Лотария "Зелена карта" 2024

• 39 624
  • 373
  •   1
Отговори
# 150
Когато подадеш кандидатура през ноември, заедно с номера, пише и кога да се очакват резултатите. Беше нещо от рода на 6 или 8 май. Има време до тогава.

Аз също мисля, че снимката е заради преселекцията. Не биха избрали луди, хора с видими проблеми и др подобни. Също и това, което написа Шарки- престъпници и терористи не им трябват. Проверяват всичко, не мисля, че обикновен човек има от какво да се притеснява, за това, че искат снимка и ниво на образование. В днешно време човек поне средно има.

# 151
Те още не са излезли резултатите. Какво проверявате?

Извинявам се, объркала съм се. Наистина резултатите не са излезли все още. Явно затова ми се изписва, че номерът е грешен.

# 152
И аз си го помислих. Първо пресяват през определени критерии и преминалите на следващо ниво минават през лотария.

# 153
  • София
От резултатите до заминаването минава ок.  1,5 г. Това се случваше последните 2 години заради пандемията. Преди е било по-бързо, сега не знам как е.

# 154
Зависи с какъв номер сте изтеглени.
Зависи и колко бързо ще изпратите DS260.
Времето може да варира със до 1г. Последните интервюта са на 30/09 за годината в която сте спечелили. Разбирам, че чакате за DV2024. След медицинските имате 6м срок да влезете в САЩ.
Така че и с ковид, и без, от спечелването до заминаването са си близо 2 г.

# 155
  • Sunshine state
От спечелването до заминаването ни минаха точно 7м. 2015г. Сега вече не знам как е с тия забавяния.

# 156
На нас от спечелването до заминаването, 1г 3м.
Със номер 2K. За големите номера, тип 30К е друго. Joy

# 157
  • София
На нас от спечелването до заминаването, 1г 3м.
Със номер 2K. За големите номера, тип 30К е друго. Joy
Ние сме от ДВ2022 и точно същото време ни отне 1,3г., с номер 11к.

# 158
Имам въпрос.. Кога и как се получават зелените карти?
По време на 6 месечния срок или на американска земя?

# 159
  • USA
На Американска земя  по пощата. Отваряш пликчето  и тя вътре !

# 160
Имам въпрос.. Кога и как се получават зелените карти?
По време на 6 месечния срок или на американска земя?
Първо трябва да си я платиш, после както ти е казала Оливия, идва по пощата в един бял плик. Simple Smile

# 161
Здравейте! Знам, че за медицинския преглед са необходими задължителни Covid-19 ваксини. Със съпруга ми живеем в Испания. Някой от вас запознат ли е с изискването дали Covid ваксините трябва задължително да бъдат поставени в България или могат да бъдат направени в чужбина и да носим сертификат на медицинския преглед преди интервюто? Благодаря!

# 162
Здравейте! Знам, че за медицинския преглед са необходими задължителни Covid-19 ваксини. Със съпруга ми живеем в Испания. Някой от вас запознат ли е с изискването дали Covid ваксините трябва задължително да бъдат поставени в България или могат да бъдат направени в чужбина и да носим сертификат на медицинския преглед преди интервюто? Благодаря!
Едва ли има значение къде са поставени

# 163
  • USA
Няма значение къде е поставена ковид ваксината, както и останалите ваксини.Трябва да си носиш документ.

# 164
Вече съм позабравила, нали ми мина от главата, но си мисля че като поличиш конфирмейшън ти пише кога да провериш. Както и много друга полезна информация.

Относно лотарийния принцип. Да такъв е, до някъде. Но не съм чула, циганин, луд, сакат или друг недъгав да е изтеглен някога. Лотария, но определено има преселекция. Не случайно от подаването ноември, резултатите излизат чак през Май.
Явно е точно така - теглят почеливши да речем през декември и после имат 5 месеца време да отсеят неподходящи за трудовия лагер хора.
Някои вече са на 100 % неподходящи. Горките руснаци- за тях вече няма американска мечта. Дори и макдоналдс си нямат , та поне да опитат малко от вкуса и.

Общи условия

Активация на акаунт