КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 51 151
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Тази вечер ядох много вкусни диетични питки,направени от дъщеря ми.Пускам ви рецептата,за който се интересува от тях.
Скрит текст:
250гр червена леща се накисва във вода за 5-6 часа.След това се пасира/сурова/,добавя се сол,подправки по желание/Софи е сложила риган/3с.л.зехтин,1 бакпулвер, 6 с.л.хуск.Бърка се с тел,накрая се добавят ситно смлени овесени ядки или трици,колкото да се оформят питките.Поръсват се със сусам.Пекат се върху кухненска хартия.

# 526
Тази вечер ядох много вкусни диетични питки,направени от дъщеря ми.Пускам ви рецептата,за който се интересува от тях.
За да са още по-изкушаващи снимай и покажи.
Ако вече не си ги излапала, топли, топли Simple Smile Wink...
Пък ние ще се пооблизваме виртуално...

# 527
  • София
Можеше,но вече е късно.

# 528
Добро утроооо!
Нов месец, нов късмет!
Последният за тази година, пълен е с очаквания за  празнични светлини, блясък очите ...и чашите  Simple Smile , усмивки, радост  и хубави моменти... Дай Боже да е така, заслужаваме го!

Вън е още тъмна-тъмница.
Не знам какво вали, но е тихо, не тропа по прозореца . Каквото и да е, време му е...

Хайде идвайте на сутрешна седянка Simple Smile, по модерно му - на матине.
Чакам бариста -та Simple Smile да се събуди и да дойде да си влезе в задълженията Simple Smile.
Аз само заключвам и отключвам вратата, мета под масата  и приканвам клиентите да се отбият при нас, в нашето кафене Simple Smile

Сменям табелката на ,,отворено'', може да влизате Simple Smile
Поизтръскайте си палтетата и чадърите, поизтъркайте се обувките, ако са кални и заповядайте Simple Smile.
Тук винаги е топло и уютно, а аз ще ви посрещна на вратата с усмивка за да ни е усмихнат деня, а и целият месец!

# 529

Добро Първо декемврийско утро момичета! Влизам в кафенето на матине! Да ни е сладко. Да бъдем здрави и в очакване на светли празници!
Хайде до като е топло кафето-чакаме Ви с Клечка!

# 530
  • София
Добро утро, добре съм ви заварила!
Вратата широко отворена, кафеджийките КЛЕЧИЦА и ДИДИМИТИ усмихнати, кафето ароматно, уханно, атмосферата приятелска. Чувствам се великолепно! Благодаря на всички вас, приятелки, за хубавата атмосфера в дядовата ръкавичка.
Благодаря на АЙША и на ЯЖКА. Дадоха ми полезна информация за очилата.
Днес се отспах. От вчера малкото чаве е с болно гърло, та не е на училище, а каката ходи с метрото. Налегна ме много работа. Винаги е така в края на годината. Сещат се пациентите, че не са си използвали даденото от Касата.
Сещат се, че не са си потегнали съзъбието за предстоящите празници. И се втурват към кабинетите.
Момичета, след като подсигурихме внучетата и ние покрай тях, да ви попитам искате ли да взема билети за Оперетата? Нали бяхме говорили? Помня, че АЙША е кандидатка. А други? Погледнах програмата. преобладават детските постановки. като за нас - на 8.12 - от 19.00 Оперетно вариете. На 18.12 от 17.00 (неделя) и на 21.12 от 19.00 Коледно Новогодишен концерт. Имате ли предпочитания и кои биха дошли? Мисля тези дни да отида, но след вашето мнение. Имам идея да се съберем в домашна обстановка в дните м/у 19 и 21, но за това малко по-късно ще ви пусна поканата.
ГРАДСКО, интересно звучат питките. Моята щерка би ги одобрила.
Оооо, КЛЕЧИЦЕ, сменила си си визията.
ДИДИМИТИ, кога ще заминавате?
Хайде да ви оставям. Изпих си кафето, поговорих си с вас, сега да запретвам ръкави и "без престилка, но с точилка". МАЯ ми е пуснала линк за разни вкусища и е много доволна от мацката, която е без престилка, но с точилка. МАЙЧЕТО може по-подробно да разкаже.  
Желая ви хубав декемврийски ден. Да е слънчево в душите ви, а красивите ви главички нека са пълни с мечти и фантазии...

# 531
Добро утро и от мен! То моето "добро утро " си е направо "добър ден",ама вече ви казах,че за никъде не бързам и мога да си помързелувам.Тръстика - няма,внуците - големи,а ММ се оправя сам. Yum
                 Последният месец от годината и първият ден,който ме направи баба преди 20 години! Нека бъде здрава,щастлива и успешна моята Мария! Нека постига всичките си мечти с усмивка и обич!
                 Фло,човекът продава и на ресторанти освен на такива ,като мен.Животните си имат постоянен контрол от ветринар.При това повече от година взимам няма проблем.Вчера май избързах ,когато си квасех млякото и днес направо съм разочарована - отгоре има един см цвик.Четох защо и се оказва ,че не съм изчакала подходяща Т и е било малко горещо прясното мляко.Ще стане на селска мътеница с прясно мляко.Как я обичах когато баба биеше такава в бутелката.
                 За очилата и аз давам отлична оценка за Оптик галери и Мина.
                 Мамси,няма как да дам телефон на човека,защото вече писах,че една съседка се занимава с това и все звъни на ММ.На опита ми да разбера телефон и сама да поръчвам тя каза,че няма проблем и не я затруднявам.Няколко пъти казвах на ММ да вземе телефона ,защото той взима продуктите,ама все едно казах на шапката си.
                 Яжка,тези питчици ги прави Цвети,че са на диета и хляб не ядат.Прави подобни и без лещата.Аз уж реших да ги направя,ама нещо не се приеха с ентусиазъм.ММ е настроен революционно срещу всичко,което баба му не е правила! Така,че си месим традиционните хляб и питки.
                 Айша, останах с впечатление,че мрънчовците са се върнали при теб! Явно нещо съм пропуснала.Кога ще летиш или те ще дойдат при теб? За коляното добре,че не е нещо от ЕГН-то,навяхнатото ще мине по-бързо и лесно.
                 Клечице,моята везничка има търпението да ме понася 46 години ,но аз понякога направо си издевателствам и се заяждам.При това много точно знам кое ще го изкара извън нерви! Това не ми пречи обаче да се избъзиквам по различни поводи.
                 Прегръщам всички споменати и неспоменати и ви желая спокоен ден!

# 532
Охооо, идвали са гости в кафенето, а мен ме няма на вратата да ги посрещам Simple Smile.
Нищо, наши хора са, тук е на самообслужване, всеки се чувства у дома си Simple Smile. То и чужди хора не смеят да пристъпят даже, повисят, повисят на ,,клона"", понадничат през ,,прозорците", та хубаво да ни огледат и изчезнат...
Няма проблем - ние сме красиви, умни и готини, не се крием, а всеки е добре дошъл, па макар и за малко Simple Smile  Wink  Wink...

Адашчице, много си наблюдателна, първа забеляза новата ми профилна снимка.
Тъй като много пъти съм слушала за някаква си Джили, даже понякога и мен по погрешка са наричали така ( вероятно си приличаме) , та изнамерих из архивите снимка на кучето ни от преди 20- 30 г , което по случайност също се казваше така.
Скрит текст:

Джили, най- любвеобилното и добро същество!
Скрит текст:
.
Да оздравява бързо малкото чаве и чакам да видя дали ще ми се отвори парашута за Коледна среща....
П.п. Гордея  се със себе си:) Wink, научих се да слагам скрит текст от телефона...

П.п2 Аз от много поправяне накрая да не си затрия написаното....

Дидиа, да е честита първородната ти внучка!
Да е здрава, да мечтае и осъществява мечтите си с лекота!
Щастлив ден на цялото семейство и наздраве за рожденичката!

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 11:13 от Важна клечка

# 533
Добро утрооо!
Ето ме и мен с кафето на Клечица и Дидимити.
Благодаря ранобудни момичета😍
Аз още се помотавам,но ще тръгвам към кухнята,че тенджерите празни.

Фло,какво ще правиш с точилката?

Яге, ми изобщо не ти харесах питките 😀😍
Аз обичам бяло,топло хлебче 🙄
То си ми личи де!
Щом ти е вкусно - хапвай с апетит 😍😍
Радвам се ,че си добре !

Айша,значи скоро ще правиш пак дългите си разходки!

Диди,когато подквасвам мляко меря температурата ,тъй като си нямам вяра на кутрето😀
От 37 - 42,3 градуса.
Над 50 бактерията загива .
Цвиг се получава и ,когато престои повече часове завито .
Ти си знаеш,ама аз да кажа 😀
Добре,че не съм свекърва🙃😉😃

Приятен и спокоен ден !

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 11:49 от Gabkata

# 534
  • София
ДИДИА, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПОРАСНАЛАТА ГОСПОЖИЦА МИМИ И НА ЦЯЛОТО ВИ СГОВОРНО И ЗАДРУЖНО СЕМЕЙСТВО! ДА Е МНОГО ЩАСТЛИВА, ДА Е УПОРИТА, ДА Е МНОГО ОБИЧАНА, ДА Е БЛАГОСЛОВЕНА! ПОЖЕЛАНИЯТА МИ СА ОТ ВСЕ СЪРЦЕ И С НАЙ-ДОБРИ ЧУВСТВА!

ДИДИА, на теб желая да държиш в скута си децата на Мими и с дядо да ги разхождате в парка.
Значи този доставчик е дълбоко законспириран. Я виж ти тази съседка. Защо ли го пази толкова в тайна???
ГЪБКЕ, моя позната каза, че прави тези лещени питки и много се харесват. Аз ще ги пробвам, пък да видим. Разни рецепти, разни вкусове. У нас не купуваме вече бял хляб от както децата дойдоха. Майка им държи да ядат черен хляб. Голямата даже се изказва в полза на черния хляб. Това момиче от малко все пита какво е полезно и какво не е. Подбира си храната. Ние с гаджето си правим бели погачи, когато те не са у нас. Старци разбойници! Миличка, нищо няма да правя днес с точилката, че времето ми е ограничено. След обяд съм на тръстиката.
Напоследък слагам в пекарната 50 гр. смляно мюсли, 150 гр. типово брашно и 350 гр. бяло. Става много хубав хляб. Меси го машината, пека го във фурната. Свършва за нула време.
КЛЕЧИЦЕ, онази мацка, дето се наричаше ДЖИЛИ беше друга. Няма нищо общо с теб. Класи си над нея и си съвсем различна!
Днес сме на бобец. На първо число казват, че е добре да се вари леща. Водело до увеличение на паричките! Можеше и леща да е, но децата поискаха боб.
За сега толкова. Simple Smile

# 535
Черен хляб добре ,но дали брашното е наистина такова?
 Като си помисля какви сме мошеници в бг ,а и колко сме изчели за това 🤐
То пък бялото избелено пак с химикали.
Най-добре без хляП,но аз не мога така🙃
Свикнала съм на здравословни,режимни и т.н. щерки.
Казала съм ,че при нас режимът е друг.😃😃 и през почивните дни техния не важи 🙄😀
В крайна сметка,кой както му е вкусно или реши.

Клечице,радвам ти се.

Диди, и тук да пожелая здраве, любов и весел празник на рожденичката!🍀🌸🌼

Огладнях вече.Яденето е готово, чакам ММ да се прибере и да хапнем.
После полегнала е Тодора😀

# 536
  • София
Да привикам БОРЯНА, да запретне ръкави и да направи една тортичка за Мими. Stuck Out Tongue Winking Eye
Как си, миличка, БОРЯНЧИЦЕ?
Отдавна чакам твоите стихове. Не се скъпи. Напиши ни нещо за душата.

Обядвахме. Никога не сме само на бобче. Всеки си има претенции - наденичка, кренвирши ( Стара планина), сирене.
ГЪБКЕ и на мен ми се ще да се опъна на диванчето, ама нямаааа. Права си за разните брашна.
Онзи ден ми доведоха един нов пациент, та с него имам работа. Ще се видим и с Красива Белла. Помните ли я?
Хайде до после. Сега ходом марш към метрото.

# 537

Честита да е Мария, вечно име, здрава  и обичана не само от семейството, нека намери любовта и окрилена да върви през живота! Знам ,че е хубавица, но малко знам за талантите и , или съм забравила, то  така става с бабите.
Фло ,шетам си ,умрях от глад от мързел.Стихове опитах ,като успея нещо ще се похваля. Нямам идеи нещо.

# 538
  • София
Честита да е хубавата Мария! Здрава,щастлива,обичана и успяваща да е!
Гъбке,ако не знаеш,че в питките има леща,никога няма да разбереш.Вкуса е на пълнозърнест хляб.
 Клечице,не си познала,че ще ми хареса да живея в блок.Първата нощ не заспах,да обикалям,за да установя от къде тече вода. Все едно е в кухненските шкафове,но се оказа,че някой от горните етажи си е оставил чешмата незатворена.После,таман заспах и изведоха някакво куче на разходка.Да не казвам какви още работи чувам!
  Боряня,този път много красива торта си направила.
  Аз си намерих тук ЛКК за болничните.За сега изглежда,че е възможно.Дано стане,за да не идвам до София.
   Май имаше още нещо да кажа,ама не помня.

# 539
  • Вила Великула
Успях да ви изчета-22 съобщения.
При мен лудницата е в пълна сила. Багажа ще оправям по нощите.
Дидия, да е здрава и успешна прекрасната внучка.
Моя мъж също е везна и от 36 години ме търпи. Понякога се оплаква, че имам свръхенергия и не може да ме настигне.
Кучето е много любвеобилно? Въпреки, че и около 45-50 кг.
Яжке, аз не съм разбрала сега къде си.
Ще пиша по-съсво пак

Общи условия

Активация на акаунт