КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 51 153
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Привет, момичета!
БОРЯНЧЕ, за всичко ти благодаря - за хубавите думи, за пожеланията, за прекрасната торта. За всеки намираш добра дума. Не пишеш как си. Дано да си добре. Разкажи с какво се занимаваш. Как са внучетата? Пиши нещо за колегата. Помня, че за Коледа или за Новата година ще си дойде.
ПИПИЛОТА и ние сме за вечерното представление. Не могат да отсъстват от училище. МАМСИ, МАЯ, а вие? Да се разберем колко деца и баби ще бъдем и ще отида да взема билетите. Не съм се отказала и от Оперетата. Желая ти да си много добре. То май време не остана. Скоро ще си си у дома при любимите хора.
АЙША, може би тази година Коледната украса да е по-скромна, поради това, че знаем какви са причините.
И сега за домашния любимец. Никой не позна. Докато беше малко по-топличко навън, се разлетяха мухи. Та една се настани у дома. И реших да си я отглеждаме. Издадох  нареждане никой да не я тормози, да не си и помисля да я трепе. Та така, вече седмица си общуваме. Един ден я гледам, застанала до една капчица вода и все едно, че си мие крачетата. Чистофайница. Joy Не знам до кога ще издържи. Трябва да я пазя от гаджето. Stuck Out Tongue Winking Eye
Утре ще водя малката внучка в НДК на спектакъл на гимнастичките ни. Голямата ще е на балет. Днес бяха на изложение, за професионална ориентация. И двете са много доволни. Стараем се да им намираме развлечения.
Хайде за сега толкова. Желая ви хубав ден. При нас е хладничко, но слънчево. Добро е за разходка.

# 466
Внуците са си добре, Фло ,колегата ти и той, наближава да си дойде.
 Преди малко ми пратиха снимка на портокал без зъби, това е внучката в оранжево, купувах де що видя в оранжево ,но пък сега почваме в червено да търсим ,че сменила  цвета дето  и харесва.
 Не съм на кеф  и се оттеглям малко от писане , ама ти ме издири.

# 467
Привет,девойки! Най-после стигнах и до компа.
                     Фло,нещо не ми се получава с операта и балета,защото трябва да се вмествам между гаджетата и...познай....на втори план съм!  Yum
                      Борянка,така е ! Сменят цветове,приоритети и изведнъж гледаш пораснали малките бебоци и се чудиш кога мина това време , когато бяха пухкави и пълзящи по пода.
                      Пипи,пускат ли те у дома или и събота и неделя си там? Дано можеш да излизаш,че си е натоварващо.За това пък Хамбург те чака.Центърът може и да е далеч,ама като си свободна ще обикаля където си искаш.
                     Отлитам,че ме викат.Аман от задачки.

# 468
  • София
ДИДИА, много, ама много си права! У нас още гаджета няма на хоризонта, та вървят с нас, но и това време ще дойде. Естествено е да минем на заден план. Мисля, че все пак бабите сме любим персонаж в житейската приказка.
От време навреме си спомням за моите баби, за вкусищата, които ни приготвяха, за гостувания те у нас или ние при тях, за приказки, които са ни казвали, за житейски поуки.
А вие спомняте ли си за вашите баби и дядовци? Какво запомнихте от тях?

# 469
  • Вила Великула
Дидия, не ме пускат да се прибирам, но съм в самостоятелна стая като на хотел. Наредиха си моите тоалетни принадлежности и дрехи, даже си купих ароматизатор да не ми мирише на болница и съм ок. Храната е кошмарна, но си купувам от бистрото в болницата. Горе-долу става. Днес на обяд мъжът ми дойде и ходихме до едно ресторантче на близо. Беше много вкусно и на прилични цени. Взех си и за вечеря, а от утре ще си поръчвам през грабо доставка до тук.
Фло, спомням си и много тъгувам за баба и дядо по майчина линия.  Аз съм кръстена на баба Николина. Това бяха най-трудолюбивите и добри хора на света. Много чисто с мъжът ми си говорим за тях , кое как са правили. Някой път като се видим ще ви разкажа за тях. Баба имаше медал- предотврати голяма влакова катастрофа. Беше кантонер.

# 470
  • София
Пак съм сред вас.
ПИПИ, ще ни разкажеш за своята баба герой. Заслужава си да се гордеете с нея!
И сега малко смешка за настроение.
Купих си един гел за коленете - Конска сила. Намазах се с него и сега два дни не мога да се спра и да се прибера у дома. Май ще трябва и каруца да си купя, та да не галопирам безцелно из града.
ТАНУ много вицове знае, но скоро не ни е писала, та да се посмеем.
Сега вече ви казвам лека нощ и спокойни сънища. Утре нов ден, нов късмет. Grinning

# 471
Яжка, Фло, много се кефя като забърборите на трънски. Толкова много думи си припомням. Моята баба по майчина линия е родом от Ярославци и понеже тя ме е отчувала,  познайте как говорех като малка.  Тя ме е научила да плета, да преда, да меся тесто, да точа кори за баница и още ред неща. Майка ми все нямаше време за мен и добре, че беше баба, та да има кой да ме научи на женските неща. Другата си баба и дядо почти не помня, защото са починали когато съм била на 1-2 години.
Мамси, ако мислиш, че сушените ябълки са само тези от снимката....... И че суша само ябълки..... Започвам на пролет с череши и карам по ред на узряване - кайсии, праскови, пъпеш, сливи, круши.......И то в количества. Не изсуша ли по една пазарска торба на семейство, значи не съм се справила.  Ошав правим само за Коледа. Иначе ги ползваме за сладкиши, смутита, мюсли....А внукът ми ги хапва като чипс.

За лека нощ - виц
Една мутра и една пенсионерка седят на една пейка.
Бабата: - Боже, дано пенсийката да ми стигне да свържа двата края до другия месец.
Мутрата: - Боже, дано камионът с наркотиците да мине през митницата.
Бабата: - Боже, дано да имам пари за лекарствата.
Мутрата: - Слушай к'во, бабо, на ти 1000 лева и недей да занимаваш Господ с глупости.

# 472
  • София
Майка ми все нямаше време за мен и добре, че беше баба, та да има кой да ме научи на женските неща. Другата си баба и дядо почти не помня, защото са починали

Нормално е за времето си - майките ходеха на работа, а бабите се пенсионираха на 55 г.
И у нас беше така - майка ми и баща ми на работа. А след работа - с компания във ведомствената кръчма докато затворят заведението.
Баба ми и дядо ми по майчина линия ме гледаха, възпитаваха, лекуваха. Дядото е бил кавалерист, герой от първата световна война, после са ги съкратили с изплащане на определена сума. С парите с брат му създали ресторант и хотел/тогава кръчма и хан/, бакалия, фабрика. Цял живот работили, изкарвали за себе си и работниците си. По Коледа 1947 г. им национализирали всичко, включително и по-модните дрехи и ги сбутали в 2 приземни стаички. Та се наложило хубавичката ми майка да се омъжи за млад и надежден партиец за да има все пак някакъв стандарт на живота. Баба ми последните години  беше болна от левкемия, все по болници, едвам се движеше. Но се стараеше да има всичко в къщи. То и как да е здрава - след като дойдат и за часове ти вземат всичко... Дядо ми също помагаше, учеше ме, разказваше ми за преди и сега, обясняваше за нещата от живота. Но за всичко казано - трябваше да си трая пред другарката и съучениците. Знаете защо ....Съвети, поуки - явно ги разбрах и запомних добре. Затова като дойде демокрацията не се зарадвах, а започнах да си оправям моя и на детето ми живот без илюзии и надежди.
Фло, все пак почти познах за домашния любимец - допуснах да е тарантула и пожелах да идвам да пълзи по мене. Ми то и мухата пълзи, ама не я ща. Та няма да дойда, не се притеснявайте.
Борянка, колко цветове и форми ще сменят. Подготвяй се за пуберското черно облекло с дълги ръкави и панталони. За съжаление у нас тренда пак стана актуален. А като си гледам снимки от предни години - Ани свежа и цветна с бебе Мрънч. От пролетта набляга на черно, широко и развлечено - отврат. Приказвам, но ми се въртят очи и се пуфти насреща - май пак сме бесни пубери. Всичко се повтаря ....

# 473
  • София
Здравейте, за операта - няма да е лошо от 11 часа /23/ петък. От 24-ти са ваканция и може да не учат, но може да имат и тържества /за петъка/. Така, че най си е сигурно 21.12 от 19 часа. Между впрочем по кината ще пускат Лешникотрошачката-филм на Дисни https://www.disney.bg/the-nutcracker-and-the-four-realms/explore-the-realms            A на мен ми се гледа това https://www.cinemacity.bg/films/avatar-the-way-of-water/5111s3r# … 3r&view-mode=list. Ако има желаещи може заедно да ходим.                                                                                          Фло, ти ме уби с тази муха! По тази логика у нас са миризливките - по балкона и много нахално се умъкват в къщи с прането.                                                                                                                                                                                                                    Нали на стари години започнах да меся, та днес научих една хитринка за мекиците, да не поемат олио при пържене. Може да знаете, но да си кажа. 40-50 грама от дозата брашно /всичко меря на кантар/ се отделя за накрая саедно с дозата сода. Към омесеното вече тесто от основните продукти се добатят с месене отделеното брашно и содата. Месите докато се усвои. Тестото почива 15-20 мин. и се оформят/разточват/ мекиците. Изглежда смесването на содата с кис. мляко предразполага за поемане на мазнина при пържене.  Аз се водя по рецептите на Краси от "Без престилка, но с точилка". Много точни рецепти за начинаещи.От нея се научих да меся погача. А пък месенето на тестото ми е много приятно.                                                                                                                                                               
 Пипи, не разбрах за какво си в болница, но да минава бързо.                                                                                                                     Поздрави на всички!!

# 474
  • София
Днес имаме празник в дядовата ръкавичка. Имаме рожденичка!
МИЛА ГЪБКЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ЗДРАВА, ДА СИ БЛАГОСЛОВЕНА! ДА РАБОТИШ МНОГО, НО ДА ИМАШ ВРЕМЕ И ДА ПОСПРЕШ, ТА ДА СЕ НАСЛАДИШ НА ПОСТИГНАТОТО. НАЗДРАВЕ!

А ние с гаджето преди 46 години си казахме ДА.  Ще го отбележим с деца и внуци.

МАЙЧЕ, благодаря ти, научих нещо ново от теб. Не съм го знаела, ще го пробвам. С едно или с две внучета да те броя за балета?
АЙША, и мен са ме гледали временно баба и дядо, докато мама ходеше по болници, а през лятото - в Перник, при другите баба и дядо. Имам хубави спомени...Blush
ТАНУ, веднага се включи със смешка. Тенкю, баба! Grinning

Хайде, хубав ден, макар че е студено. И усмивки!!! И прегръдки за неспоменатите!!! Hug

# 475
  • Вила Великула
Честит рожден ден на Гъбката. Да е здрава и усмихната.
Фло, и на теб и гаджето Честит празник. Още дълги години да се гледате и подкрепяте.
При мен нищо интересно. Бойната ми сутрешната инжекция.  Абоката за системата се беше разместил, та се наложи да ми слагат нов. За три дни, три пъти го слагат. Първия беше пукнат, втория се извади и сега да видим третия. Надупчена съм като швейцарско сирене.

# 476
Гъбче,честита да си! Здраве,късмет,много обич и години с любимите ти близки и приятели!

Фло,честита годишнина! Страхотен повод да се почувствате отново младоженци и да си кажете колко се обичате.Нека любовта между вас никога не стихва, дори и за миг!Радвайте се заедно на деца и внуци!

Лек и спокоен ден на всички!

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 10:13 от Didia

# 477

Бойната ми сутрешната инжекция.  Абоката за системата се беше разместил, та се наложи да ми слагат нов. За три дни, три пъти го слагат. Първия беше пукнат, втория се извади и сега да видим третия. Надупчена съм като швейцарско сирене.

Оххх, Пипи,  дано лесно ти откриват вени и дано да ти издържат тези интервенциии....  Това ми е голям кошмар - толкова са ми зле вените, че редовно ме бодат по китките, а веднъж ми търсиха ( и си намериха там, де) вена и на стъпалата, по горната част на ходилото... Да минава ...  Мисли си за Германия,  разхождаща се на красиво място...

Честит рожден ден на ГЪБКА!
Здраве,  спокойствие, любов и сбъднати мечти!

Честита годишнина на  семейство ФЛО и гадже!
Весел празник, бъдете здрави, влюбени и щастливи!

Аз в културните предколедни мероприятия  с внучета няма да участвам. по обективни причини...

За размяната на подаръците -
чакам да се тегли жребия, кой на кого ще подарява и да се определи някакъв регламент, какво,  горе-долу на каква стойност, че иначе ,,каквото и да е от сърце'' е още по-затрудняващо ....

Аз си имам от петък внученца.
Щастлива съм, макар и малко уморена...  Довечера ,,ще ги издавам'' и не се знае после кога ще си изкараме отново няколко дни заедно...
Най- новата ни страст е да играем на лаборатория. Вчера правихме различни цветове от основни - червен, син, зелен и жълт,  добре че имах останала боя за яйца Simple Smile. Голямо забавление и  цапаница беше, но нямаше трайни последствия:) .

Оставям ви.
Хубава неделя, стойте си на топличко и вършете само приятни неща...

# 478
Благодаряяяа!
Фло,Пипи,Диди,Клечице!😍😍

Ами да почерпя ,че помъдрях !

Черпя за мое здраве и наздраве!

Фло, на многая лета!

# 479

Честито, Гъбке ,в радост  и разбирателство да минават дните, още толкова да си жива и здрава да ни почерпиш!

Честито, Фло, заедно вървели,заедно да вървите и на 70 годишнината пак да празнувате заедно с деца и внуци, е и правнуци и прапра внуци да има.Слагам тортата с  пръстените ,докато не си почнала да ме издирваш.

Общи условия

Активация на акаунт