💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 4 (18.09 - 25.09)

• 99 347
  • 2 666
  •   1
Отговори
# 435
  • София
La Vikinga,
Аз го разбрах по друг начин въпроса. От сигурната тройна женска коалиция кой е на дъното. Ами след като Михаела и Ралица са първи приятелки значи Жени е на пангара. Ако са четворна коалиция, то Мирела и след нея Жени.
А, Валери не е в коалиция. Ще си гласува както му скимне. Не е сигурен глас никъде.

Ако пък се гласува само според игрите, то Ралица ще е номинирана, защото е заменима и не изпъква с нищо специално.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 00:45 от Diavolo

# 436
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И аз не видях спойлери,но ми стана смешно.. Тя, която твърди,че има кошница със спойлери,защото познава 2ма от участниците се притеснява,че другите ще й развалят гледането. Laughing

Касим да си ходи.Не виждам нищо в него,което да го държи в играта заслужено.

# 437
  • София
Аз мисля, че биха номинирали Ралица, а не Жени, защото тя им трябва за пъзелите. Видяха я вече, че е добра.

# 438
  • SF
Аз си имам нов любимец, стараейки се да се абстрахирам от естествените си симпатии към играчите, които познавам лично.
За мене изгря звездата на Гого и той заема първо място в моята фен листа!
Касим изпадна на дъното. Цецо изпълзя нагоре. Погледът му е леко налудничав, но върши добра работа, а и е силен.
Мани днес какво глътна бастуна? Тя се изживяваше като лична асистентка на Касим. С нищо не му помогна. Просто разхвърляше частите. И тя е едно лапатало...
Илиян уж е много умен, поне като се разприказва, добри ги мели, но на пъзели оставя "мозъчко", вече в кавички, да се оправя някак.
Но днес май заслужено го остави да се оправя, защото "мозъчко" го предаде.
Драматично беше, а им стисках палци. Аз винаги съм за по-слабите.

# 439
  • София
Аз не чух от Касим истинско поемане на отговорност.
Явно си мисли, че може да му се размине, но със сигурност отива на дуел. Достатъчно е само триото, Илиян/Алекс/Мани да му зашият три гласа и е пътник. Другите са петима и могат да направят само 3+2.
Ако сините са на съвет е ясно, че Касим ще е единия номиниран. Въпросът е дали ще отнесе 7 гласа или не.
Ако от мен зависеше, той и Велислава. Който и да загуби от тях, за племето ще е плюс.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 00:58 от Diavolo

# 440
  • София
La Vikinga,
Аз го разбрах по друг начин въпроса. От сигурната тройна женска коалиция кой е на дъното. Ами след като Михаела и Ралица са първи приятелки значи Жени е на пангара. Ако са четворна коалиция, то Мирела и след нея Жени.
Да, в този контекст, вероятно, но въпросът последва след предположенията, че Мирела, Валери и Жени ще стигнат далеч, Outcast го спомена, аз също, по-рано в темата беше коментирано, че Мирела сигурно би била една от първите, от които женската коалиция ще се отърве, същото и за Валери, но на мен ми се струва, че и тримата си допадат и не биха гласували един срещу друг, ти сам каза, че на Жени Валери ѝ напомня на Ваня.

# 441
  • SF
Сега всички племена ще си гонят слабаците, защото знаят, че на тяхно място има шанс да влезе я някой плувец, я борец... Без жената с джуките, всички резерви са по-добър вариант от Касим.
И на пъзели!

# 442
Не плюйте визитките. Идеални са. Гледам визитка и си казвам, глей глей какви талантливи всестранно развити личности има- само супермени, а ти па занемъри тренировките , и пак тайно хапна сладичко , и ник"во ново занимание последните години..и си набивам канчето . И след само няколко епизода- ццц тея супермени ще ги изям с парцалките и пъзелките И така ти става едно хубаво отвътре Joy
По темата , няма да чета назад , че явно пак някой е пускал спойлер, благодаря за предупреждението на потребителката по-горе. Та много симпатичната ми до скоро Велислава ми скъса нервите , също и Цецо и Виктория напрягаха допълнително. На Касим му трябваше само малко спокойствие , стана ми мъчно за него , плака като хлапе и всички го бяха отделили след края на битката. Малко несгоди и най-задружното племе се превърна в най-отчуждено . Да там и Касим и Владислава и поти всички освен Гого спокойно могат да бъдат заменени
Куков много добре накова Елица и я превърна в следваща мишена ))) Върна и го за кофата. Искам Алекса да влезе при тях и да разбия господството на Генча . Подозирам че ще съм за отборът Алекса -Елица срещу Генчо и клакьорките му. особено неприятна ми е петобойката , имам чувството че и нея я хапят калинките , просто още не сме видели
При жълтите ..за първи път в реалити формат съм против женската коалиция . Но Жени е доста интелигентна и интуитивна. Играе като машина на всички фронтове и във игрите е добра и в машинациите. Да не е зодия близнаци ? Валери е хубаво момче, но и двамта с Лефтеров вътрешно искат да се освободят от заплахата Фифо
И накрая да споделя очарованието си от Снахата Мирослава. Много приятна дама , излъчва спокойствие , финес без грам надменност. Мислех, че ще се хвърли да доказва колко е земна и ще пресоли манджата

# 443
  • София
Да. Жени има бързо мислене и трябва да го покаже сега в действие. Щом ние виждаме тези неща, то тя там на място също трябва да го вижда. Като цяло жените не очакваха това което се случи. Мислеха, че пак ще имат капитанството, но сбъркаха генерално. Първо си помислиха, че Валери е в техния лагер. Откъде-накъде, как така го решиха без да го питат първо?
После се държаха нагло (визирам Михаела на първо място и след нея, Ралица). Жени не искаше този сценарий, но в случая нямаше кой знае какво да направи.
Не се очакваше и Лефтеров да гласува за себе си.
Аз останах изненадан, че Мирела предпочете жени, които не познава пред бившия си. Явно и тя си е мислела, че Валери е с тях.
Само че Валери не е с никого, а в случая прояви типичната мъжка солидарност, евала за което. Това жена трудно би направила в подобна ситуация. Видя, че Лефтеров наистина иска това капитанство и усети, че ако не го подкрепи в племето ще има със сигурност голям разкол. Лефтеров, Чакалов и Фифо щяха да станат още по-твърди като юмрук срещу жените и обратното. Той не иска такива неща. Просто иска да побеждават и да се гласува според игрите.

# 444
  • Другата България
Аз мисля, че биха номинирали Ралица, а не Жени, защото тя им трябва за пъзелите. Видяха я вече, че е добра.
Същото мисля и аз.
За мое съжаление.
Михаела много си повярва, рЕзко си повярва още в самото начало.
Тя влезе по -“слонски“ и от Евгения, ами не се прави така. Грубо, започна с Филип, сега с Валери. Реши, че е “от техните“, пък той има достойнство момчето все пак.
Аз още отначало писах, а и още си го мисля, че всъщност Мирела ще е последната от жените, които дружинната би жертвала що се отнася до обкръжението ѝ. Първа е Ралица, после Михаела и накрая Мирела. А от мъжете е очеизвадна симпатията ѝ към Валери. Вероятно заради звездната му майка, тя нали все в елита се бута. А може и просто да ѝ е симпатичен, той си е симпатичен млад човек, макар и доста наивен, но пък е и много млад още, има време, животът е пред него.

Разбира се, че в тази тема няма и не е имало спойлери, не знам защо изобщо се коментира това.

# 445
Ето няколко реда и от мен за положението при Жълтите.
Първо, не е ясно дали изобщо ще са на съвет тази седмица Simple Smile
Но ако са ето какво мисля.

На Жени първата и задачка е да убие предимството на Капитана. Това означава да има играч с четири гласа ( за да се избегне Капитанското решение при 3-3-3, за да няма двама номинирани от нейния алианс). Според мен целта на дамите ще е Чакалов. Но Жени трябва да си дава ясно сметка, че също е с един крак номинирана с гласовете на Фифо,Чакалов и Лефтеров. Сега тук е голямата питанка - дали ще тръгнат директно срещу Жени или ще я запазят за пъзелите и ще се насочат към Ралица. 90-10 според мен да я номинират. Фифо ще иска да гони Жени, за да му е по-спокойно. За мен е сигурен глас срещу Жени. Валери няма да гласува срещу Жени, но и няма да е нужно. Според мен Лефтеров няма да има проблем да и даде два гласа, доказа го когато гласува за себе си. За Чакалов обаче съм с едно на ум как би постъпил. Ако когато му дойде реда за гласуване на Чакалов вече е ясно, че той е номиниран тогава според мен би гласувал за друг играч, а не за Жени. Чакалов ще запише червена точка, че не е гласувал срещу нея и ще си остави отворена вратичката за в бъдеще.

Така че това е драмата. Ако Жени запази коалицията и консолидира четири гласа срещу един от мъжете ще трябва да го направи с цената на собствената си номинация от Фифо и Лефтеров ( техните три гласа ще са достатъчни за да е втората номинирана )

Та според мен в момента номинирани биха били Чакалов и Жени 90 % / Ралица 10%

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 03:32 от Bengun

# 446
Случайно изгледах всички епизоди на Фермата 8 междувременно (за първи път гледам това шоу). По-добре е, отколкото очаквах, но пак е по-слабо от Сървайвър, а пък Сървайвър е по-слаб от Игри на волята България, поне за мен. Мисля, че Игри на волята е изобщо едно от най-добре продуцираните телевизионни предавания у нас. Имат цялостно изграден много добър екип, който не спира да се усъвършенства всеки сезон и постоянно въвежда подобрения, с които надскачат конкурентните състезания от този тип. Сървайвър едно време ми беше любимо и не харесвах Биг Брадър, но Игри на волята вече в много компоненти подобри оригиналната формула на Сървайвър и ми се струва, че някои от иновациите (поне някои по-дребни и технически) се случват оригинално за първи път точно в българския вариант на Desafío. За което сърдечни поздрави на целия екип! Продуценти, режисьори, редактори, оператори, осветители, озвучители, тонрежисьори и още много други звена са на трудно достижимо ниво - това се усеща по-силно като гледам някакво друго подобно предаване; разликите веднага изпъкват. И трябва също да си призная, едно време в Сървайвър г-н Николай Мартинов ми беше изключително антипатичен и никога не харесах неговия (за мен подъл, хлъзгав и пестелив) стил на игра. Но сега именно той ръководи проектирането и тестването на състезателните трасета в Игри на волята - и трябва да призная, че именно този компонент е може би най-бляскавият и най-добре изпипан и му го признавам изцяло. Работи се много здраво и детайлите се изпитват и обмислят много сериозно. В един и същ компонент обикновено дизайнът позволява повече от един подход към него, така че хора с различни физически възможности да имат шанс да се справят или пък да имат избор да преценят кое ще бъде по-ефективно за тях. Това добавя повече тактическо разнообразие, разчупва битките и ги прави по-непредвидими за гледане.

Така... относно Касим. Той е човекът-пъзел, но това включва вероятно хиляди разнообразни главоблъсканици от много разнородни типове. Реденето на стандартен пъзел (картина на парчета) е една съвсем малка част от пъзелите, които той може да решава. И в Игри на волята има доста стандартни пъзели, но достатъчно често има и съвсем други типове, които повечето състезатели никога не са срещали и тепърва налучкват как да ги решават с проби и грешки. На този тип нестандартни пъзели Касим ще блести неимоверно повече. На стандартни той също е солиден и ще ги печели в доста случаи, но ето - може да не му е ден изобщо и да се провали.

П.П. Предвид и минали сезони, предлагам Дивата река да я кръстят направо Синята река. (все синият отбор е там)
Най-общо и най-често отборите са били така: силни, ловки, умни (съотв.червени, жълти, сини).И това най-често по естествен път води до там сините да прекарват повече време на реката от другите отбори. По-"глупавичките" отбори са по-обединени и затова постигат повече в битките за територия (средно).

# 447
Аз не чух от Касим истинско поемане на отговорност.
Явно си мисли, че може да му се размине, но със сигурност отива на дуел. Достатъчно е само триото, Илиян/Алекс/Мани да му зашият три гласа и е пътник. Другите са петима и могат да направят само 3+2.
Ако сините са на съвет е ясно, че Касим ще е единия номиниран. Въпросът е дали ще отнесе 7 гласа или не.
Ако от мен зависеше, той и Велислава. Който и да загуби от тях, за племето ще е плюс.
Това не е вярно, гласовете в племето са 9 с капитанския глас на Виктория.
Три гласа не са сигурна номинация.

# 448
  • London
nmuron, аз се надявам да не гледаме дълго още Касим ....пепел ти на езика.Joy

# 449
  • Sunshine state
Но самата социална игра в ИВ е много по-зле реализирана в сравнение с монтажа и в един Сървайвър например.
Не съм съгласна. За мен Сървайвър за съжаление лежи на стари лаври и тазгодишният сезон не беше така интересен, както предишни. Дори ИВ тази година са по-интересни от С. Може би непопулярно мнение, но да си го изкажа.

Пълен провал на Касим, той най-вероятно ще е номиниран при (почти сигурна) загуба на сините. Съответно и най-вероятно ще отпадне, понеже е най-слаб от всички взети заедно от трите отбора. Браво на Цецо, браво на Гого и останалите!
Хареса ми как Женя не успя да се докопа до капитанското място, какво злобно човече е тя, еййй.. А как само хвърляше погледи лъм синьото племе след загубата им.. 👀🙄 Елица ме дразни с постоянното си нарякване птносно Алекса. Цялото племе щяло да се зарадва - да, бе да! Жалко, защото той ми е един от фаворитите след Гого и Фифо. От червените най-симпатична ми е домакинята и горе долу съм дотам. 🤷🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт