🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 3 (18.09 - 25.09) 🐄

• 35 405
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мери, а защо да застрашават някой читав човек, ясно е, че техният човек ще ходи на дуел. На всички ще им дойде ред, но не са с равен старт със старите, друго ще е, ако имат още 2-3 седмици да се научат с брадви и триони. Те всички могат, обаче за време е различно.
Най-силните им жени са Камелия и Аксения, първата мина през дуела, втората явно ще е тази.
Можеха да изпратят Влади, той готви, дои, работи, обаче него ще го бият на арената и го губят като ръка. Трябва им.

На този етап едва ли ще изпратят най-силните  мъже, има работа да се върши. Въпреки че миналата седмица не се разпределиха правилно, тази би трябвало да го направят. Вижда се, че и старите не си пращат най-силните мъже.

Аз мисля, че Аксения ще бие Нина и Лили без напрежение и ще се върне. Ако не беше и такава лигла, можеше да стигне напред.

Те затова обсъждаха Елена и даже я убеждаваха да е тя, но тя пък направи много добра социална игра и се измъкна. Завъртяха нещата с Камелия. Мисля, че другата седмица ще е тя, но за разлика от Аксения, нея може и да я загубят.

П. П. Не ти оспорвам мнението, просто ми е интересно да си дискутираме.

# 121
  • София
Аз си държа на мнението, че старите рискуват много малко с Веселка като първи дуелист. Не виждам как и на какво би загубила от Симона или Мажена. С лекота биха повели с 2-0. Разбира се това може да се направи само ако групата е съгласна и на 1 място самата Веселка да е съгласна, иначе ще е нож в гърба, което Чочо никога няма да направи.

# 122
И като се върне Аксения каква файда? А Елена дали би отпаднала или не, не мисля, че имаме достатъчно инфо, за да можем да преценим към настоящия момент.

# 123
  • София
Да, за Веселка и аз съм съгласна. Тя е силна, въпросът е да иска. Тя мисля, че би била Симона и Мажена без напрежение, както и Елена и Мирела, но с тях да кажем, че има риск.
Старите могат да си позволят да са по-смели, защото си способностите, новите още не знаят сами за себе си как са и си ги е страх.

Cardhu, нали уж се целят да им се върне човекът, защото има някакви точки по отбори. Вече старите водят.

# 124
  • София
Да, аз това имам предвид. Но отстрани е лесно... Все пак на Арената винаги има риск, ама колкото и да го мисля просто не виждам на какви игри Веселка би загубила от силиконката, за Мажена пък изобщо да не споменавам.
Защото Аксения е силна, ще видите. Спортист е. Инат е, ще се запъне и ще им зашие една победа и айде 1-1. Пък те нека си печелят щайги и да са позитивни. Голям праз.
Най-важното е кой пръв ще отбележи 5 победи. Имало огромно значение загатнаха Иван и Андрей. После играта ще мине във втората си финална и решаваща фаза и който е загубил първата фаза ще е в много неизгодно положение. Натам ни води сценария.

# 125
  • Другата България
Изобщо не смятам, че нещо оспорваш, моля те! Hug
Само че аз първата седмица не съм гледала, сега научавам, че Камелия е била на дуел.
А Аксения, противно на теб поне смятам, че няма да се справи на дуел. Всъщност, зависи срещу кого, да, може би наистина Нина и Лили изглеждат най-лесни мишени, особено Нина. Но Аксения е лигла и глезла, не знам кое е това, което я определя като “силна“, но за да спечелиш дуел се иска не само физика, основно физика. Иска се и психика, каквато тя смятам, че няма. От тази гледна точка поне аз бих заложила - поне в началото на хора като Елена или дори Мирела ли беше това ниското момиче, които биха спечелили повече провизии за племето и биха трупали точки с оглед справяне с ратайство - нали това е условието?
Старите не изпращат най-силни мъже, засега. Като за първа седмица нямаше по-подходящ ратай от най-възрастния. По нататък смятам нещата ще се променят. Но пък изпратиха според мен една от най-силните си жени. Което беше много умен ход от тяхна страна.

# 126
Ха, че Аксения, ако е дуелист и си спечели дуела ще е Фермер? Smiley

Колкото файда в стопанството от Аксения, толкова и от Мажена и Симона на този етап и от показаното, поне щяха да са старателни ратаи. И честно да отпаднат няма да е загуба нито за отбора, нито за Шоуто.

# 127
  • при късмета
Нямаше да са толкова лесни сметките този сезон, ако имаше имунитет от ратайство. В комбинация с промяната в правилото за общо коментиране и открита стратегия си е направо начертано или поне седмица за седмица. Трябваше да си има имунитет, по-интересно щеше да е, защото е обърквал доста сметки.

# 128
  • Другата България
Изгледах визитката на Аксения.
Ами, какво да кажа?
Явно съпругът ѝ ѝ осигурява всичко, от което има нужда, за да не ѝ се налага да работи. Браво, постигнала е вероятно мечтата си. Защото, от това, което чух - че иска да се докаже, ми се стори, че по-скоро иска да се ПОКАЖЕ. Досучало ѝ да е вечната домакиня и презадоволена жена, решила е да се разнообрази с нещо, и какво, какво - а, “Фермата“. Че имала много спортна злоба, която да излее. Ама за това е конкурентния формат, тук се дои, копае, строи, сади, и все такива, “спортни“ занимания. Иванеее, четеш ли? Последните два сезона накараха хората да си мислят, че идват в ББ на курорт и угояване, ако Сенка знаеше какво я чака, дали щеше да реши да се “доказва“ именно тук? Друг е въпроса, че доколкото схванах, има завършено вишУ само до първи курс, ето това например е идеален стимул за доказване - да си завършиш образованието, не да сложиш силикон, и да се покажеш по ТВ. Ама разни хора, разни......цели за постигане и начини за “доказване“.

# 129
Имат ли право да се уговарят да изпратят Веселка? И има ли право тя да се съгласи, ако я питат? Няма ли да се тълкува като самопредлагане...и съответно да бъде наказана Веселка.Не би било коректно към самата Веселка, да работи като ратай, да спечелят точка и хайде на дуел.Да, за групата може да е полезно, но прилича на наказание...

# 130
  • при късмета
Имат ли право да се уговарят да изпратят Веселка? И има ли право тя да се съгласи, ако я питат? Няма ли да се тълкува като самопредлагане...и съответно да бъде наказана Веселка.Не би било коректно към самата Веселка, да работи като ратай, да спечелят точка и хайде на дуел.Да, за групата може да е полезно, но прилича на наказание...
Ако Веселка предложи сама да я пратят на дуел, е самопредлагане. Ако, който и да е друг, го предложи на Веселка и тя приеме, не е самопредлагане. Имат право да обсъждат открито стратегиите си, това не нарушение този сезон. Това включва дори двама да се наговарят с/у трети

# 131
Споделям мнението на Diavolo, че единодушието в гласовете  за ратай на новите надежди е тъпо. Това единодушие ми говори, че в отбора има лидер, който дирижира нещата поне за сега, а останалите са коне с капаци, на които ситуацията им е удобна, докато не са на прицел. Разпознавам този лидер в лицето на Калин.
Не, че Аксения не заслужи урока си, напротив, но това се превръща в модел към този момент. Случайно или не, точно Калин беше най- подразнен от Георги, когото засипаха с тръни.
Радо  успя да напрегне всички, дори и старите герои, но извън Аксения, никой не го окичи с венец. Дали е само за това, че Аксения го засенчи като дразнител, или защото е под опеката на Калин, не знам...

# 132
Аксения я виждам да бие почти всички жени от старите, НО може би без Веселка и Валерия?? Някой ако е следил 3 сезон да сподели дали Валерия е била на достатъчно битки че да я виждам като трудно преодолим човек на арената.

# 133
  • Другата България
Да, и аз смятам, че Калин е лидерът при новите.

# 134
И Веселка, и Аксения са фаворити в този момент и като първи дуелист при наличието на богат избор от слаби съперници като мишени. Вече е въпрос старите или новите първи ще се усетят да си направят ратая дуелист. Ако победата е за старите Веселка трябва да е дуелист, за да гонят 2:0 Ако победата е за новите то не трябва да пращат Веселка, а Аксения, за да стане резултата 1:1

Общи условия

Активация на акаунт