💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 4 (18.09 - 25.09)

• 99 005
  • 2 666
  •   1
Отговори
# 1 605
  • Другата България
Хоуп,
Седнах да кълва за разликата между двойките Елица/Алекса и Гената/Пухчо, но по-нагоре Ауткаста го е написал кратко, точно и ясно. Нямам какво да добавя.
Прави са всички, които не искат двойката да са заедно. От стратегическа гледна точка за останалите си е самоубийство, ако се съберат влюбените, само дето докато червените нищят този казус, сякаш не забелязват, че Генчо и Пух са си двойка и то сериозна. Ако някой живее с мисълта, че е в коалиция с тях, сериозно се е объркал. Те са ядрото, другите са им пешки. Жоро като че ли се усети, ще видим.
Както и в другите племена.
Но това е част от играта. Началото следва да е равно за всички, вътре вече коалициите са част от играта. Докато двете гълъбчета с грошове в себе си просто влизат много хода напред.

# 1 606
Мазната усмивчица на Алекса по време на съвета ми беше достатъчна, за да преценя що за човек е всъщност. Може да мишкува и да играе по свирката на Тупарев колкото иска, но нищо няма да промени факта, че той е безработен комплексар, който лежи на гърба на едно психически неуравновесено момиче. Пожелавам им успех в живота! Heart

# 1 607
  • София
Мхмхм,
Абе Генчо може и да започне да чисти слабите звена, но не сега, не веднага. Разбирате ли разликата? Докато Елица иска още сега на момента да изритат слаб играч - Веселина. Георги обърна гъзица, когато чу, че може и той да иде на елиминация като капитан и силен играч. Защото първоначалната им идея беше да си запазят племето, а не да вкарват в него троянски кон с 200 гроша.
И да, разделението започна именно от Елица. Тя разби това племе, а не Генчо.
И всеки трезвомислещ играч веднага би се насочил към някоя двойка ако тя е заедно във формат. Ако играчите допуснат Елица и Алекса заедно във втората фаза, значи са пълни идиоти. Това в Сървайвър много трудно ще стане, но тук с мощното побутване от продукцията като нищо ще се случи. Та мисията на Генчо е малко като на Дон Кихот с вятърните мелници. Но пък стана масово симпатичен на феновете. Ако не друго ще излезе като герой, а в момента да не съм на мястото на Елица и Алекса, като чета каква ''всенародна любов'' ги обгръща във Фейсбук.

Балабан,
Да, това със синхроните сме го коментирали още в първи сезон. Уникална идиотия на екипа на предаването!. Почти винаги се разбира кой е победил. Аз не ги гледам. Ако гледам на запис, превъртам, а ако гледам в реално време изключвам звука и крадешком поглеждам, за да видя кога отново връщат битката.

fermata72021,
виж си ЛС

# 1 608
  • София
Принципно е ОГРОМНА грешка да оставиш двойка от външния свят да са заедно в индивидуална игра - виждали сме от други предавания какво се получава ако покажеш мекушавост.
Съвсем правилно Генчо и останалите не искат Алекса и Елица да се събират, че и грошове имат.
Всеки разумно мислещ човек, който е влезнал да спечели би искал да ги раздели
Това и тезата, която защитават повечето. Като човек, който смята, че всеки участник е равностоен и има право да се бори за оцеляването си със всички позволени средства, а в състезание, в което присъства елемент на гласуване, коалициите са едно от двете основни средства, съм далеч от мисълта, че Генчо не е в коалиция с мъжете от племето и Зорница. В това, както и в съществуването на коалцията на Жени, тази на Илиян, както другите две "опозиционни" коалиции в съответните племена, няма нищо лошо. Елица не е положила никакви усилия да създаде коалиция, тя влиза заедно с близък човек, не познат (защото сигутно много от участниците се познават), човек, чиято безрезервна подкрепа има, освен това съм убедена след нейните думи, че тя е там заради него, че тя ще играе за него. Алекса е човекът с желание да спечели от двамата и в нейно лице има помощник, с когото са готови да елиминират всеки друг, за мен той е участник с два гласа (до три гласа, ако стане капитан един от двамата) и 200 гроша. И да, нормално е Генчо (и всеки друг) да се страхува от такъв участник в рамките на предаването, ако предположим, че крайната му цел е да оцелее в него. Това осъзнават повечето мъже и жени от племето на Елица, а Генчо е този, на когото се наложи да го обясни на всеослушание. На Елица подкрепата на Георги ѝ падна "от небето", дори тя се изненада, това не е никаква коалиция, ние дори не сме ги виждали да разговарят, т.е. Елица с нищо не е повлияла на неговото решение.

Странни са ми и коментари, в които хората смятат, че всичко трябва да се решава на елиминационен дуел - "без интриги", и участниците да ходят да се доказват, в предаване, в което всяка вечер има съмнения дали битките не са "манипулирани" от продукцията, дали всички парчета от пъзела са налице, дали не дават игри според уменията на участващите в тях и пр. Морунов (сезон 3) цял сезон не ходи на елиминации (прекрасна социална игра), въпреки че племето му беше на най-много племенни съвети може би от всички сезони досега, той не беше номиниран, веднъж се предложи за номинации (безсмислен стратегически ход) и загуби саби на спасението и всичко останало. Най-сигурният начин да осигуриш оставането си в шоуто е да намалиш възможностите за отпадане.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 14:07 от La Vikinga

# 1 609
  • София
Четвърти лайф на 'Готините'
Аз вече така ще ги наричам, че ми писна да изброявам всеки път имената им. 😀
Да се знае -> Жълтите / Безсмъртните
Мирела, Чакала, Митко и Фифо. Първите трима са винаги. Четвъртия зависи според времето което имат останалите. Фифо почти винаги, Георги, Валери и т.н. В този лайф половината време на 4-та позиция беше Зорница, а след това дойде Фифо
Интересно е гледайте, а то може и да се слуша само, казаха любопитни неща и никой нищо не е издавал.
Скъсаха от бъзици Мирела, че е издала нещо в 1-ия им лайф, който единствен не беше запазен и не успях да го гледам, но тук в темата четох, че била издала нещо без да иска. Така че гледайте смело. Чакалчето контролира всичко и внимава много някой да не се изтърве с нещо. 100%-ов даскал. 🙄😊
Мирела е на почивка с добрата си приятелка Габи (сезон 3), тя също се включи за малко.

==> Лайф 4 - Готините <==

# 1 610
  • София
В темата някой спомена, че Мирела е издала в Live, че Жени ще решава пъзелите на "Безстрашните" (още преди това да се случи), може и друго да е споделила.

Куков разпознава съотборници по части от лицата им:

Малко Мани и Илиян Blue Heart:

Скрит текст:

Гого Blue Heart:

И едни висящи мъже (yes, I chose chaos) Smile:
Скрит текст:

Куков и Виктория:

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 14:31 от La Vikinga

# 1 611
В началото Алекса сподели, че по принцип не се разбира с българите. Сега разбрахме какъв е проблемът.

Генчо ми стана по-симпатичен, но малко се изхвърли с предложението той да бъде единия номиниран. Прекалено много си е повярвал – ако Куков беше  по-стабилен психически, щеше да го бие. Дали ще извади същия късмет на следващата елиминационна битка – с изометрията е зле, тромав е и не е добър плувец. Ако се изправи срещу жена, ще загуби.

# 1 612
Гледах първите епизоди от Игрите, тъй като ги бях пропуснала. Когато се определяше в игра кои три резерви да влезнат в племената, цялото червено племе стискаше палци на Алекса. Най-много Георги. Искрено го подкрепяше и го искаше в техния отбор и се ядосваше, че изостава.

# 1 613
Ето и съвсем на кратко моите пет стотинки за вчерашния епизод.

Алекса - изигра ситуацията като добър играч. Едновременно елиминира много силен опонент, все пари и си осигури възможно най-слабия съперник за елиминацията. Мое мнение - Продукцията МНОГО го улесни в този избор, давайки му имунитет за този последен съвет на резервите.

Битката
За самата битка - много приятен дизайн на играта, поредна добре направена битка от НМ и екип.

Касим - изключително много забави племето си по трасето. Закъснението не се оказа фатално единствено и само защото Пухи от червените го покри. На пъзела започна да реди много хаотично, наложи се Александра да вади парчета и да им намира правилните места. За мен лично без нея нямаше да се провали срещу отбор "вятър между ушите", но определено щеше да е по-бавен. За мен червена точка за Фейгин и никаква за него на пъзела. Като цяло остава най-безполезния играч на сините, плачещ за замяна. Подозирам, че Виктория и Мани ще се договорят за неговата номинация, което би било редно.
Отбор "вятър между ушите" - чак толкова некадърни да са ... незнам .. в мен има едно остатъчно усещане и за саботаж. При този огромен аванс с който започнаха реденето стигнаха до кривата круша. Ясно ми е, че не са от умните, но според мен не са и чак толкова тъпи .. та имам съмнения доколко честно играха.

Елица и Генчо
За мен Елица раздели племето. Не някой друг. Намирам мисленето на Генчо да не иска в племето си силен, богат и влизащ директно в коалиция играч за правилно и нормално. Трябва да играеш някаква друга игра, за да искаш да събереш Алекса и Елица и 200 гроша на едно място. Харесвам и готовността на Генчо да излезе на арената и да се бори, това да не се случи. Но тази възможност спече "капитанчето". Георги иска друг да вади кестените от огъня, само да не е той. Очаквам мъжете да го изгонят .. скоро.
За Елица само едно ще напиша. Жалко, че за голяма част от зрителите от обичан и уважаван спортист стана истерична и неуравновесена жена, която говори някакъв странен български. Тя загуби много в тези седмици.

# 1 614
  • London
Принципно е ОГРОМНА грешка да оставиш двойка от външния свят да са заедно в индивидуална игра - виждали сме от други предавания какво се получава ако покажеш мекушавост.
Съвсем правилно Генчо и останалите не искат Алекса и Елица да се събират, че и грошове имат.
Всеки разумно мислещ човек, който е влезнал да спечели би искал да ги раздели
Това и тезата, която защитават повечето. Като човек, който смята, че всеки участник е равностоен и има право да се бори за оцеляването си със всички позволени средства, а в състезание, в което присъства елемент на гласуване, коалициите са едно от двете основни средства, съм далеч от мисълта, че Генчо не е в коалиция с мъжете от племето и Зорница. В това, както и в съществуването на коалцията на Жени, тази на Илиян, както другите две "опозиционни" коалиции в съответните племена, няма нищо лошо. Елица не е положила никакви усилия да създаде коалиция, тя влиза заедно с близък човек, не познат (защото сигутно много от участниците се познават), човек, чиято безрезервна подкрепа има, освен това съм убедена след нейните думи, че тя е там заради него, че тя ще играе за него. Алекса е човекът с желание да спечели от двамата и в нейно лице има помощник, с когото са готови да елиминират всеки друг, за мен той е участник с два гласа (до три гласа, ако стане капитан един от двамата) и 200 гроша. И да, нормално е Генчо (и всеки друг) да се страхува от такъв участник в рамките на предаването, ако предположим, че крайната му цел е да оцелее в него. Това осъзнават повечето мъже и жени от племето на Елица, а Генчо е този, на когото се наложи да го обясни на всеослушание. На Елица подкрепата на Георги ѝ падна "от небето", дори тя се изненада, това не е никаква коалиция, ние дори не сме ги виждали да разговарят, т.е. Елица с нищо не е повлияла на неговото решение.

Странни са ми и коментари, в които хората смятат, че всичко трябва да се решава на елиминационен дуел - "без интриги", и участниците да ходят да се доказват, в предаване, в което всяка вечер има съмнения дали битките не са "манипулирани" от продукцията, дали всички парчета от пъзела са налице, дали не дават игри според уменията на участващите в тях и пр. Морунов (сезон 3) цял сезон не ходи на елиминации (прекрасна социална игра), въпреки че племето му беше на най-много племенни съвети може би от всички сезони досега, той не беше номиниран, веднъж се предложи за номинации (безсмислен стратегически ход) и загуби саби на спасението и всичко останало. Най-сигурният начин да осигуриш оставането си в шоуто е да намалиш възможностите за отпадане.
Морунов и до последния ден да беше останал нямаше шанс .....имаше поне 2-3 по-добри от него на 100%. Там хората се наблюдават един/друг....в даден етап си даваш сметка колко пари струваш и дали имаш шансове.

Щом не разкриват нищо за шоуто за какво са тези лайфове? 🤷 Чакайте забравих....много е важно да хванем вълната. Ще ги пропусна, не съм заинтригувана. 😅

# 1 615
За Елица има психиатрично поведение, което всеки може да се досети. Пределно ясно е, че в живота не дава на своите партньори да дишат, следи им тел, разпитва ги, жестока ревност. Нямам идея Алекса как я търпи, маже би гледа да не се задържа вкъщи.

# 1 616
  • София
Ще е яко, ако Алекса вземе 100 хиляди и зареже Елица, защото парите са си негови Simple Smile

# 1 617
Ще е яко, ако Алекса вземе 100 хиляди и зареже Елица, защото парите са си негови Simple Smile
Е, не, това е много тежка клетва 🤣 Направо да й подготвят документите за Курило тогава 🤣 Но принципно няма мъж, който да изкара дълго време с обсебваща и лабилна жена.

# 1 618
  • Sofia
Не мога да разбера,защо изобщо се сравняват коалициите Генчо/Пух и Елица/Алекса.
Докато първите днес са коалиция,утре може да не са /той и Гошо беше сигурен уж в тази коалиция/,при вторите такъв вариант няма.
Да не говорим,че според мен и Генчо,и Елица много бъркат.Голям зор да изплякат всичко на масата.Не се правят така явно тези неща.

п.п.И на мен вчера ми мина мисълта за саботаж.Иначе не мога да си го обясня.Колко трябва да си т.п,че да не виждаш,че си оставил в основата дупка,която не е ясно как точно ще запълниш.За Зорница е ясно,там мисъл трудно протича.Ама Мирослава...Thinking

# 1 619
Най-накрая някой спомена странната договорка на Мани и Вики! Мислех, че съм я сънувала! Grinning
Предполагам,  че ще пуснат на елиминация Касим и Велислава. Крайно време беше.
Генчо дано успее и да не допусне сърбина и ревлата в един отбор!

Общи условия

Активация на акаунт