Краков за един уикенд

• 11 281
  • 161
  •   1
Отговори
# 120
Ясно, благодаря , значи в отделни дни ще бъде.

# 121
Здравейте! Избрала съм два апартамента в Краков - единият е до Стария град, а другия до Galeria Kazimierz. На кой от двата е по-добро мястото? Благодаря! ❤

# 122
  • София
Според мен - в стария град е по-добре.

# 123
Галерията- този МОЛ е доста делеч от стария град пешеходно , ако ще сте с автобуси няма проблем .

# 124
  • столицата
А има ли откъде да се вземе карта на града на хартия?
И колко пари да обърна в злоти? Ще плащам с карта, но къде това би могло да се окаже невъзможно?
Четах, че при шофьорите от ГТ трябват само пари точно и в брой. А някъде другаде да ми трябва кеш?

# 125
И колко пари да обърна в злоти? Ще плащам с карта, но къде това би могло да се окаже невъзможно?
Четах, че при шофьорите от ГТ трябват само пари точно и в брой. А някъде другаде да ми трябва кеш?
Хартиена карта ни дадоха в хотела. Имаше и в музеите. Със сигурност и в книжарниците ще има, даже там ще са пи-подробни.

# 126
  • ВАРНА
Има турист инфо поинт в парка, който е между мола/гарата и Флорианската порта. Там има хартиени карти на града.
Билети се купуват от машинки или на спирките, или в трамваите. Плаща се с карта.
Цяла седмица сме вече в Полша и до сега плащаме само с карта. Нямам никакъв кеш.

# 127
  • Вестерос
Скъпо ли е?

# 128
  • Разпиляна във въображението
Според мен е по-скъпо от България. Основно плащахме с карта, билетите отново с карта от машините на спирките, и в краен случай в ГТ.

# 129
  • Бургас
Направи ми впечатление, че в Краков като цяло е по-скъпо, отколкото във Варшава.
По заведенията цените са като в София. Обаче порциите бяха огромни.

# 130
Ако малко преди това сте пътували до Исландия, Норвегия, Финландия, Дания, Швейцария, Лиxтенщайн... (особено в първите три), Краков ще ви се стори най-евтиното място на света Wink

# 131
  • столицата
Като купим Билети от машинки или на спирките, после ги чекираме в превозното средство, нали! А не са с час. И как преценяте билет за колко минути да си закупите? Напр до Виеличка?

# 132
  • София
Като купим Билети от машинки или на спирките, после ги чекираме в превозното средство, нали! А не са с час. И как преценяте билет за колко минути да си закупите? Напр до Виеличка?

До мината Величка отиди с влак. Билетът е както тук - за определения час, в който тръгва съответния влак. Не се чекира.
За автобусния транспорт не знам.
За градския - не сме го ползвали, всичко е достъпно пеша.

# 133
  • Разпиляна във въображението
Задължително чекиране на билетите в автобуса. Ние ползвахме за време, но се движихме в рамките на града и до зоопарка. Накрая взехме 24 часови, за да ги ползваме до летището. Иначе на нашата спирка помогнахме на три жени от Бургас да си купят билети за Виелечка за автобус.

# 134
До Виелѝчка с влак е почти половин час. От машинките на гарата. Имат меню на полски, английски и украински. Билетите бяха доста евтини, по спомен.

Общи условия

Активация на акаунт