ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 201
  • 831
  •   1
Отговори
# 405
Не мисля, че е вярно,моят син не консумира почти млечни, мазни и сладки храни. Или поне не е единственият фактор

# 406
  • sofia
При акнето е много индивидуално. Наборът почти няма, но големият още има пъпки. Сам си беше забелязал, че като махне шоколада се подобрява. По едно време се мажеше и миеше редовно с някакви продукти за лице, но не продължи дълго. Неколкократно ми е отказвал да го водя на дерматолог...ама той си е вироглаво говедо (не по зодиака).

# 407
  • София
Не мисля, че е вярно,моят син не консумира почти млечни, мазни и сладки храни. Или поне не е единственият фактор

х HAPPY х, имай предвид, че има различни видове акне. В някои форми много се обостря и се получават бактериални инфекции по кожата, та включват и АБ. Има и генетичен момент.

Моят набор по-самото лице почти няма, но като почна да бръсне мустака - от самобръсначката се появиха доста пъпки само там, които се и възпалиха. Баща му му каза да спре да се бръсне за известно време там и сега е доста по-добре.
Но иначе кожата по цялото му тяло от бебе е много суха. Само намилам да овлажнява, но от едното му влизат от другото му излизат моите приказки.

# 408
  • Някъде в Европа...
Грийн, и при синковецът така стана..кожата му е много хубава, няма акне, дори и черни точки, мека и нормална му е, но като започна да се бръсне и то с тример, му се появиха червени по мустак и брада. Не ме чува да поспре, защото, де факто, няма и нужда от бръснене...

# 409
  • у дома
И аз не мисля,че е вярно,защото моето не може без мляко,а и сладко обича,а никога с нищо не се е мазал,защото няма нужда.

# 410
  • София
Говрим за хора, които са предразположени, че при тях обостря. То е ясно, че тези дето нямат проблем, нямат проблем Simple Smile

# 411
Със сигурност е индивидуално
Да, бръсненето явно е основен проблем, разнасят се бактериите или пък кожата още свиква, не знам.

# 412
  • Пловдив
Не съм сигурна и аз за млякото, синковеца не може без прясно мляко , опитах се да му го забраня, не стана. Факт, миналата година беше с ужосно много акне, тази е доста по-добре. Баща му имаше много проблемна кожа на лицето, белези даже има, и се притеснявах да не е същия ,но не е така. Близка ,вече на 45г. , винаги е била с проблемна кожа и перманентно акне по бузите. Та на нея й били казали да не яде шоколад. Тя не яде, но ... периодично проблема се обостря. Няма отърване от тая работа,  е, може би ако човек непрекъснато прави процедури, ще се справи. Та, основното е ген и според мен. Които не значи , че не можеш да си помогнеш, ако намалиш сладкото. То стана малко като това - имах един проблем със стомаха и отивам на лекар. Гледат, гледат ,нищо няма. И ми казват - ами явно сте променили диетата , върнете се към нормално хранене. Викам не съм. Ами тогава намалете цигарите.  Ами аз не пуша и не съм пушила никога. Ами може би ако пийвате винце вечер, то дразни. Ами аз не пия. Ами пиете ли кафе? Да. Е, спрете кафето 😅😅😅. Та, каквото може,това съветват 😅

# 413
Хаха😃, Любе😃
Водих Моника на еднокринолог, защото има голям дефицит на вит. Д. Лекарката казва:" А, сигурно не излизаш на слънце и си стоиш повече вкъщи?", Моника отговаря:" А, излизам", лекарката пак: " А като си на море сигурно се мажеш със слънцезащитен лосион?".
Моника:" да.", докторицата:" Ами, от това е".

# 414
Това като в онзи виц.
Кое е най-трудно в лекарската професия?
Да откриеш кои са любимите храни и занимания на пациента, за да можеш да му ги забраниш.

# 415
Аз си докарах големи проблеми заради дългогодишен подборен витамин Д, та давай й

# 416
Аз си докарах големи проблеми заради дългогодишен подборен витамин Д, та давай й

Давам й, Хепи👍
Започна да й става лошо,  да й е отпаднало  без причина, и пуснахме хормони, витамини и какво ли още не.
Хормоните са в норма, В12 и той само сериозен дефицит на вит.Д.
Давам от липозомния, уж по- добре се усвоявал.

# 417
Да се оправя бързо девойката, Бисе Heart
Ние проблеми с акне нямаме, но и моята имаше виене на свят, причерняване. Правихме всякакви изследвания и всичко беше наред, но не съм се сетила да поискам за вит. Д. Отдадохме го на ниското и кръвно, засилихме течностите (не пият вода тези тинейджъри, чакат да ожаднеят първо) Expressionless.

Люба, много точно Flowers Hibiscus Laughing

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 11:16 от Анонимен

# 418
Жасминче, лл нищо не каза за изследване на витамините като насока, но взех под внимание симптомите( преди това бяхме изследвали кр.захар, в норма беше), четох тук- там, и реших да ги пуснем.
Първоначално и аз свързвах тези я с кръвното налягане, после предположих, че може да е анемия, но всичко беше в норма.
Откакто пие вит.Д, не е имала оплаквания. Пу- пу!

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 11:01 от Biserka_a

# 419
  • София
И аз бях с остър дефицит на вит Д, пих Вигантол ударно 3 месеца и се върна в норма. Скоро не съм пила, трябва под да почна да вземам. Не съм имала такива оплаквания, но изследването показа много под нормата.

Общи условия

Активация на акаунт