HANDE ERÇEL X MARIE CLAIRE
Радвате ли се, че сте популярни? Някога искало ли ви се е да живеете по-обикновен живот?
Вече живея обикновен живот. Ежедневието ми е много нормално и спокойно. Разбира се, ограниченията, наложени от популярността, ми пречат да правя някои неща от време на време, но всичко има полза. Това е резултат от моята работа.
Вие сте най-следваната известна жена в Турция. Имате 29 милиона последователи. Какво мислите за социалните медии и тази суперсила?
Както винаги казвам, социалните медии са инструмент за мен. Мост, чрез който мога да общувам и да бъда информирана. Това също е огромна отговорност и често неконтролирана сила. Има възможност да използваме тази сила за добри цели. Някои ги използват само за обидни и омразни коментари. И в този момент не намирам социалните медии за здравословни.
Социалните медии превърнаха всички в хора, които имат право да коментират, които могат да вземат телефона си и без разрешение да пратят на някого съобщение и дори да не се притесняват от това... Не остана граници и уважение. Надявам се хората да възвърнат човешките си ценности възможно най-скоро.
Каква Ханде виждате, когато се погледнете в огледалото? Какво означава красотата за вас?
Когато се чувствам добре, когато съм щастлива, се чувствам красива. Красотата за мен е повече от физически стандарти. Тя обхваща и душата, и сърцето на човека.

Дени, много ти благодаря за превода на интервюто.