ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 65 311
  • 831
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, мами! На синът ми класната днес им е казала, че ако не се явят на НВО няма как да получат свидетелство за завършен гимназиален етап, без тези два резултата, които трябвало да бъдат нанесени в него.  А, аз съм останала с впечатлението ,че НВО не е със задължителен характер. Синът ми , много се чудеше дали да отиде на това по математика, защото се притеснява какви задачи ще се паднат, но днес се прибра силно притеснен. Моля, кажете ми дали казаното от класната му е вярно? Благодаря предварително!
                 До колкото ми е известно матурите не са задължителни и в свидетелството се нанасят 0 точки за двете матури.
                Нашата госпожица току що се сети,че и трябва черен химикал.Толкова и е зор за матурите.

# 736
До вчера нямаше никакво желание за явяване на НВО.
Но….
Разбрали, че без това свидетелство няма да получат шофьорска книжка на 18 години и ще трябва да чакат диплома за средно образование.
Ох мамо, добре, че се записах за явяване..😂
Ех маме, добре, че имаш личен интерес. 😂

# 737
Това е все едно, децата, които нямаха възможност да се явят на НВО в 7- ми клас, да не получат свидетелство за завършен етап, а те получиха. С 0 точки от НВО.
Мисля, че Дидиа е права.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 19:50 от Biserka_a

# 738
Удостоверение за завършен първи гимназиален етап ще получат и без положени НВО, стига да не са оставени на изпит по някой предмет заради годишна оценка слаб 2( тогава ще го получат след успешното полагане на изпита). Няма как да получиш диплома за средно образование, ако не си получил първо това удостоверение.
Чл. 131. (1) Учениците, завършили успешно Х клас, получават удостоверение за завършен първи гимназиален етап на средно образование, което им дава право да продължат обучението си във втори гимназиален етап на средно образование и на обучение за придобиване на професионална квалификация.

# 739
  • софия
Ееее, много грозно изнудват и манипулират децата да се явят на НВО! При нас поне си се знае, че ако не искаш, ще ходиш да правиш файнъл, подготвен от катедрата, а те са доста гадни и трудни или ще получиш 0% и си довиждане с добрата оценка за срока/годината.
Мрън днес си е получила заветната бележка и леко се е спекла. Нямало да си бъде с класа (цяла година обяснява как не го харесва, а сега?), нямало да минават учителите да ги питат дали имат неясни въпроси. Правили са пробно по мат и е установила, че е забравила материал от миналата година. Поне има време да упражни, въпреки че искаше да има резервна оценка, но не би.
Сега е седнала и нещо преглежда по БЕЛ.

# 740
  • Пловдив
                Нашата госпожица току що се сети,че и трябва черен химикал.Толкова и е зор за матурите.
Златна си да знаеш. Казах на моя, че химикала трябва да е черен, а той философ, ако пишел със син какво.🤣 Та пита в групата на класа и сега търси химикала си от 7 клас , че му бил късметлийски 🤭

# 741
Звънче, и Моника няма да бъде в стая с никой от класа й. И на двете НВО- та🙂
И тя се е спекла. Преглежда си едни таблици. Нервна е нещо.

# 742
  • София
Моят спи, толкова се е притеснил. Joy Обаче с двама седмокласници и на мен не ми дреме. Blush

# 743
Стиснати палци от мен, освен за наборите и за седмокласниците от темата ни!
Късмет и успех утре!🍀🧙‍♂️
Мила, ти си герой!

# 744
  • sofia
При големия ми син нали пропуснаха НВО 10 целия набор. В удостоверението са поставени - (тиренца) на мястото за точките.
Могат като контра въпрос да питат как набор 2003 са завършили без НВО 😅

# 745
При нас от оценката зависела заплатата на госпожата, и им е съвестно Joy

# 746

Хепи🤣🤣🤣

# 747

И при нас, но на децата почти не им пука.

# 748
Сега разбирам за черен химикал. Почвам да ровя из къщи. Моята каза, че на никого не му пукало. Хм.

# 749
  • София
Късмет и успех на всички ученици! Светът ще продължи и след това измислено НВО! 😉

Общи условия

Активация на акаунт