ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 153
  • 831
  •   1
Отговори
# 465
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз не съм имала никакви подобни тренировки. Помня обаче един ден ни показваха противогази, бях ужасена.
То радиацията от Чернобил си мина спокойно над нас, без да разберем, язък за тренировките, ако ги е имало 😂

# 466
“Чукай на дърво”, защото нищо друго не може да ни спаси или помогне.
Нито от природно бедствие, нито от бомбена заплаха.
Часове - първа помощ , превързване на рани, самозащита, евакуация и т.н. стават все по необходими.
Дори и децата да се забавляват в тях и да си мислят , че са безмислени все нещо ще им остане в съзнанието.

# 467
  • Отвъд алеята зад шкафа
Първа помощ винаги е необходимо да се знае, но то е обучение, а не тренировка.

# 468
Е как няма да те има, аз се надявах да се видим Simple Smile

# 469
  • у дома...
Планове за действие има навсякъде. Дори и в детските градини.

# 470
  • Някъде в Европа...
Неслучайно го написах - аз пък ясно помня, че в училище, около 88-90 г., 91 г. може би, по радиоточката в класната стая пускаха сигнали и ни извеждаха навън в двора на училището - най-често беше тренировката при земетресение как се действа...Дотолкова ни беше станало рутинно, че дори и не обръщахме внимание и не си вземахме и горните дрехи...После като почнаха "бомбените" заплахи от уличните телефони 😀, си знаехме как да се евакуираме бързо-бързо...Когато сигналът от радиоточката бе от "страшните", ни водеха в бомбоубежището на училището...
И противогази сме слагали, и на първа помощ са ни учили. Не помня да ме е било страх, още пък по-малко да съм била ужасена, та аз съм била на 8-9-10-11 г, какъв страх?! ..Това са ми спомени от училището, в което съм била до 7 кл....
Наистина ме изненадвате, че не сте правили тренировки....

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 12:55 от AIR

# 471
Бе то уж има, ама сигнал в 14 часа по телефона, извеждане на децата в 17,30 след като полицай специално настоява. Сега, че тия сигнали са цирк, вярно е, но ...подобни новини тригърват откачалки, пък и нали уж има план, пък дори и при проформа сигнал не се изпълнява. А и в училището и в офиса само казват да застанем пред сградата...така се изпълнява плана...но да пази Господ. Днес е първи април, но май на никой не му хрумва нещо по-невероятно от случващото се около нас последно време. Няма шеги, няма лъжи.
П.с. air, в училището на децата до седми клас имаше отговорници, мъжът ми беше един от тях, при опасност викаха отговорниците да помагат на учител и децата се извеждаха по план. Не в бомбоубежище, разбира дез в момента такива не знам има ли, няма ли. Но план имаше и се спазваше. Сега не знам как е с новия директор. Иначе синко е проучил къде има бомбоубежище покрай даскало сега, от някакви байкъри Joy не смея да мисля за какво се ползва и от де знаят, но такива са времената.

# 472
  • Някъде в Европа...
Ааа имаше шеги преди няколко поста, но не се разбраха 😀
Честит първи април! 😀

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 11:54 от AIR

# 473
  • софия
https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/774011

Внук на Лавров или възпитаник на 133-то... Гаранция!
Най-вероятно възпитаник на ТУЕС и подражател на слаби учители.

# 474
  • у дома...
https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/774011

Внук на Лавров или възпитаник на 133-то... Гаранция!
Най-вероятно възпитаник на ТУЕС и подражател на слаби учители.
информацията от линка не е точно така. В много училища, в които има секции, не е имало заплахи.
А секциите и интернет достъпа са защитени от много години. И за това си има протоколи за действие.

# 475
  • софия
Никъде не пише нищо подобно.
"Според комисар Димитров е очевидно, че има някаква връзка с това, че заплахите са към места, където има изборни секции. „Цели се да се всее смут и страх в населението”, допълни той."
Не се чувствам уверена да споря с човек, чиято работа е това. От самото начало е ясно, че целта е да се създаде шум в системата точно преди изборите. Познати руzки похвати.

# 476
  • у дома...
Е, аз говоря от позицията на човек, участващ в техническото подготвяне и организиране на изборите. Демек от кухнята. А ако всичко в медиите беше истина, ехей ще настане такъв живот, че само си викам ДАНО...

# 477
  • софия
Не коментирам това, а източника и целта на заплахите.
Скрит текст:
Аз говоря от позицията на човек, отговарящ за организационно-техническата подготовка на всички избори на високо ниво от години. И в момента съм на работа. Може да ми звъннеш, защото телефонът ми ви е изпратен.
Демек от майката-кухня.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 16:53 от zvаnchе

# 478
  • Някъде в Европа...
Целта ми не е спор, но сте наясно, нали, че има министерства, където определени хора се подписват под определени документи и имат определен достъп до КИ, по-различен от на всички останали, и информацията, която се предоставя на широката публика, е тази, която е предназначена за широката публика...

# 479
  • софия
Да, може да се предостави определен обем от информация, не заблуждаваща/невярна такава.

Общи условия

Активация на акаунт