ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 171
  • 831
  •   1
Отговори
# 300
  • софия
Момичета, малко ми е неудобно, но понеже сме споделяли много и не мога да спра да мисля, имам нужда от съвет.
Скрит текст:
В нашия блок миналата седмица почина млад мъж - съпруг, баща на 2 дечица. Момиченцето е 8. клас, а момченцето по-малко. Готини, будни деца. Момченцето е огън. Много симпатично семейство. Мъжът имаше сериозни здравословни проблеми от няколко години. Съпругът ми познава съпругата му бегло от студентските години. Не се познаваме добре, като се видим се поздравяваме, "как си, какво си", но нищо повече. Откакто се случи не спирам да ги мисля. Искам нещо да направя, някак да знае жената, че може да разчита на нас. Мислех да взема 2 ваучера от мола до нас за децата и нещо сладко (торта), и да мина да им го оставя на 14. февруари. Не съм сигурна дали е добра идея. Какво мога да направя?

# 301
То и при нас са от постъпването, но дават право на смяна.
Звънче, попитай близък от какво се нуждаят

# 302
  • София
Zvanche, просто като я видиш и кажи, че съжаляваш за случилото се и ако можеш да помогнеш с нещо, може да те потърси. Това с ваучерите - не знам как ще го приеме в този чувствителен момент.
И аз съм много доволна от родителската в СМГ - беше доста информативна.
За мен нещата, които бяха нови като информация - имат английски и немски и в общообразователната подготовка. Съответно, ако изберат някой от езиците за профил - може да са с един учител по ООП и с друг по профилираната.
При разпределянето на децата по групи за един и същ профил не се търси запазване на класа в една група, а на случаен принцип се разпределят по групи и преподаватели.
Само за математиката не разбрах дали ООП и профилираната я води един и същ преподавател.
Хубавото е, че около 15 май ще качат списък с преподаватели, които най-вероятно ще водят профилите, та ще има някаква яснота. Самите заявления ще подаваме през юни за избор на 3 и 4 профил (ако изберат да са с 4).

# 303
  • София
Звънче, много е деликатна ситуацията. Аз бих направила това, което си решила. Жената ще даде ваучерите на децата и те ще си вземат нещо. Иначе след като не сте толкова близки и й кажеш, че може да разчита на вас ако има нужда никак не съм убедена, че ще ви потърси.

# 304
Нашият е единствения випуск, в който децата са приети с 4 профилиращи предмета, това беше покрай неразбориите как и за какво ще се ползват НВО.
Сега обаче са решили, че ще дадат възможност да изберат наново трети и четвърти ПП. Изборът предни години е бил доста голям. Всичко без ФВС и музика, защото тези предмети се учели като профилиращи само в специализирани училища..

# 305
Тези, които ще избират, към какви профили са се насочили? Много сложен избор е това, ако не си ориентиран отсега за професия.

# 306
Тези, които ще избират, към какви профили са се насочили? Много сложен избор е това, ако не си ориентиран отсега за професия.

Моята девойка ще се ориентира към БЕЛ и история, но това е обясним интерес, тъй като преди да се премести в новото училище, беше в хуманитарна паралелка.
Това й е приятно да учи, и това ще пише като профил.

# 307
  • София
Оги засега клони към физика и немски при първи и втори математика и информатика и интереси към програмирането. В паралелка с интензивно изучаване на немски е.

# 308
3тия сме го фиксирали - математика
За 4-ти съм дала срок за мислене, днес гледахме програмите и обсъждахме и потенциални ВУЗ и специалности..
За математиката съм категорична след фиаското с химията

# 309
  • Пловдив

Моята девойка ще се ориентира към БЕЛ и история, но това е обясним интерес, тъй като преди да се премести в новото училище, беше в хуманитарна паралелка.
Това й е приятно да учи, и това ще пише като профил.
И синковеца така.
Основните профили при нас са си френски и английски, така че ще е вероятно тази четворка.
А какво ще учи после, божа работа.

# 310
  • софия
Харесва ми подходът на СМГ за избор на профилите. Вероятно има риск дали ще се съберат достатъчно деца за предмет, но е по-добре от предварително заложен набор от предмети.
При нас, уж се беше ориентирала какво иска, но не би. И сега си остана в някакъв, заради мат, която евентуално може да ѝ трябва. Това бил най-тъпият, всички феймъси били в него, избирали го, защото не се било учело. Обяснихме, че се учи сериозно за професия в уни, а профилът само помага, за да започнеш да го правиш. Освен че не знае какво иска да учи и за това ще мрънка. Другата възможност за мат беше мат и физика, а физика профил не е шега. Абе, сложна работа с профилирането.

# 311
Основните му са математика и информатика, третият ще е
 английски. Не са подавали още желанията си официално, но предполагам, че ще са с три профила както са и настоящите 12 и 11 клас.

# 312
О, нашите днес са ги питали за нво език и нво дигитални способности. Изненадаха ме. Не е имало желаещи от класа.
За профилите беше голяма драма преди около месец, че някой пусна слух сред децата, че пак ще са сдвоени (да се избира двойка профили за 3ти и 4ти), а не както е последните 2 години всеки да си избира от всичко (без фвс, музика и ии). Моята искаше мат+хоос, каквато двойка нямаше да се предложи според слуха. Та ходихме една форумска група при директорката, успокои ни, че е само слух. Март ще пуснат анкета. И сега зодия близнаци пак премисля дали пък да не е мат+ит, въпреки че мат+хоос й е на сърце, но се притеснява, че няма да се справи с химията. Нещо органичната не й се случва с лекота. Има още месец да си мисли.

# 313
  • София
Мария, аз бих избрала мат+Химия за себе си, според това, което ми е най-любимо. От друга страна мат+ИТ звучи много логично, ако се е насочила в тази посока за следващо образование. Тя ще избере най-правилното.
При нас двата профила са предварително определени-биология и химия, а трети профил могат да избират измежду определени предмети(без ФВС, музика, рисуване, География, ИТ, БЕЛ). Т. е. изборът е : АЕ, мат, физика, философия, история. Детето клони към АЕ, за да й бъдело по-лесно. Все още не е решила какво точно ще прави с живота си. 😎

# 314
  • Някъде в Европа...
Основните му са математика и информатика, третият ще е
 английски. Не са подавали още желанията си официално, но предполагам, че ще са с три профила както са и настоящите 12 и 11 клас.
При нас са така математическите паралелки (едната е с АЕ, другата с НЕ), а СХН сме с  Инф, ИТ, МАТ, АЕ...

Общи условия

Активация на акаунт