ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 65 329
  • 831
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Да споделя за срещата на Ники с консултант от Унифай за избор на профил.
Поговорили са си, обсъдили са интересите и насоките и. Консултанта я успокоил, че за повечето сфери, към които има някакъв интерес така или иначе основният профил, който е необходим е математика. Математиката така или иначе на нея и е един от първите два профила. Обяснил и е че история и география за чужбина за нея няма да и трябват или изобщо няма как се ползват, това не го разбрах съвсем. Тъй като тя категорично изключва медицината, съответно отпадат и химия и биология. Доскоро се чудеше за химия. Единствено физиката може и има вероятност да и потрябва и колкото и да не искаше, вече клони към това да избере физика като трети профил и разбира се, ако се сформира група за четвърти профил - рисуване Simple Smile Можело рисуването да и помогне за портфолио, ако се насочи към архитектура или друго нещо от тази сфера. Така че бих могла да кажа, че е имало някаква ползва от срещата, остава и в следващите години да измисли към какво все пак иска да се насочи, но стъпка по стъпка. Първо профилите, после евентуално и избор на сфера Simple Smile
За физиката според нея към момента е много зле подготовката и, но не и допадали учителите. Смята лятото да си преговори нещата и да си навакса, щели да имат и нов учител доколкото разбрах, а и като почнат като профил да я учат смята, че ще успее да навлезе в нещата и да се справя.
Ваня не е ходила на консултация, евентуално може и нея да пратя. Тя клони към езици за профил, също няма представа какво иска да учи по-нататък. За нея планирахме да учи нещо тук, но тя настоява също да пробва навън евентуално, след като Ники ще се опита. Няма как да и откажа, но не бих се изненадала ако бързо си се прибере насам. За нея ще гледам Нидерландия най-вероятно, защото няма да може да има достатъчно добро ниво с немски. За Ники ще имаме избор и между Нидерландия и Австрия и Германия. В момента тя е на С1 курсове и по двата езика и смятам, че има достатъчно време да вземе и по двата нужните сертификати.

# 181
И ние все още сме в чуденка, към какво да се ориентира (ако все пак реши, че ще продължи с ученето). Според него няма смисъл да учи висше образование, защото резултата след като завърши ще е същия, че трябва да работи за някого и да е постоянно от 8 до 5 ангажиран, а заплатата, която ще изкарва нямало да му стига за нищо. Явно с всичките тези клипове, които се гледат във всяка свободна минута им промиват мозъците
Постоянно дудна, че трябва да набляга на ученето. Единственото, с което може би е наясно към момента, е че ще е нещо свързано с математика. И съм го предупредила, че ще го издържам и подкрепям само ако учи, а ако иска да си почива и да търси себе си, да си се справя сам.

# 182
  • София
Единствено физиката може и има вероятност да и потрябва и колкото и да не искаше, вече клони към това да избере физика като трети профил и разбира се, ако се сформира група за четвърти профил - рисуване Simple Smile Можело рисуването да и помогне за портфолио, ако се насочи към архитектура или друго нещо от тази сфера.
Това са точно профилите, които и С. иска. Тя даже ходи на школа по физика за 11 клас, казва, че й е трудно, но харесва учителя (и тя не харесва сегашния им по физика). Обаче тази година хич не й се учи вече по география и история и там е голяма мъка. Иначе се е активирала с програмирането, ходи на турнира в Шумен и за сега е решила да се бори да влезе в националния отбор за момичета (за другия няма шанс, доста години пропусна).
За разлика от нея сестра й ще записва хуманитарен профил, обаче тази година е открила, че й харесва и биологията и се чуди и тя за някакви неща, свързани с генетика дали да не се насочи. Как пък се оказаха толкова различни Simple Smile

# 183
Как сте, момичета?🙂
Обзе ли ви коледното настроение?🙂
При нас настъпиха някои промени, надявам се да са за добро.

# 184
Биваме.
А ти къде се загуби? Липсваш много, да знаеш ♥️

# 185
  • София
Как сте, момичета?🙂
Да не сте сменили училището?
Ние чакаме празниците с нетърпение - поне аз Smile .
Младежът днес опакова подарък, защото ще си разменят. Вчера ходи да избира.
Нещо тази година оценките не са феноменални. Но дано поизплува в течение на годината. Най-зле върви по немски с две четворки и една петица. Но са си заслужени. Ще трябва да се потруди повече.

# 186
  • Пловдив
Бисеее! Да не сменихте училището ?
Аз нямам никакво настроение тази Коледа  ,образователната система в лицето на даскалите направи и невъзможното, за да ме съсипе психически, нооо дерзаем.
Набора не ми създава проблеми, ако не го карам да учи, ме обича много.
Весели празници !

# 187
Да, сменихме училището🙂
Днес й беше вторият приравнителен изпит по АЕ. В ГПЧЕ се премести с АЕ и НЕ.
Късметът беше с нея🙂

# 188
  • София
Честитооооо!
По-безоблачни дни напред, нови приятелства и успех в новото училище Two Hearts !

# 189
  • Между гори и планини
Честито преместване, със сигурност ще е за добро! Бяхте изключително търпеливи.
При нас нищо ново. На ученикът не му се учи, ама хич! Пия си виното и си казвам и това ще мине.

# 190
  • гр.София
Уф,моята първа мисъл беше,че сте емигрирали..Успех и щастие на Моника в новото училище!
Днес разменят подаръци  , най- сетне и сами се въодушевиха и организираха за подарък и на класната, без родителите да им светим, утре - намалени часове и почивка!!!

# 191
Благодаря ви за милите пожелания, момичета! ❤ Знам, че са от сърце!
Мони беше приета в класа много бързо и лесно, но тя познаваше и 2- 3 деца от класа. Още първият ден й предложиха място( да не стои сама), а после я поканиха и да излезе с тях. Прибират се заедно, помагат си.
Не съм я виждала толкова спокойна и щастлива от...години!
От бившия й клас, в разстояние на 10 дни, се махнаха 5 деца, а миналата година напуснаха трима.
Утре ще си разменят подаръци и ще ке черпят🙂

# 192
Heart
Как сте, момичета?🙂
Успех и хубави емоции на девойката в новото училище.Flowers Tulip
Отдавна ни е обзело празничното настроение, сладки, украси, подаръци и хартии, хубаво е.
Аз лично съм се амбицирала да си направя медиен, обществен, работен и всякакъв друг детокс за целия период на празниците, имам огромна нужда.

Уютно и топло Рождество на всички желая! Heart

# 193
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моника беше в АК в Търново, нали? Изпуснала съм, че обмисляте местене.

# 194
  • о`майна лунна нощ е
Бисе, направо ми подскочи сърцето като разбрах, че Моника се е преместила. Изобщо не съм се съмнявала, че ще бъде приета и спокойна в новата среда. Онзи токсичен казан на ада, в който бяхте, ще се разлее накрая.

Ние сме добре, хора. Като цяло върви си училището, наборът влачи след него, без да си дава много зор. Не се оплаквам.

Общи условия

Активация на акаунт