Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 039
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
не можеш да си купиш тесла ли, че те притесняват ограниченията в центъра? Ако въобще ги въведат първите няколко години ще са само за 20 годишните коли.

Не се притеснявам. Говоря принципно. Хубаво е всички да имат удобен достъп. Аз имам имоти в идеален център и съответно каквито и ограничения да направят няма да важат за мен.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 20:51 от Мъфин

# 631
Цитат
Трафикът е много по-малък от лондонския, наемите са по-ниски, цените на имотите са по-ниски и лилавите са несравнимо по-малко. Всичко е точно
И нашите лилави се увеличават.Според статистиката ще се изравним 50/50 през 2050год.Може и по-рано.Нищо хубаво не виждам,че наемите са ни с ниски цени,а наемащите с големи претенции.В Лондон,а и не само,и др.британски градове,за коптори с влага,мухъл в стаи,жилища невижадали ремонт откакто са построени,цените са високи и винаги има опашка кротки кандидати без претенции.Трафика е отвратителен за мащабите на ''най-добрият град'' за живеене в Б-я.Въздухът много мръсен,много.
Последно добра ли е цената на къщата в ''квартал'' Република 2?Без ни най-малко да разбирам от къщи си мисля,че щом един двустаен апартамент в София се продава на такива цени,а дори и по-скъпо,значи цяла къща на два етажа до София не е скъпа.

# 632
Всъщност няма да се изравним. Населението ще намалява като бройка, но циганите масово се изнасят навън, а и все пак и там раждаемостта спада. Това с изравняването е манипулация.

# 633
Накратко и това да стане с намаляване на населението като цяло,пак прогнозите са много песимистични и не виждам как може да се обърнат нещата.

# 634
За мен цената на къщата е висока, реално около 120-125 к би следвало да бъде, предвид състояние, локация, години в които е необитаема. Мястото е малко куцо нито на село нито си в града, без магазини на пешеходно разстояние, детска градина и училище. Плюс голям е канализацията и газта, но до там.

# 635
Последно добра ли е цената на къщата в ''квартал'' Република 2?Без ни най-малко да разбирам от къщи си мисля,че щом един двустаен апартамент в София се продава на такива цени,а дори и по-скъпо,значи цяла къща на два етажа до София не е скъпа.
Дали е добра цената може да се разбере само при оглед на място и проверка на конструктивното състояние. Иначе и занпо-малко паринногат да се намерят 10 етажни палати, ама в Пакистан, та тия сравнения не важат.

# 636

И нашите лилави се увеличават.Според статистиката ще се изравним 50/50 през 2050год.Може и по-рано.Нищо хубаво не виждам,че наемите са ни с ниски цени,а наемащите с големи претенции.В Лондон,а и не само,и др.британски градове,за коптори с влага,мухъл в стаи,жилища невижадали ремонт откакто са построени,цените са високи и винаги има опашка кротки кандидати без претенции.Трафика е отвратителен за мащабите на ''най-добрият град'' за живеене в Б-я.Въздухът много мръсен,много.
Добрата новина е, че много от нашите лилави ще отидат на местата, в които им дават достатъчно пари без да се налага да работят. Разбира се там са втора ръка хора спрямо лилавите от Африка, но все пак остава нещо и за тях. В София лилавите са се поувеличили малко, но пак е несравнимо по-добре от повечето западни градове. Трафикът си е добре, а ето тук се вижда колко много, много, много е мръсен въздухът в София. Упс. Май е доста добре.

# 637
А, вчера се проясни малко - предните дни беше ужас.
А общината, която толкова се бори със замърсяването на въздуха, по този повод още от 22-23 декември пусна стари МАН-ове, вместо новите автобуси, по половината линии (покрай мен минават доста). Винаги така правят по празници, но този път започнаха още преди празниците.

За къщата, която я коментирате - позната живее в самото Божурище, с колата отива до метростанция Люлин и оттам с метро. Останалите неща не мога да ги коментирам, не познавам района.

# 638
Мъфин да не е тайния профил на Фандъкова? Нямало трафик, въздуха бил много чист, вади и ливади били върха на урбанизма...

# 639
Мъфин да не е тайния профил на Фандъкова? Нямало трафик, въздуха бил много чист, вади и ливади били върха на урбанизма...
Може пък живеейки половината време в чужбина да имам по-всеобхватен поглед.

# 640
Съгласна съм с Мъфин.
Днес попаднах на това видео и е добре да оценяваме това което имаме. Да не говоря, че не ни е виновна само Фандъкова, ами и в нас си има нещо, което да води до това ни усещане на неудовлетворение. Онзи ден една баба избута всички банани в магазина, друга жена понечи да се наведе да ги вдигне, че беше по-близо до нея и синът й я дръпна с "Не се занимваай, бе", синът беше към 16-17 годишен, но майката го послуша. От цялата работа в един момент бабата се усети, че е прекалила и се наведе и си ги вдигна. Не може винаги да чакаме някой друг да направи нещо и да не искаме да се занимаваме, а да мрънкаме, че е гадно. Ми гадно ще е.
Клипчето: https://www.youtube.com/watch?v=xQABdwZAUhU

# 641
Бях попадала и на по-кофти снимка точно на същата локация, но и тази става за онагледяване.

# 642
Може пък живеейки половината време в чужбина да имам по-всеобхватен поглед.

Мисля, че отдавна установихме, че си от провинцията и от скоро си в манастирски ливади. Няма нужда да де пънкаш повече, а и да ти кажа - не си единствения "ходил в чужбина". Фактите са си факти - София е града с  най-много коли на глава на населението, безапелационно градът с най-мръсен въздух в ЕС и градът с най-лоша инфраструктура извън Африка.

# 643
Аз пък да кажа за нещо, което забелязах миналата година по Коледа - централни софийски улици (като Раковска) не са осветени, само светлините на магазините и жилищата хвърлят лъч светлина. Все едно сме във военна зона. По Витошка от общината едни смешни лампички по стълбовете - и толкова.
А снощи видях, че и половината Сливница също е без осветление - само южното платно беше с осветление, северното беше без. Това вече е абсолютно неприемливо, според мен, не толкова от естетическа гледна точка, а заради безопасността най-малко.

Гледах по Витошка единствената, вероятно, машина за почистване как караше напред-назад само по една ширина (то машината е малка), на максимална скорост и с вдигнати над земята четки, отбиваше номера, очевидно. Повече от веднъж съм виждала това, да подчертая. В парка Заимов има такива, но там чистят далеч по-усърдно.

# 644
София става все по-отвратителна всяка година. Сива, мръсна, задръстена, скъпа, презастроена без грам надежда нещо да се промени. Аз лично вече смятам, че е грешка да се инвестират пари в имоти в този град. Просто качеството на живот пада главоломно.

Общи условия

Активация на акаунт