Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 031
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Ами аз съм гледала репортажи за Царево, че имат забрана и те реват някакви лелки и пищят, че не искат ниви, искат да строят. Хората изглеждаха нормални хора, не бизнесмени. И всеки казва - щом този е строил искам и аз.
Не ги защитавам, но изхождам от факта, че аз ако имам терен също бих искала да строя и не бих го дарила например.

# 661
Като чуя, че София била презастроена се сещам за Испания, където градовете приличат на този, но са най-красивите в Европа

# 662
Ами аз съм гледала репортажи за Царево, че имат забрана и те реват някакви лелки и пищят, че не искат ниви, искат да строят. Хората изглеждаха нормални хора, не бизнесмени. И всеки казва - щом този е строил искам и аз.
Не ги защитавам, но изхождам от факта, че аз ако имам терен също бих искала да строя и не бих го дарила например.
Ще строиш, ако терена е на място където това е позволено. Това че някой е наследил нивата на пра-пра-прадядо си (или е изгабрикувал документи за това) не значи, че има право да прави какво си иска. По телевизията всеки може да реве и пищи, то 90% от журналистика в България с това се изчерпва.

bboiko, хубаво е да отидеш до Несебър и да видиш мелницата с очите си 🙃
Виждал съм я преди да се мутрифицира до толкова. Отдавна съм изгубил желание да стъпвам по българското Черноморие.
А ти е хубаво да почнеш да пишеш мнения със съдържание, а не само празни реплики.

# 663
  • София
Мелницата, символ на Несебър, си е на мястото.
Нека да са празни приказки, но и снимки от интернет, без грам идея да имаш за какво говориш и какво има на тях, не са особено непразни приказки 🙂

# 664
Мелницата не е само една. Ето точния адрес в Гугъл Мапс, отиди и виж ти като си толкова отворена - https://maps.app.goo.gl/Fx2xbnjdRyZXzt5HA
Ето ти и статия за как се е стигнало до там - https://bivol.bg/melnicata.html
Явно ти нямаш идея за какво говориш, ама да спориш си първа писта. Кажи честно сляпа ли си или живееш в пещера, че не знаеш за това? Новината обиколи всички медии в България навремето.

# 665
Дъщеря ми в адски студ успя да стигна до работеща аптека в Берлин в неделя.В центъра,от единият край до другия.Всички почиват.Там профсъюзи или дори църквата държат,хората да си почиват,а не да им се вади душата с безмислени дежурства.Тук като ориенталците,ако минел някой.Тази година ми направи много добро впечатление,че много магазини бяха затворени по Коледните празници.Така трябва да бъде.В големите испански градове като има Semana Santa нашенци се оплакваха,че няма откъде да си купиш хляб по няколко дни.Ами свикнаха да си купуват преди празника.
Драгалевци като други села,стана квартал на София,но си е село.Типично по софийски и то е презстроено село.
Не виждам особен повод за радост, че човек вместо както е в София да отскочи на няколко минути от дома си до работеща аптека и да си купи лекарство в адски студ е прекарал много време навън налагайки се да отиде до другия край на града. Защо трябва да се яде стар хляб при положение, че може да се наслаждаваш на прясно изпечен също не разбирам, че даже се дава като някакъв страшен плюс. Въобще при нас има една камара удобства някои дребни, а други не чак толкова (възможност веднага да се направи ЯМР например), които липсват в някои по-западни страни. Ето и снимки от “пренаселеното” Драгалевци. В малко европейски столици човек може да има такива красиви, просторни, зелени гледки и да живее на минути (с автомобил) от пешеходния център.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 23:45 от Мъфин

# 666
Аз не виждам защо "жалим" хората, че работят, като повечето от тях се радват на премиите. Имам приятелка в Кауфланд и си е доволна и си ходи с кеф на работа и вечерни смени взема и уикендите е на работа, жената си ходи с желание. Печели, ходи по екскурзии много повече от мен, дето седя на бюро например, не съм на смени и все не ми стига времето. Не разбирам, защо специално за работенето по празниците се говори от името на хората тази година.

# 667
Мелницата не е само една. Ето точния адрес в Гугъл Мапс, отиди и виж ти като си толкова отворена - https://maps.app.goo.gl/Fx2xbnjdRyZXzt5HA
Ето ти и статия за как се е стигнало до там - https://bivol.bg/melnicata.html
Явно ти нямаш идея за какво говориш, ама да спориш си първа писта. Кажи честно сляпа ли си или живееш в пещера, че не знаеш за това? Новината обиколи всички медии в България навремето.
Мелницата може и да не е само една, но само една е нещо като символ на този град. Ето първите две снимки, които се появяват когато в Гугъл се напише “Несебър картички”.

# 668
"Дъpжaвaтa зaгyби нa втopa инcтaнция делото зa терена, върху който са построени "царските конюшни", съобщава сайтът defakto.bg. Сделката бе сключена от бившия областен управител на София-град Веселин Пенев (Реформаторския блок, НПСД) с чacтнaтa фиpмa "Eвpoтpaнcбилд".
Веселин Пенев продаде общо тpи тepeнa на площ 7.3 дĸa ĸpaй пaмeтниĸa нa Bacил Лeвcĸи в центъра на София за 658 000 лева, Експертизите показаха, че цената им е поне 15 пъти по-висока."

Ето и източникът
https://www.mediapool.bg/darzhavata-veche-gubi-deloto-za-tsarski … i-news343132.html

И да, не е само в София - панаирът в Пловдив, тютюневите складове, и т.н., и т.н.

# 669
Оплаквате се че София е претъпкана, има столици с десетки милиони или колкото населението на цяла БГ, но поне има метро и облекчава, ще видите скоро в Пловдив какво ще стане и задръствания

# 670
Аз пък смятам за доста егоистично да се ограничават хората. Естествено, че едни ще дойдат в Сф, други в Пд, трети във Варна или Бургас. Всеки който си плаща данъци и работи има право да търси по-добър живот, ако ще и извън граница, това е право на всеки човек все пак, какво значи претъпка се?

# 671
Никой, никого не ограничава. Но вместо младите и прогресивни хора, които идват в София да работят, учат и създават семейство да носят със себе си позитиви за града, се получава точно обратното - свинщината и селянията се задълбочава.

# 672
Е то свинщината не е само на село все пак.
Във фейса бях попадала на един дядо Семчо Миронов се казва. Публикува видеа от селото си - Якимово. Там хората се надпреварват да си поддържат домовете и са изключително трудолюбиви. Ако всички така не се щадяха и работеха не само Сф, а цяла България щеше да цъфти. Питат го как така всички къщи са така поддържани и той на шега казва - надпреварваме се, не може на комшията да е уреден двора, а нашия не. Потърсете го, обикновено са му положителни клиповете.

# 673
Претъпка се не означава, че на някого се забранява да идва. Да си знае, че идва в претъпканото. И е добре общинската управа да се съобрази с това и малко поне да облекчи трафика и придвижването на хората. В Пловдив става същото меле като в София, видях го с очите си, презастрояване и задръствания.

# 674
Броя на жителите няма значение. Културата и отношението създават и разрушават околната среда. Има многомилионни градове, които са по-добре от София. Както си го направим, така ще е.

Общи условия

Активация на акаунт