💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 , "Почукай на вратата ми" по bTV Lady /Тема 10/

• 50 940
  • 737
  •   1
Отговори
# 720

"...живейте днес!"
Благодаря за вдъхновяващите цитати - универсални истини за живота. 💞

# 721
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus

„Eflatun” На Босфорския Филмов Фестивал

https://www.filmarasidergisi.com/eflatun-bogazici-film-festivalinde/

Филмът Eflatun с участието на Ирем Хелвачъоглу и Керем Бюрсин ще има своята световна премиера в секцията Национален конкурс за игрален филм на Bosphorus Film Festival, който ще се проведе за десети път между 21-28 октомври!

Сценарият на Eflatun , чиято история е написана от Cüneyt Karakuş през 2009 г., е завършен през 2020 г. Снимките на филма, който получи продуцентска подкрепа от Генералната дирекция на киното на Министерството на културата и туризма на Турция и спечели наградата за разпространение на CGV Mars от Bosphorus Film Lab на Bosphorus Film Festival, бяха завършени преди пандемията.
Кюнейт Каракуш, който изпълняваше сериозна актьорска работа в етапа на предварителна подготовка, предпочиташе да снима на естествени места, тъй като отдаваше значение на връзката атмосфера-характер.
Cüneyt Karakuş VFX, който извърши щателна работа в процеса на постпродукция, продължил две години, има за цел да въплъти начина, по който хората с увредено зрение възприемат света, като използва 2D рисунки, 3D рисунки, специални звукови ефекти, реални изображения и анимации. Режисьорът, който работи с увреждания и открива фотографски изложби в продължение на много години, рисува портрети от очите на герой с увредено зрение и също така е първият игрален филм на режисьора.

Във филма участват известните актьори Керем Бюрсин и Ирем Хелваджъоулу. Бюрсин дава живот на образа на Офлаз във филма; Хелваджъоулу също играе образа на Ефлатун. Във филма участват още: Назан Дипер, Мелиса Акман, Ерман Окай, Семиха Безек, Хайдар Кьойел, Нагихан Гюркан и Йълдъз Кюлтюр.

Историята на Eflatun

„Но повярвайте ми, времето не стои неподвижно. Понякога просто се преструва, че спира.

На петгодишна възраст Eflatun губи зрението си. Вкопчва се в живота като използва игрите на звук и сенки, научени от баща й, както и метода на ехолокацията. Създавайки живот на кръстопътя между реалност и фантазия, Eflatun работи в магазина за часовници, наследен от баща й. Тя се влюбва в гласа на мъж, който й е поверил чадър в дъждовен ден. И един ден, когато чуе мъжки глас, времето спира за нея...

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 11:11 от midnight__sun

# 722
  • София
Днес ми е едно поетично и носталгично!

Ръцете ти

Дори когато друго нищо нямаш
 и нашата любов се слее с времето,
ела с ръцете си при мене само,
с последната им жар, ще те приема.
Обичах те заради тях, ръцете,
изтръпващи от болка и доверие,
треперещи във тишината двете,
в които толкова любов намерих.

Припев:
Ръцете ти единствено виновни
 за пламъка изгарящ помежду ни,
за чувствата във нас,
за нашата повест,
която с теб написахме без думи.
Ръце, аз само вас в света ще търся,
защото трябва нещо да ни свързва.
За миг ако отдръпнем нашите пръсти,
без огъня те могат да замръзнат.

Текст: Димитър Ценов

# 723
Здравейте Animal Bee

Снощи ми попадна едно старо интервю с Керем, където говори за Ефлатун.
Видеото
https://fb.watch/g9CJl4lr2v/
Превода:
Когато прочетох малко за персонажа на Офлаз почувствах, че имам много прилики с неговото състояние/настроение. Много ми хареса. Сценарият беше много добре написан и ми въздейства. Няма цветя или нещо от сорта в историята, но почувствах, че ако някой друг стане част от историята и пресъздаде този персонаж, ще съжалявам. Понякога трябва да го задържиш за себе си. Какво ще се случи, ако някой друг го изиграе? Аз също искам да го изживея. Хареса ми, че Ефлатун беше независим филм. Мисля, че мога да бъда по-артистичен в независимите филми. Понякога се питаш от какво имаш нужда. Беше чиста и прекрасна история , разбирахме се много добре с Джунейт. С Ирем също. Персонажът на Ирем по мое мнение е много труден за пресъздаване...

На линия съм да пусна новата тема. Sunglasses

П.с. Марги, приемам забележката ти, видео към интервюто вчера не пуснах, защото го бях пуснала в предходния си коментар на предната страница. Joy

# 724
В  България има много хубав международен кино фестивал "София Филм Фест", който се провежда всяка година март месец. В него често участват независими продукции от балканските страни. Даже си има категория "Балканско кино". Не знам какви са условията за участие и кой изпраща поканите, но мисля, че "Ефлатун" е лента която има възможност да участва във фестивала.

Знам, че турски игрални филми участват всяка година в тази категория. Така че ще е достатъчно да се свържем с организаторите на "София Филм Фест" и да се проучи какви са стъпките за избор, покана и участие. Мисля, че режисьор, продуцент и екип на "Ефлатун" биха били съгласни да участват на този фестивал. Още повече, че явно гледат с добро око на фестивални събития свързани с кино. Ако нещата са така както предполагам, ще имаме възможност да видим Керем или някой близко до него в Бълагария. Знам, че сме малка страна и феновете на турските звезди не са чак толкова много, но защо пък да не се опита....

# 725
Дени, нямам представа какви са условията за участие, но за Дните на турското кино в България знам, че са гостували различни актьори. Сещам се в момента първо за Баръш Кълъч, Хазар Ергючлю, Фуркан Палалъ. И други имаше. Хайде дано и Керем някой ден.😊

# 726
Harpers Bazaar Arabia
Ханде Ерчел сподели серия от снимки от последните си пътувания...

https://www.harpersbazaararabia.com/culture/celebrity/hande-ercel-holiday

Flowers Hibiscus

# 727
# 728
Дивинити обявиха датата, на която ще започне "В сърцето на града" в Испания - тази сряда от 22,30ч. Да видим дали ще пожъне същия успех като SCK. 🙃Stuck Out Tongue Winking Eye

# 729
Здравейте, момичета!

Желая Ви прекрасен и спокоен уикенд 💋

Ще бъде много вълнуващо да видим Керем и Ханде някой ден в България.
Ние сме малка страна, но имаме качествено кино и богат културен живот.
Разбира се не е с мащабите на западна държава, но се представяме достойно.

# 730
С удоволствие бих се включила във всякаква инициатива, която би допринесла за покана към Ханде или Керем в България.

Филиз Акин: Пожелавам ти винаги да е така, наша красива, харесвана актриса Ханде.

Flowers Hibiscus Актуално от последните дни

# 731
Няколко красиви колажа от епизод 7,  които този път не намериха място в новата тема

# 732
Още малко от любимците 😏

# 733
Още малко фенско творчество

# 734

Общи условия

Активация на акаунт