ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 211
  • 831
  •   1
Отговори
# 375
Не е по темата, но разбирам детето.
Може би съм в подобна ситуация, но на работното място. За съжаление опции за мен за сега няма.
От моята камбанария - бих я подкрепила да намери “нейното”място.
Успех!

# 376
  • София
Без колебания бих подкрепила детето си и бих го преместила възможно най-бързо. Ад е да учиш/работиш в отровна среда. Скоро сестра ми мести племенникът поради такива причини от едно училище в друго. Ами детето се чувства идеално на новото място и ходи с желание. Не че всичко е цветя и рози по отношение на учители, но атмосферата в класа е съвсем различна.

# 377
  • София
В 33-то, ако по АЕ става въпрос за Миланова, това е не просто шестица от тотото, а нещо много повече.

# 378
  • у дома
Според мен след като се изберат 3 и 4 ПП в края на 10кл след това в 11кл е много по-трудно да не кажа и невъзможно да се смени училището.

# 379
Според мен след като се изберат 3 и 4 ПП в края на 10кл след това в 11кл е много по-трудно да не кажа и невъзможно да се смени училището.
                  Зависи от профилите.Много от профилите ги има във всички у-ща,а виждам,че и свободни места се появяват.Въпросът е има ли смисъл да смениш у-щето и най-вече защо.

# 380
привет, може за някой да е полезно и интересно - Американският университет в България (AUBG) е отворил апликация за кандидатстване - 50 десетокласници ще бъдат поканени да прекарат 3 дни (28-30 април) в кампуса на университета, за да усетят какво е да си студент Simple Smile с посещение на лекции, участия в студентски активности, партита и тн.

https://www.aubg.edu/griffins-journey/

# 381
Благодаря, Антеа!
Мисля си, че би било добре всички университети в Бг да организират такъв тип отворени врати. Дори да не е за 3 дни,  съвсем различно е усещането да присъстваш на лекции, да общуваш с преподаватели и т.н.

# 382
  • София
Времето в кампуса е супер, този университет не е отворен за посещения просто така.
В другите няма особен проблем да присъстват и външни лица на лекция. Освен ако няма новост някаква, та не виждам какъв е проблема ако някой иска да отиде и да присъства в някой час.

# 383
Здравейте,
Дълго време не писах, но се случиха много неща и беше пълно с преживявания. Премести се в 127-мо СУ с АЕ+Фр. Е и въпреки профил математика. От вчера посещава часовете там. Много емоции за всички, а за нея безкрайни. Нова среда, нови учители, нови съученици и много нови усещания. Процедурата по преместване отне няколко дни от подаването на заявление. Ние се забавихме със самото подаване на документи, разбира се, за да се случи поредна неприятна ситуация между нея и момчето, което категорично ни каза - давайте, местете я. И честно казано след разговор с класната и заместник директор, затвърдих мнението си за преместване.
Първите и впечатления от новото училище са основно от сградата, че е чисто, че няма стикери и надписи, че са много ярки стените. Днес не знаеше как да се добере до стаята, но писа на момиче, което я упъти Simple Smile
Каза, че съучениците изглеждат нормално и готини. За съжаление предпазливостта и мнителността, с които се сдоби в старото училище, се проявяват. Надявам се стъпка по стъпка да се довери. Беше шашната, когато разбра, че в класа има 19 момчета. Сестра й реши да я успокои, тя е в клас с обратната конфигурация и й казва: Аа, како, така е по-добре! Знаеш ли какво е с 19 момичета? Змийски очи те дебнат отвсякъде. Smiley
Очакват я много нови впечатления, разговори, надявам се и приятелства.
Много благодаря за ангажираността и подкрепата, момичета!
Аз сега стискам палци всичко да е наред.

# 384
  • София
Радвам се, че сте се решили. Желая и да случи на добри съученици и неприятностите да останат само лош спомен!

# 385
  • София
Символи, успех с адаптацията. Бих постъпила по същия начин. Промяната в повечето случаи е за добро!

Леле, децата ни преполовиха гимназияталния етап. Остава им още толкова Simple Smile
При нас тази седмица събират декларациите за избор на профил. Все повече говорим на тази тема. Поподнах във фейсбук, че на 25 март ще има някакво събитие за представяне на чуждестранни университети и ще вземем да отидем.

# 386
Символи, късмет и успех на девойката ти в новото училище!🍀🧙‍♂️
Разбирам през какво минавате, минахме и ние по този път преди няколко месеца! Пожелавам на детето да се чувства на мястото си, бързо да се адаптира и да намери намери приятели на новото място!
И най- вече, да е спокойно! Това е много, много важно.

В Плевен ще има изложение на бг университетите. Девойката ще ходи с приятелка. Изразих желание да я придружа- отряза ме🙂

# 387
  • София
Радвам се че преместването вече е факт.Дано има само хубави емоции и остатъка от училищните години до края да минат гладко, щастливо и без неприятности от каквото и да е  естество.
Относно университетите, наистина АУБГ е по-различен, но  как си представяте достъп до лекции на външни хора и в други университети? ДОстъпът навсякъде мисля е  персонален...Идеята едва ли е да видят какво представлява просто някоя аула...Идеята на Американския така или иначе е чудесна  и е шанс за будните и любопитни  деца ,които имат интерес.

# 388
  • София
Радвам се че преместването вече е факт.Дано има само хубави емоции и остатъка от училищните години до края да минат гладко, щастливо и без неприятности от каквото и да е  естество.
Относно университетите, наистина АУБГ е по-различен, но  как си представяте достъп до лекции на външни хора и в други университети? ДОстъпът навсякъде мисля е  персонален...Идеята едва ли е да видят какво представлява просто някоя аула...Идеята на Американския така или иначе е чудесна  и е шанс за будните и любопитни  деца ,които имат интерес.
Представям си го достъпът като знаят кога има лекция и влизат. Не мисля, че някой ще им откаже. Това не е училище. Отдавна, но съм учила в два университета – СУ и УНСС и на упражнения не може да влезе всеки, но на лекция, на която има 90 човека... не виждам проблем. И да пита човек едва ли ще откажат, а и да не пита.

# 389
Ходите ли на изложения за образование и смятате ли, че са полезни?
World Education Fair 2023:
https://www.world-education.eu/events/wef/sofia/march/spring/2023

Общи условия

Активация на акаунт