ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 191
  • 831
  •   1
Отговори
# 420
Е аз си докарах проблеми с паратхормон,калций,фосфор, понеже много много не обръщах внимание на витамин Д. С години. Нали на всички ни е нисък, какво толкова. Е, толкова. Пийте си хапчетата редовно:)

# 421
Ние, и двете, сме с вит. Д под нормата от години. Аз почнах вигантол и ми стана толкоз зле от него, че след седмица го спрях и живнах. Та си карам с нисък вит. Д, но без адско главоболие.

# 422
  • София
Ние, и двете, сме с вит. Д под нормата от години. Аз почнах вигантол и ми стана толкоз зле от него, че след седмица го спрях и живнах. Та си карам с нисък вит. Д, но без адско главоболие.
Мария, пробвай с друга форма на витамина, напр. със спрея на BetterYou , различните форми влияят по различен начин на хората. В този има и Вит. К2, който подпомага усвояването. Обикновено хората с проблемна ЩЖ имат дефицит на витамин Д, и то най-вече в края на зимата, а той е толкова важен.

# 423
  • София
На поредните профилактични, когато се оказах с хемоглобин 97, последните десет години беше все към 105 някъде и не му обръщах внимание, най-накрая се замъкнах на хематолог. Оказа се че и желязото и феритина са супер ниски и с кратък прием на желязо всичко си дойде на място. Определено се чувствам с повече енергия и не ми се вие свят примерно при ставане от леглото. Покрай кръвните изследвания си пуснах различните вит В -та и вит Д и щитовидните. Разбира се и вит Д, който беше под нормата преди 5 години вече е още повече под нормата, а вит В12 е на долна граница, което според някои изследвания е направо дефицит, та сега пия и вит Д и В12 и предстои да пускам контрола докъде съм го докарала. Вит В12 го почнах след като вкарах в граници желязото, защото хематолога обясни, че той допълнително изчерпва желязо и няма как да започнем с него при първоначалните ниски нива и запаси на желязо.
Покрай моите изследвания в момента съм взела направления и за трите от личната лекарка за ПКК и утре ще ги водим да им вземат кръв. Мисля и на тях вит Д да им пусна, преди 5 години им беше ок Simple Smile Отделно ще им пусна този път и В12, а на малката и желязо, че от 9 месеца не яде месо. За щитовидните още се колебая, по-скоро няма да пускам, тъй като нямат оплаквания и при мен също са в норма.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 08:57 от Aila

# 424
Абе ще ги богат, пусни им
Иначе и аз имам проблем с желязото и витамин б12, точно така е, първо желязото... но витамин Д също е пренебрегван, въпреки че от години постоянно се говори за него. Еми има защо. Пийвайте си ги и си пускайте изследвания. Поне в България имаме достъп до лаборатория и лекари.

# 425
  • София
Здравейте момичета.
Може ли, ако има майка на дете в 7 СУ с профил Английски език/ Испански език/ Чужди езици, да ми пише на ЛС. Моя близка иска да си премести детето там, защото имало свободно място и й обещах да разпитам тук.
Благодаря предварително, ако някой се отзове Simple Smile

# 426
  • София
Лейди Касиопея, виж мнение 349 и следващите, няколко страници назад.
Мисля, че точно за това място става въпрос. Помислете добре.

# 427
  • София
Лейди Касиопея, виж мнение 349 и следващите, няколко страници назад.
Мисля, че точно за това място става въпрос. Помислете добре.

Благодаря много - прочетох постовете. Радвам се за Символи, че са преместили детето във 127-мо. В класа на сина ми е и дано й хареса Simple Smile Зарадвах се да прочета и други положителни мнения за 127-мо, защото в темата за неелитните гимназии ме обявиха едва ли не за ПР на това училище, защото само аз съм пишела хубави неща за него, а всички други се оплаквали  Simple Smile

Копирах постовете и ги пратих на приятелката ми - дано са й от полза. Ако някой може да сподели за свободни места в техния клас, ще бъда много благодарна. Момичето е с първи език АЕ Simple Smile

# 428
  • София
В СМГ английските парлелки май все още има свободни места, може там да проверят.

# 429
Здравейте,
Знаете ли какъв е реда и срока за записване на НВО по желание по чужд език?
Някой от наборите записа ли се?

# 430
  • София
Оги се записа, но срокът им за заявленията беше до някой си февруари - примерно 17.02, ако не греша.

# 431
Извинете за въпроса, но каква е идеята за явяване на НВО по чужд език.
Само да се използа като опит за бъдеща матура или за нещо друг ще се използва?

# 432
  • у дома...
Извинете за въпроса, но каква е идеята за явяване на НВО по чужд език.
Само да се използа като опит за бъдеща матура или за нещо друг ще се използва?
За да свикне със формата на изпита, и за да видим все пак нивото какво е. Дъщеря ми също ще се яви на НВО чужд език.

# 433
  • София
Моите и двете не са се записали, но те избягват всякакви изпитвания по възможност извън задължителните.
За тези, които ще се явяват на С1 сертификат за английски, кога мислят децата да се явят. Николета ми разказваше нещо за валидност две години преди кандидастване, затова обсъждали на курса да е лятото май някъде.
Аз се надявам да и трябва сертификат по немски, не по английски, но все пак.

Бяхме говорили за кръвни изследвания. Пуснах и на трите, вит Д е тежък дефицит и при трите, под 24, при граници 80-250. На долно ниво е и В12 за всички и фолиевата за едната. Малката е и с на долна граница хб, желязо и феритин. Днес се видях с педиатърката, предписа и за трите вит Д и вит В12 и след два месеца ще правим контрола.

# 434
  • София
Според учителката от курса изискването било двете години да не са изтекли към датата на започване на учебната година. Странно ми е на мен, но предвид че нямаме конкретна цел с английски, не съм и проверявала никъде.
Мислех да се яви юли примерно или края на юни и после да минава на вълна немски.
Но сега по-скоро мисля за октомврийска дата (ако има такава), за да може все пак да е валиден, ако нещо се преориентира и му трябва за кандидатстването.

Общи условия

Активация на акаунт