ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 134
  • 831
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Честита да бъде новата 2023!

Бисе, да бъде!

# 226
Честита да е Новата година!  Здраве, късмет и успехи за всички вас и близките ви!
Моля ви, кажете ми какви нормативни документи  и членове да цитирам за да получа тест. За втори път се случва при една и съща госпожа младежа да получи ниска оценка. Няма директен отказ да му даде теста, но ела след часовете, ела в следващия час и т.н. докато се откаже

# 227
Честита Нова година!
Да е здрава, мирна и успешна!
Сирена, Наредба 11, чл.19:

Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.

(2) Оценяващият анализира и обобщава резултатите от контролните и класните работи, като в срок до две седмици след провеждането им уведомява учениците за направените изводи.

(3) (Отм. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.)

# 228
Честита Нова година!
Да е здрава, мирна и успешна!
Сирена, Наредба 11, чл.19:

Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.

(2) Оценяващият анализира и обобщава резултатите от контролните и класните работи, като в срок до две седмици след провеждането им уведомява учениците за направените изводи.

(3) (Отм. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.)

Много Благодаря!

# 229
  • София
Честита Нова Година!
Нас на РС директно ни казаха, че няма да дават контролните. Защото ученикът може да не ги върне и те нямало как да си защитят оценката. Ако сме искали (или ако си нямаме работа), да ходим да ги гледаме в часовете за консултация.

# 230
  • Между гори и планини
На нашите ги дават , децата снимат и ги връщат. Края на срока се изсипва огромно количество тестове по всички предмети. Имало е случаи когато детето поправя тест и после родителите са спорили за оценки и за това.

# 231
Здравейте,
Прегледах много теми за акнето, но ми е важно как се справяте вие в точно тази възраст.
Вече три години обикаляме по лекари и козметици. Измазали сме сигурно всичко, което се продава.
Акнето се опредля като "средно". До този момент не сме приемали нищо вътрешно/орално.
Последният лекар ни препоръча антибиотик, без да е правил изследвания с посявка, който според него ще помогне само временно или роакутан - с много негативни странични ефекти, но осигурява идеална кожа.
Всеки коментар и препоръка ще са ми от полза.
Благодаря!

# 232
  • София
Соня имаше един период с тежко акне (около 6 месеца). В домашни условия мазахме лосиона с лавандулова вода, който сега брат ѝ ползва,но той е леко лечение. Ходихме на дерматолог, като изписаното лечение бяха предимно кремове и ежемесечно посещение на козметик. След морето от солената вода и слънцето нещата отшумяха и сега е добре, само с някои големи единични пъпки от време на време.
Най-добре дерматолог да каже.

# 233
Здравейте,
Прегледах много теми за акнето, но ми е важно как се справяте вие в точно тази възраст.
Вече три години обикаляме по лекари и козметици. Измазали сме сигурно всичко, което се продава.
Акнето се опредля като "средно". До този момент не сме приемали нищо вътрешно/орално.
Последният лекар ни препоръча антибиотик, без да е правил изследвания с посявка, който според него ще помогне само временно или роакутан - с много негативни странични ефекти, но осигурява идеална кожа.
Всеки коментар и препоръка ще са ми от полза.
Благодаря!

От личен опит мога да препоръчам Д-р Десислава Лекова, София, бул. Стамболийски. Много е внимателна, има подход към тинейджърите и при нас поне имаше успех. Знам също за подобрение при още едно детенце, още не е изчезнало акнето му но има много добър резултат. Дано е полезно.

# 234
  • София
Има изключително тежко акне. Никак не се справяме. Защото получаваме 0 съдействие от тийнката. Предпочита да маже фон дьо тен, но не и да полага грижи. Готова е да пие всякакви гадости, но пък ние не позволяваме. И така. Ходи с лице като лунна повърхност... 😔

# 235
От моят опит, напълно нормално, уви
Поне зъболекаря ни похвали, че много тийнове и там занемарявали нещата

# 236
За акнето не мога да дам съвет, но пък на зъболекар водя девойката 3 пъти годишно, профилактично. Стана й навик и сама ме подсеща, без да има оплаквания.

# 237
  • Пловдив
Момичета , имат ли право от днес за вчера да решат да приключат 1 срок, и 2 срок да започне от понеделник ? Не е за тийна, петокласничката ми е, но се ядосах,защото имаме да оправяме оценки.

# 238
Тези работи ги решава министърът. Да ви покажат негова заповед.
Чл. 104. (1) За всяка учебна година министърът на образованието и науката определя със заповед:
1. началото и края на ваканциите с изключение на лятната;
2. неучебните дни;
3. началото и края на втория учебен срок.
(2) Заповедта по ал. 1 се издава не по-късно от две седмици преди началото на учебната година.

# 239
Здравейте.
Аз повдигам въпроса относно матурите.
Набора има някакви проблясъци относно бъдещето ….
За специалността, която си е избрал - кинезитерапия и рехабилитация, му е необходима матура по биология. Но тя не е профил.
Госпожата му е казала, че не може да се яви, като трета матура.
Преди време бяхме коментирали, че е възможно.
Материала ще го навакса самостоятелно.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 19:30 от ratridi

Общи условия

Активация на акаунт