simple Smile
Май днес аз ще гася лампите. Да ви е спокоен и сладък сънят.

# 512
  • Вила Великула
Добро утро. Днес се записвам първа. Как хубаво спах тази нощ...в моето легло с моята си възглавница.  Пия чай и се стягам за подвизи на тръстиката.
Вчера се прибрах малко преди мм и кучето ми устрош такова посрещане...то ми близа ръцете, целува ме по ръцете, страшна радост и показване на любов. Не ме е виждал от 6 дни. Котето също показа, че се радва, ама май по-скоро заради храната, която получи.
Радвам се, че сте прекарали чудесно на срещата, но не съм се и съмнявала. Дано на следващата да мога да присъствам.

# 513
  • София
Добро утро!
  Добро утро Пипи! Броени дни бързо минават,колкото и неприятно да е било.Когато се налага,трябва да се изтърпи.И аз постъпвам за изследвания периодично в друга болница,където няма ВИП стая.
   Вчера бях на контролен преглед и се събудих още в 4 часа.Не можах да се наспя от притеснение какво ще ми кажат.Не съм ви споделяла,но още на третия ден от изписването се спънах от патериците и полетях да падна.Задържах се на оперирания крак.Това много ме притесни,заради теглото ми,дали нещо не съм счупила.Вчера ми направиха снимка,махнаха агрифите и всичко е наред.Вече хвърлям едната канадка и ще бъда само с една още един месец.Но мускула ми е атрофирал от бездействие и имам задача да ходя много,да качвам стълби и да играя гимнастика,за да го възстановя. Снощи се прибрах късно,нападнаха ме приятелки по тел. и Вайбър,после направо заспах.Та,сега чак пиша.
   Сега пия едно кафе и се чудя Дидимити защо не сервира нейното.
   Хубав ден ви желая на всички!

# 514
Ей ме и мен тук, ама ще се старая да е за кратко, че трябва да се ,,улюдвам'', че я кое време станА ( така казваше преди години една моя мн. по-възрастна от мен приятелка . Улюдвам= привеждане в приличен за показване пред хора вид. Да ти е светло там горе, лельо Малинче)

Вчера до след обяд маАх крачоли надлъж и на шир из СФ.
До Китайския  не стигхАх, че беше хем в средата на времето ми, хем в средата на посоките ми. Радвам се, че ви е било гот и съжалявам, че от лятото не съм била на среща с повече от 1 дру(Ъ) жка  и то все инцидентно и набързо.

Пипи, представих си срещата ви с Кучо.
Няма такива затрогващи с обичта си същества....
Сега малко работа и ,,здравей, Германия''.

Яжка, ти си геройче!
На пролет те вземам в мойта група за разходки, когато съм в СФ.

Мамси, този служебен домоуправител, ползвали ли сте и преди или от сега нататък ще е? Чувала съм не добри неща и много входове предпочитат човек, живеещ във входа.
На кого ще продавате абонатната? На Топлофикация? И какво значи това - отказвате се от парно или само друг ще се занимава с регулирането му?

Айша, харесА ли си Скъпия китайската манджа? Какво му купи, то повечето им манджи са за предпочитане прясно сготвени иначе притоплени не са много ОК за капризен човек...

Ставам.
Чакам майстор и не знам, кога ще ме изненада.
Хубав ден на вас!

П.П. Да не се учудвате, че съм редактирала.
,,Набиха'' ми се в очите грешни ( сменени) букви, та влязох да пооправя, че правописната полиция, може и да не пише тук, но ни проверява, та да не стана за смях Simple Smile...

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 08:51 от Важна клечка

# 515

Ето и кафенцето! Присядайте до мен,че аз като активен пенсионер сега се излюпвам.Ще се "улюдвам" след кафето.Не,че има накъде да хващам,но така за самочувствие.
                        Пипи,обичта на животинките е нещо велико.Аз влизах да поливам цветя ,докато щерката беше на почивка, и кучето от тогава не ме пропуска .Ама нали е голям само си представи неговите целувки.Друг го водеше на разходка,друг го хранеше,аз само влизах и той явно скучаещ ми се е радвал и сега няма начин да вляза без да направи опит да ме събори.Когато седна се настанява до мен и главата му на коленете ми.
                        Клечице,възхищавам се на умението ти да се разхождаш сама.Аз без компания не мога.
                        Айша, така растат дечицата.Радвай им се , че тези моменти минават и си спомняш с носталгия за тях.
                        Яжка, ти сега не бързай да тичаш.По-внимателно и без натоварване.И това ще отмине и ще тичаш отново.Имам съсед,който мина през това и сега ,ако го видиш, изобщо няма да разбереш,че е преживял подобно нещо.Тича повече от младите.
                        Мамси,излиза,че малката кукла е кротичко и добро детенце или знае много добре къде и как да се държи.Малко завиждам,че около мен няма мрънчовци,а само тийнове.
                        Усмихнат и щастлив ден,че съседката звънна и отивам да си взема млякото и яйцата.

# 516
Добър ден, че за добро утро не успях да "сколасам". Сготвих една крем-супа за малката, дано хапне.
КЛЕЧИЦЕ, ползваме такъв домоуправител от десетина години и общо-взето сме доволни. Е, има и какво да се желае още, но хората определено се стараят.
Абонатните на всички входове в момента са собственост на живущите. Има закон, който задължава Топлофикациите да изкупуват абонатните и те стават тяхна собственост. Когато е наша собственост, всичко, което се повреди, трябва да се ремонтира за наша сметка. Един пример: само за подмяна на помпа трябва да се "бръкнем" с минимум 4-5000 лв. А като станат собственост на Топлофикация - грижата по поддръжката си е тяхна. Та това е големият плюс от такава продажба. Сумата, която плаща Топлофикация, се разпределя между собствениците на апартаменти според техния дял. Процедурата, обаче, е доста тромава и отнема много нерви и време. При нас с това ще се заеме фирмата-домоуправител. До една година трябва да успеят да се преборят. Ще се похваля, ако станат нещата.
ДИДИ, малката е сладур и половина, не мога да се оплача, че не е кротка. Ама голям инат, ей. Аз такъв в къщата си не съм имала. Реши ли нещо, няма оправия - дори и на следващия ден не можеш да я прикоткаш да го направи. Дано да е само етап от развитието, че иначе ... Иначе е бонбон Simple Smile А ти от къде се снабдяваш с яйца? Вероятно са домашни.
ЯЖКА, добре, че всичко е наред. Пази се! Колко време след операцията трябва да си помагаш с патериците?
ПИПИ, аз затова предпочитам за домашен любимец кучето. Като човек е, само дето не може да говори. И преливат от любов и благодарност. Иска ми се да си взема отново едно мъниче, но ангажиментът е дългосрочен и постоянен. Ще ми дойде в повече. Все още съм в чуденка.
Разпратих на всички адресите за подаръците. Дано успеете да ги изпратите така, че да пристигнат преди Коледа.
Ферман стана, ама колкото-толкова. Хубав ден!

# 517
  • София
Здравейте, красавици!
Много обичам да чета "фермани". Научавам полезни неща и денят ми не е минал напразно.
МАМСИ, като казах на ММ, за вашата топлофикация, той зададе няколко въпроса, на които ти сякаш си го чула и отговори. Сега само техниката ли купуват или и помещението? Дано да сте по-добре. А като вземеш парите от сделката да идеш на Малдивите. Ще ти стигнат за една дълга почивка. Плюс, че ще получим и по 70 лв на калпак за Коледа. Блазе ни! Stuck Out Tongue Winking Eye
ДИДИА, тенкю, баба за кафето. И мен ме интересува от къде ти доставят млякото и яйцата.  Щом ги получаваш, значи си доволна. Hands Plus1
КЛЕЧИЦЕ, не съжалявай за пропуснатата среща. Ще има други срещи. Измислила съм го. Ще свирна, когато съм готова. Само трябва да кажеш кога ще си столичанка. Grinning Добре си направила, че си се разходила...
ЯЖКА, разбрах, че контролният преглед е минал добре. Виж, че са ти махнали едната канадка. Скоро ще хвърлиш и другата. Имай още малко търпение. После ще тичаш, може и да спортуваш. НЕма страшно, градско! Ние сме цвръсто поколение. Ще ни бъде! Heart Да ти напомня да пратиш на МАМСИ адреса на щерчицата си, за да си получиш подарките.
ПИПИЛОТА, май животните са по-признателни и благодарни от хората. Как не можеха да говорят...Надявам се, че си в пъти по-добре. Да не кажем, че у дома и стените помагат! Hug
АЙША, как са мрънчовците след инцидентите? Надявам се да са добре. А мамка им? Представих си баткото, който си е пийнал от течния сапун. Като пръцне, от дупето му ще излизат балончета. Joy
ГЪБКЕ, до къде докара борбите с Булсатком и А1? Само дано не са борби с вятърни мелници. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТАНУ, МАМСИ те издирва. Прати й адреса си, та да го даде на Дядо Коледа или на Дядо Мраз. People Santa Ама че глупави емотикони. Още си страдам по старите. Бяха толкова хубави и красноречиви!
ЯНЕ, кога ще ти оправят таблетчето? Носи ли го на ремонт? Още ли онова парцалче се размята? Blush
Е, спирам до тук. Ако има неспоменати, както казва ЯЖКА, са напрегръщани и нацелувани.
За кратко се опъвам на диванчето и после поемам към Метро. Отивам на шляй пазар и съм сигурна, че ще се върна поне с 2 - 3 торби, така както почти нищо не ми е нужно.
Среща довечера на мегдана. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 518
Присядам при вас да ви видя и да си побърикаме, макар и задочно, пък после ще видим какви ще ги върша в останалата част от деня, по-скоро нищо, че при мен вече е тъмно и съм включила лампа.
Яко ми мирише на зима и на сняг, да видим дали ще познаят за утре...

Такааа, подредила съм до мен кафенцето, 1/2 л. чай. една паница манджа и съм във вашата виртуална компания...
К'во му требЕ друго на човек - ядене, пиене и две топли думи, нали...
Ммм. опитах се да ви прикача снимков материал за визуализация Simple Smile, но нещо не се справям  да сваля снимка от компютъра, та първо пиша, после показвам...

Дидиа, на това,,умение'' неволята ме научи...
Но пък после ми харесА и сега съм си най-добрата компания и за вършене на работа, и за разходки, и за обикаляне по магазини, и за екскурзии, и за почивки, абе за всичко Simple Smile ... Аз съм си по- по- най- сговорчивата и приятна компания и по света и у нас Simple Smile - с никой не се съобразявам, никой не недоволства , никой не обгрижвам ... Еее, има си и недостатъци, но предимствата на този етап лично за мен са повече...

Мамси, какво печелят живущите разбрах, не ми е ясно къде е ,,сиренцето в капана"", каква е уловката, какви са недостатъците и минусите за потребителите...

Леле, мале, как ми пораснаха ушите с това мило обръщение -Клечице Simple Smile  Wink , иде ми да се прекръстя с някое по фино именце Simple Smile.  
Много бих се радвала, ако мога да присъствам на сбирките ни, но все изникват непредвидени затрудняващи ме обстоятелста. Старая се уж да съм информирана, но понякога се случва и да не видя, ако е от днес за утре или след ден. Ще съм благодарна, ако някоя добра душа ми пише на телефона или пък направо се чуем .

За мен - мнооого съм доволна от себе си, похвалвам се пред цялата КГБ-ейска дружина Simple Smile.
За петилетката не знам, но годината я приключвам предсрочно Simple Smile  Имах разни битови проблеми,  всичко е оправено, къде с помощ от приятел, къде с помощ от добри души, къде собственоръчно-всьо в порядке...
Тези дни идва гаджето, малко културен животв столицата и стягаме дисагите  за другия мой прекрасен живот...

Уж много неща имах да ви казвам, а нещо запецнах.
Пак ще дойда.
Вечерната проверка ще е след 21.00 Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 16:46 от Важна клечка

# 519
И аз с една кофа фъстъци и вече ми прилошава от тях,но си ги обичам.Чудо мое та ничие.Такава лакомия съм,че докато не ги свърша или не ми призлее съвсем от тях няма сама да се спра.Обичам всякакви ядки , но в малки пакетчета,а сега щерката донесе в кофичка и ужас.
                  Млякото и яйцата взимам от един човек май от Суходол.Така и не разбрах от къде е точно,защото връзката направи една съседка и тя се обажда за да дадем заявка и след това в колко часа ще дойде.Поръчката взима  понеделник,а стоката получаваме в сряда.Взимала съм  прясно сирене и телешко месо,когато има.Днес вбесих ММ ,защото тя винаги звъни на него,а на мен никога въпреки,че ми има телефона.Чакаме днес да звънне ,ама нямааа!По едно време се обажда малката дъщеря и казва,че нещата са ни у съседката и ММ да отиде да и звънне и да ги вземе.Съседката и казала,че и звъни ,защото ми няма телефона /което не е вярно/,а на ММ бил изключен.Та си нямах работа и се избъзиках на тази тема,че като се люшна моята везничка едвам я успокоих!
                  Клечице, и аз май искам да мина на твоя режим на ходене сама,ама не ми се получава.Тръгвам нанякъде и ММ идва за компания.Да,ама той ходи бавно и обикновено се отказвам и го пращам сам до магазина,ако съм тръгнала натам.Бърза компания не мога да си намеря и най-често съм полегнала е ТУдора на дивана.
                 Мамси,за проджбата на абонатната ,ако те интересува нещо пиши и ще питам дъщерята.Тя им беше почти десетина години юристконсулт.Та от нея знам за покупките на Топлофикация.
                 Гъбче,поне за А1 знам,че не трябва да се отказваш.Малката щерка води война с тях и спечели,че бяха и начислили едни турски сметки ум да ти зайде,а тарифите,които и казаха бяха различни.Е,върнха и надвзетото.
                 Айша,нещо не те виждам,ама сигурно тичаш след мрънчовците!Е,такова удоволствие за сега не ми се получава.Отидох да видя малката госпожица и я няма.Не се е прибрала от у-ще.Питам зетя как така и погледни времето.Той и звъни и се оказва,че е на репетиция на бандата в у-ще.Пита я кога ще учи и отговор - като се върна.Не знам дали се е прибрала защото се уговори зетя да я вземе с колата,което си значи по тъмно.
                 Дебна часа,че да пусна СМС на зелената зона и отивам да се разходя по етажите.След това пак ще надникна ,ако има седянка от 21 ч.

# 520
Днес било Андреев ден. Да е честит празника на имениците  /не знам дали имаме в групата/. Денят започва да расте и това може само да ме радва, защото с тази тъмница още от 17 часа направо се побърквам.
ФЛО, КЛЕЧИЦЕ, изкупуват само техниката. Мисля, че няма уловка. Просто с продажбата отговорността по поддръжката на инсталацията пада върху Топлофикация. Те и затова бавят процедурата колкото е възможно повече и изискват един куп документи.
ДИДИ, може ли да ни дадеш някакви координати на този човек, да се облажим и ние с домашни продукти Simple Smile
Стиснете утре едни палчета за мен, че нещо по един въпрос малко се закучиха нещата. Дано имам късмет.
Полегнала съм на диванчето и се глася да изгледам един филм /само да не задремя, че в последно време все така се случва/.Ще го гледам на почивки, защото следя Фермата.

# 521
Мамси, губи ми се логиката - хем вече те ще се грижат за нещо и отговорността това нещо да е в изправност е тяхна, хем пък ще платят една сума пари на тези, които ползват нещото...

Дидиа, или твоята везничка нещо не е била на кеф, та се е засегнала,  или и куца чувството за хумор...
Аз с моите мъжове досега все удрям на камък относно шегуването, или пък шегите ми са неразпознаваеми явно...

Мамси, ще стисна, още сега съм ги стиснала палците - всичко да ти се нареди, както на теб ти харесва...

Замотах се, късно дойдох в къщичката ни- имало ли е седянка, нямало ли е ...

Излизам.
До утре, нов ден, нов късмет...

# 522
  • София
Дидиа, тук съм - кротко си седя на дивана и се мотам в нета.
С Мрънчоците преди 10 дни излетяхме за при тати. После аз се върнах след 2 дни. Уж да помагам по време на полета, но повече за да полетя. Обичам да съм във въздуха.
Бях днес при ортопеда, обърна ми внимание. Оказа се, че коляното е навехнато, изкривено. Било претоварено,  но докато стигна до прегледа е започнало да се оправя само. Много правилно съм си предписала колагена и мазилото, да продължавам. Поговорихме и за контузията на Мрънличка - каза да не я насилват да се изправя и да ходи. Нека си пълзи, тя ще си се изправи.
Мамси, оня ден забравих да те питам купихте ли дъска от Лидл? Ако не сте да знаеш, че на Сточна гара има цял палет. Иначе и аз лятото изклошарствах една от съседка. Бяхме заедно в асансьора, тя я мъкнеше към кофите - децата пораснали, пречела. Учтиво помолих да ми я даде, прибрах я в къщи. Но Мрънч не я удостои с внимание. Може би е малък за нея, не знам.
Фло, на срещата обещах да ти изпратя линк към нещо. Ама сега не си спомням към  какво - сайт ли, фирма ли беше. Ако се сешащ подскажи ми.
Доби, завърнахте ли се?

# 523
  • София
Ехоооо, ето ме и мен! Изкарах и вечерната смяна на таксиметров шофьор. Времето ми върви страшно бързо. Сряда мина, утре е четвъртък, после петък и седмицата свърши. И хайде след почивниците отново на педалите.
Така и не стигнах до Метро. Починах си, решавах кръстословици.
МАМСИ, дано няма някаква шашма с Топлофикацията. Какъв им е интереса да се бутат и да станат собственици  на някаква техника, която винаги може да се развали. Знам ли?
И аз като теб, КЛЕЧИЦЕ, се питам същото. После МАМСИ ще ни каже. При нас за сега няма такова нещо.
ДИДИА, а дали са минали през санитарна проверка продуктите, които човекът разнася? Почесвам се по главата. Wink
Вярвам, че ти си взискателна и следиш за това.
АЙША, въпрос с повишена трудност. Дай ми време да помисля, за какво сме си говорили, пък може и да се сетя какво трябва да ми пратиш. Лелееее, старост - нерадост.
А пък аз да се оплача сега. Настъпих си очилата и счупих рамката. Стъклата са здрави, но са надраскани, защото  не се отнасям грижовно към тях. Имам кутийка, но не ги слагам там. Добре е, че имам резервни. Не ми се ходи до ЛЛекар за направление, после на доктор очолог, после в оптика.Дълга и широка. Поне до Нова година май няма да се занимавам с това.
Хайде лека и спокойна вечер. Някой казал ли ви е днес, че ви обича? Аз ви го казвам - съвсем искрено и лично. Обичам ви, момичета! HeartHeartHeart

# 524
  • София
Фло, имам позната с много добра оптика срещу вас, в кулите на Софарма. Имат и очен лекар, прави много  сериозни прегледи. Заплаща се, но ако си поръчаш очила от тях го приспадат от цената. Оптик Галери се казва, виж го в нета. Собственичката е бивша тукашна потребителка Мина. Малко са скъпички рамките и стъклата, но всичко е качествено и са много внимателни.
Ние с Ани сме им клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт