Отговори
# 135
Аз със теб не съм бил в един офис предполагам. Но ако бъдем - разрешавам ти да си запушваш ушите като наближавам и изобщо да не комуникираме.

# 136
  • София
А за мен цялата тема е символ на омраза и някво лично неудовлетворение. Някой не иска да си гледа в паничката и все друг му е виновен.

Няма омраза. Всеки си гледа интереса. Щом сме колеги и сме на едно и също работно време, значи това работно време важи за всички. Мисля, че по КТ само за кърмачките има някакви изключения да ходят да си кърмят бебетата. Няма гледане в паничката. Има задължително работно време и ако някой иска да излиза по-рано или да идва по-късно, да мине на 6 часа. Обаче не искат, защото така ще изгубят пари.

# 137
Сезирай органите

# 138
  • София
Сезирам и окото ми не мигва, когато видя, че нещата минават границите и инцидентите станат системни със закъсненията или отсъствията. Винаги се вижда и се знае кой колко спазва работно време и кой колко отсъства и кой му върши работата.

# 139
  • София
На шефа това му е работата - да координира служителите и да вървят нещата. Вярно е, че човешкият фактор е най-важен. Ако той позволи разнобой в човешкия фактор, тогава самият шеф вече има сериозен проблем заради управленска слабост. Допусне ли очевидни разлики в спазването на работно време и разпределяне на работата, губи целия си екип. Хората започват да мрънкат, да гледат лошо, да работят бавно или просто да се скатават. Това е тяхната реакция на разнобоя и ако няма чуваемост от негова страна.

# 140
На шефа това му е работата - да координира служителите и да вървят нещата. Вярно е, че човешкият фактор е най-важен. Ако той позволи разнобой в човешкия фактор, тогава самият шеф вече има сериозен проблем заради управленска слабост. Допусне ли очевидни разлики в спазването на работно време и разпределяне на работата, губи целия си екип. Хората започват да мрънкат, да гледат лошо, да работят бавно или просто да се скатават. Това е тяхната реакция на разнобоя и ако няма чуваемост от негова страна.

Казваш същото като мен...въпреки че все казваш, че не съм прав. Нали аз това казах с други думи : всеки си се разбира лично с шефа и не е работа да си гледаме в паничките. Който не е доволен от работата си, да си намери друга.

# 141
То, ако става на въпрос, има майки, които са психопати, емоционални инвалиди, социална утайка или просто завистливи мързелани, които са търсели осеменител. Последното е често срещано сред необразованите жени, въпросът е единствено дали ще намерят осеменителя достатъчно бързо след абитуриентската.

# 142
  • София
В момента се опитваш да играеш емоционално изнудване - вие сте лоши, какви майки сте, не влизате в положението на другите майки. Ми, сори, ама като ни е било времето да гледаме малки деца сме си решили проблема по един или друг начин.
Разбирането с шефа в твоите представи е да отиде жена ти при шефа и да му каже "шефе, трябва да излизам рано, за да си взема детето от градина". и шефът да каже "добре, Миме, имаш го". И после Мимето да отиде при колегите и да каже "сори, колеги, ама шефът разреши". И какво очакваш, че колегите ще мълчат? Не само няма да мълчат, а в един момент или ще започнат да се изреждат при шефа да искат и те, или ще му кажат, че не става така Мимето да излиза. И шефът, ако си пита ушите или реши да угажда на Мимето, ще има сериозен проблем.  И Мимето ще увисне, защото той ще трябва да решава дали е готов заради Мимето другите да го гледат накриво и да се разчуе.

# 143
Детайлите са важни и начина. Ето сега колежката излезе днес в 16:30 за да иде на родителска и аз не съм отишъл да мрънкам, изобщо не ми пука. Аз пък в петък ще работя хоум, въпреки че нямаме хоум. Единственото важно е да си свършиш работата. Цял ден днес кеся на ютуб - никой не му пука. Аз издавам продукт, защото работата ми е да създам нещо с ума си. Ясно че ако работата ти е на банцинг или си в спешно отделение - не става. Но аз съм си подбрал такава работа дето става. И какъв е извода - да не обобщаваме.

Но най-важното, което се опитах да го кажа, но на което се присмяхте и подиграхте - че трябва да сме хора и да си влизаме в положение. И отглеждането на бъдещето поколение е и отговорност на цялото общество.

# 144
  • София
Само да те чуе шефът ти, ще видиш един продукт! Wink
Ако колежката ти започне днес на родителска среща, утре на концерт на детето, после на не знам какво, в един момент дори на теб ще ти писне, ей така, както не гледаш в чуждото канче. Защото утре шефът ще пита кой каква част от продукта е издал и защо не е издал, и ще започнете да се карате като ви преразпределят задачите. Ако чакаш точно частта на колежката, за да довършиш своята работа, а тя си вее косите по лични ангажименти, тогава вече ще обърнеш палачинката. Сега се правиш на широкоскроен, докато не опре до теб.

Отглеждането на поколението е работа на родителите му и на разширеното му семейство. Всеки си гледа поколението, а не обществото да ти гледа поколението. Като си го поръчал това поколение ще си го гледаш. Не съм ти го поръчвала аз.

# 145
Тя и моята колежка, леля на 50 с отдавна пораснало дете, си тръгна в 10, защото ще припадне от главоболие. Стана ми адски любопитно какво би се случило в хипотезата, в която аз съм с градинче със цъфнал в 10.03 ч сопол. Припадъкът на лелята ли ще е с предимство, или сополът на градинчето? Опция хоум не е вариант.

# 146
Подбирайте си работите. Blush

Еми то затова във фирмите си има сбирки, при задачи, които хората зависят - има мениджър  той следи процеса. Той си натиска хората по веригата. Кап моята работа зависи от колежката - шефът знае и съответно моят срок почва да тече, когато тя си я свърши. Тва се нарича управление на процеса и е работа на мениджъра. Така че пак не ми пука кога си тръгва колежката.

# 147
  • София
Какво искаш да кажеш? Утре, ако запишеш детето си при мен, дали ще ти е ок да отлагам постоянно часовете, защото си имам някаква работа? Защото аз не си ли спазя графика, твоето дете ще увисне без урок. Толкова по въпроса за подбиране на работата.

# 148

Но най-важното, което се опитах да го кажа, но на което се присмяхте и подиграхте - че трябва да сме хора и да си влизаме в положение. И отглеждането на бъдещето поколение е и отговорност на цялото общество.
Хипотетично, откриваш си малко квартално магазинче с една продавачка. Разбрали сте се, че като е в отпуск ти или жена ти ще я замествате. Тя е майка с малко дете. Всеки ден закъснява да отвори  сутрин, вечер си тръгва по-рано, за да вземе детето от ясла/градина, а то пък и болнаво, та си взима болничен всеки месец. Как ще върви това магазинче, кой ще работи, докато продавачката я  няма, и  докога ще й влизаш в положението и няма да й гледаш в паничката?

# 149
Пак ала бала.
Знаем как се нарича. Искаме да знаем какво ще стане, когато всички изчезнат по доста по-обективни причини от сопол, дали няма да се наложи мама да поработи вместо тях най-сетне.

Общи условия

Активация на акаунт