КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 50 898
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря,момичета,за поздравите !
                   Борянке, най-хубавата торта си спретнала та чак ме засрами! Ще трябва да се пробвам ,но едва ли ще успея да сътворя такава красота.Отдавна не съм ползвала захарно тесто та може да опитам за цветята.
                   Борянка, тя учи "Кино и телевизия" и явно попадна на мястото си.Работи с леля си в Турция и днес се радва,че и шефовете,и участниците, и екипът са и се обадили да я поздравят.Неда казва,че е нейният любим режисьор,фотограф,монтажист,сценарист и каквото се сетите още в тази област.Оказа се,че има усет и талант.Със заплатите си накупи още техника - нова камера и куп неща дето хич не знам за какво се ползват.
                   Пипи, в един отбор сме и моят казва,че съм бързачка и "дай аз""!
                   Яжке, явно си попаднала между много тънки стени в апартамента. Yum У нас не се чува абсолютно нищо.Преди време едни от съседите правеха люти скандали ,а ние с ММ ни чули,ни разбрали.Или по-точно разбрахме от апела на един съсед във вайбър групата на кооперацията да идем да проверим дали не са се избили.
                   Фро, и ние сме на боб,но ММ си знае ,че аз такова нещо без наденички не ям та е извадил да сложа да се опекат в уредчето,ама за вечеря.Ние си печем само бели хлебчета и купуваме брашно от една мелница.Лили направи връзката и идват и ни го докарват у дома.Имат всякакво,но аз купувам само бяло.Съседката вероятно получава бонус за това,че осигурява още клиенти и за това си мълчи за телефона.Поне така предполагам.
                   Ставам,че двете госпожици дойдоха и искат ММ да ги закара до МОЛ Парадайс.Той го раздава такси и конкурира успешно Фло или по-точно тя го конкурира,защото той в тази роля е почти от двайсетина години,че и на ДГ той возеше децата .

# 541
  • Вила Великула
Вече съм в къщи и мога да пиша.
Вчера бях абсолютно извън строя.
Започнах лекарството, което ми изписаха да пия по схема. Вчера цял ден ми се виеше свят, а на връщане докато мъжът ми кара, заспах в колата. После набързо хапнах и в 20.30 уж легнах на дивана заради световъртежа и съм заспала. Сутринта прочетох, че виене на свят и сънливост са често срещани странични ефекти. Явно аз съм магнит за странични ефекти. Е днес го спрях и като се чуя с невроложката ще решим какво да правя.

# 542
Ето ме, за кой ли път днес.
Прочетох ви, в час съм с всичко, което сте споделили...

Скритият текст в предишния ми пост така съм го скрила, че половината не се вижда- един път снимката на Джили е скрита, но има и текст двойно скрит. Та така, бабишки работи...

Пипи, добре, че си спряла лекарството.
Има ли възможност да се консултираш с лекар преди Германия?

Дидиа, сигурно са в разгара на празнуването.
Наздраве за 20-годишната красавица!

Адашке, как е болното врабченце Елиа?
Ще има ли утре училище или направо в понеделник?
Ще се радвам да се видим ПредКоледно .

Аз днес съм доволна от себе си.
Ходих на контролен преглед  за окото, всичко е на ред- добре съм без ограничения.
Другото око за сега може да кара така,  поне до лятото всичко се запазва в този си вид.

Понамръзнахме се с ММ и сега като хапнахме и нещо рано-рано не се приляга.
Дълъг ден беше днес, леко се притеснявах подсъзнателно, но важено е, че всичко е на ред.

Хайде, затварям вратата на къщичката и пускам кепенците.
Утре първият влязъл да каже няколко хубави думи за начало на ден втори от последния месец.
А сега - лека нощ от мен.

# 543
  • София
Дидиа, да е жива и здрава Мария! Да успява във всичко и да и четем името в много продукции!
Много сте писали днес, четох набързо - бях в движение. Утре ще прегледам подробно.
За кОлтурното мероприятия - на 14.12.2022 няма да мога. Обявиха Общо събрание в блока, ще гледам безплатен цирк. Но не се съобразявайте с мене, ако нещо ви хареса - инвестирайте в билети.

# 544
Дидия, да ти е жива, здрава и все  така успешна внучката!   

При нас грейна Коледната украса.На площада имам  предвид. В крайните квартали  няма. Там е   "тъмна  Индия".

Много обичам опера и оперета. Ако бях в София, с удоволствие бих дошла с вас.
Сега чакам с нетърпение Лили Иванова. След 10 дни ще е тук.Трябваше на 13 октомври, но се отложи.

Иначе денят ми минава неусетно. Лягам  късно, ставам късно , следобед работя и денят свършил. Всяка нощ като си лягам, си мисля как животът се  топи с  много бърз темп. 
На всики вас пожелавам  лека нощ! И дано утрото да донесе на всики ви  хубав ден!

# 545
  • София
Чук,чук, защо няма никой тук?
Едно кафе изпих преди да се правя на таксиметров шофьор, а второто - сега.
За мен новината на КЛЕЧИЦАТА е най-добрата. Браво на лекаря, който ти оперира оченцето. Браво и на теб, че спазваше указанията. До лятото няма да го мислиш. Сега като си добре, да не вземеш да връткаш очички насам натам. Шега, бе Уили. Stuck Out Tongue Winking Eye Питаш за малката внучка. И днес си остана у дома. Няма Т, но кашля.
ДИДИА, как изкарахте празника или ще го празнувате в почивните дни?
АЙША, разсмя ме с безплатния цирк. Излиза, че всяко едно събрание се превръща в цирк. Нямаме мероприятие за 14.12. Има идея за 18 и 21. декември. Днес ще ви прозвъня по телефона. Заплануваната среща ще се състои на 19. 12 от 14.00. Мястото ще ви го съобщя допълнително. Stuck Out Tongue Winking Eye
ГРЕТИ, не знам колко сте украсени, но нашия център не е нещо уау.
ПИПИЛОТА, веднага се замислих как ще шофираш с този медикамент.
ЯЖКЕ, живеейки в блок знаеш доста. Да не говорим, че за съседите по стена знаеш много неща. Stuck Out Tongue Winking Eye Въпрос на навик е. Борите ли математиката? Добре са твоите внучета с такава баба! Казала съм да ни вземат книгата за традициите и историите в брезнишко.
БОРЯНЧИЦЕ, много е красива тортата за Мими! Разсмя ме, че от мързел ще умреш от глад. Голяма работа си. Ще ти мине мързела, като си дойде синето за празниците. Явно музата ти си е дала малко почивка. Ще те навести, бъди сигурна!!!
ГЪБКЕ, как е машината за кафе? Ползваш ли я вече?
ДЕБОРАНА вее крачоли из чужбина. Като се върне ще разказва. Grinning
ДИДИМИТИ, защо затвори кафенето? Кога ще пътувате?
МАМСИ, как са внучетата. Обяснявам на малката внучка,че ще се запознае с едно момче, което също говори немски. Как щели да се запознават, като не ни е съсед??? Смехории...
ТАНУ, МАЙЧЕ,ЯНЧЕ, АЛФЕЯ,  какви ги вършите?
Споменавам активно пишещите. Останалита са нагушкани. HugHugHugАко имате желание, обадете се. Дядовата ръкавичка винаги е с широко отворени врати за всички, сърцата ни - също.

# 546

Малко закъснях с кафето,но....знаете защо!
                     Благодаря,за поздравите и всичко,което сте пожелали на Мими да се връща на вашите прекрасни внучета и то многократно. Flowers Four Leaf Clover
                     Нещо трудно ми върви писането ,че все още не съм се събудила ,като хората.
                     За това - лек и спокоен ден от мен!

# 547
  • Вила Великула
Добър ден и днес да се запиша, че от утре започва-"Хей живот здравей".
Днес отметнах всичко спешно, чакам клиент за бърза среща в офиса и после отивам да сменя малко евро и да си взема една поръчана раница от куриер, че моята за лаптопа е малко по-голяма от изискванията на авиокомпанията.
За багажа не остана време. Утре ще е лудница, трябва да оправя багаж и къщата преди да тръгнем.
Ще се включа при първа възможност.

# 548
Ето ме.
Докато се улюдя, обедно време станА Simple Smile.

Хей, Пипи, душичко мила, стисни зъбки днес ( ама по-лекинко, да не стане фал Simple Smile  ), ще се справиш , само спокойно...
Какво става с лекарството, ще го пиеш ли?

Дидиа, простено ти е следпразнично да си сънена.
Пък и като няма спешни задачки-закачки, що да си даваме зор...

Мммм, Фло,  накара ме да мечтая за скорошна среща ....
99.99% ще присъствам.
Друго - освен усмивките и доброто ни настроение да се уговорим кой какво да донесе или всичко да е изненада ?
И двата варианта са добри, даже елемента на изненада е една идея по-очарователен Simple Smile.
А  дрескод  ала-бала такива нещица ?  А музикалното оформление, ще е възможно ли?
Давайте идеи, нека направим празника ни запомнящ се и до следващата Коледа поне да ни усмихва и радва

Предлагам ви нещо -
тъй като адашката се ангажира с организирането и терена на Коледното ни тържество, аз пък мога да приютя 2 или 3 човека за спане в къщи 1-2 дни.   Ако проявите интерес, звънкайте да се уговорим, ако ми нямате телефона, пишете на лични да ви го пратя .
Договорились ?  Simple Smile

Лелеее, аз  дъртата бабушкера така се ентусиазирах и размечтах за Коледното ни тържество, че  вече забравих какво още щях да пиша....  Ще бъде чудесно, знам го, ще бъде вълнуващо и много, много приятно - и това знам.
Благодаря ти, мила адашчице, за идеята, че въпреки всичките си ангажименти се нагърбваш с организацията .

# 549
  • София
Направих блиц проучване.Отивам да купя билетите за Оперетата. Стискайте палчета да има. После ще ви кажа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 550
  • в сърцата на любимите ми хора
Благодаря за стиснатите палчета. Късметът проработи и всичко стана така, както трябваше.
Днес ходих до Лидл да купя везна на мама. Бяхме двете с Еми. Влязохме, напълнихме количката /от детските, Еми я управлява Simple Smile/ с разни сладки нещица и хайде вкъщи. Чак по обед се сетих, че целта на ходенето до там беше везната. Да, ама не. Трябва да започна да си водя записки, че нещо много започнах да забравям. Обадих се на щерката и тя на връщане от работа е взела. Днес тръгнах да готвя боб, сложих всичко в тенджерата /аз го правя без запръжка/ и като се стигна до боба - хоп, нямааааа. Та от боб стана на леща. Добре, че имах един пакет.
Сутринта изпратих готовата "продукция" за коледния базар. Дано я харесат и да се събере хубава сума за добрата кауза. Пускам снимка на една много малка част от нещата. Ще почина няколко дни и започвам подготовката за Великденския базар Simple Smile Луд умора няма!
Скрит текст:

Сдадох малкото чаве и сега съм опнала снага да почина малко. Времето предразполага за следобешен сън. А довечера ще му мисля: ще се спи ли или ще се броим със стадото.

# 551
Мамсиии,големи красоти ки сътворила!
Дано се събере подобаваща сума за добрата кауза!
Както казват туркините -Злато на ръцете ти!В мой превод - златни ръце имаш!🌼♥️♥️

Сега петъчен привет на всички!
Пазарувах,прибирах,разпределях и обядвахме в 15 часа .
Сега вече съм с кафето при вас.

Фло,от новата придобивка е.😉

Пипи,ние стрелците сме все разбързани,но и чевръсти.
Ще събереш багажа и с всичко ще се справиш!
Какво стана с лекарството ти?

Клечице,много ми хареса думичката ти улюдвам.
Присвоявам си я 😀

Айша, разсмя ме с цирка.

Диди,разсъни ли се?

Грети,важно е да имаме занимавки!

А милата Борянчица не мога да си я представя мързелуваща 😍😍

Хайде до по-късно

На пук на мръчкавото и студеното!😀
Снимах в момента

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 16:44 от Gabkata

# 552
Хм, напъни се и си я представи. Въобще не ми се излизаше два дни и не излизах, имам три гюмчета за печката и става  и така. Донесох си малко - един бъркан сладкиш  и кисело мляко и откарах. Една овца , едно легло казват.То дето захлупено небето , че и вали, студено може ,но мокро не понасям. Днес поне не вали, та запълних запасите, шетах си належащото ,но ме заболя гръб ,кръст и  нататък  и се спрях.
 Мамси ,не си сама,  и аз забравям и  не е като това да влезна в мазето и да се чудя за какво, то зелето забравям да проточа, то по нощите го правя. И ще е кисело ,много топло е още ,беше повече от топло ,но като напънало чавето ,зеле , та зеле ,сложих. Каквото - такова ,та се и чудих къде похарчих едни пари, после си излезе чуденката ,зеле ,меле ,друго  и трето ,дето май не ми трябват толкова.

Мисля да дремна ,че не се трае. Ходих за хляб за неделята, занесох едни пари да ми вземат от еконт от града играчки, да не занимавам сина си, аз до там вече сама не мога да ходя.
 И работата ми е два - три часа максимум, и край. Боли.
 Лека нощ, пък след малко ще е добро утро.

# 553
Мамсиии,май имам роза сътворена от теб!  2021 година /за мен последна  на тръстиката/ едно дете ми подари точно такава червена роза ,каквато ти си показала в първата снимка.Та си мисля,че може да е сътворена от твоите златни ръчички!

# 554
  • София
Избутах и този ден. Да рапортувам, че с помощта на МАЙЧЕТО, която провери за налични билети, отидох и ги взех. Освен, че си уредихме внучетата, се уредихме и ние. Нали и баба е хора? Чака ни един месец с кОлтурни мероприятия и среща. После идват на ред домашните празници. Радвам се, че всичко запланувано ни се сбъдна!
ДИДИА, явно сте празнували на деня, та затова ти се спи. Ще си наваксаш. Simple Smile
БОРЯНЧИЦЕ, дръж се. Още малко и момчето ти ще си дойде, а с него ще се върнат и силите ти. Сега си помързелувай. Спешна работа нямаш.
ГЪБКЕ, днес преди обяд и ние отидохме с гаджето да пазаруваме. Уж отидохме за няколко неща, та напълнихме една количка. И аз като МАМСИ наблегнах на сладостите, че като тръгнем някъде да имам нещо под ръка. Купихме и рибата за Никулден. Тези рози още цъфтят? Моите съм ги оставила на самотек. Ще ги оправям през пролетта. Здраве да е!
МАМСИ, пуснах палчетата. Радвам се, че са се получили нещата. Миличка, нямаш грешка! Наистина златни ръчици имаш! За следващият мой живот бях оставила да се уча да точа баница, да свиря на китара и да плета на една кука. С точенето се справих. В нашия вход откриха школа по китара. Е това ако не е предизвикателство, здраве му кажи. На кантар съм. Като гледам твоите красоти ме обзема желание и аз да се пробвам. Но какво ще правя през следващия живот??? Дайте ми идеи. Stuck Out Tongue Winking Eye Вярвам, че както и в предишни базари, всичките ти плетива ще се продадат и ще събереш добра сума за каузата.
Е, сега отивам малко да полегна. Утре от 9.30 съм на тръстиката.

Общи условия

Активация на акаунт