Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 519
  • 795
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте силни дами,

Нареждам се във вашите редици. След почти 4 г неуспешни опити, решихме да се насочим към инвитро процедура при др Тургут.

Тепърва поемаме по този трънлив път.

Планирам да запишем първична консултация преди септ месец

Обръщам се към вас с въпрос как протекоха първичните ви консултации? На каква база прецени д-ра какъв е конкретният проблем при двойката (при нас засега  е неясна причината) - на база изследванията , които иска предварително от бг ли (макар че те са доста общи), на база изследвания и стара ваша клинична картина (все пак никой не отива просто така там и повечето сме с десетки изследвания и стара патология) или на място прави конкретни за двойката изследвания?

Задавам въпроса си, защото ако е последното изброено, искам да се ориентирам каква сума би била достатъчна за такава първична консултация 😊

П.п преди половин година на приятелка й излезе в Бахчеджи 1000лв първичната консултация (въпреки че обявената цена е друга, явно са се наложили изследвания на място), затова се опитвам да се ориентирам и подготвя.

Здравейте, това с цените е доста относителен въпрос и според мен е индивидуално. Прегледа беше 150евро, които след това се приспадат от пакетната цена за инвитро. След това вече зависи дали ще ви искат други изследвания. Аз правих цветна снимка преди прегледа(150 евро), тъй като сме и с проблем при мъжа ми-на него му пуснаха две генетични изследвания(всяко по 150 евро)- така че ние минахме 1000 лв.

При нас излезна €5350 без ПИД, без лекарствата по време на стимулацията,без допълнителни изследвания. Имахме оперативна хистероскопия €2000, включила съм я в тотала горе. Отново повтарям,че е без лекарствата и без кръвните,които правихме в БГ ,около 400 лв. Моите лекарства бяха около €700 тотал.
Отделно сметнете път,храна и хотел.Всичко сметнахме 22К лева.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 13:06 от bananovolisto

# 781
На мен първичния преглед ми излезе 700 лв. В това число 150 евро преглед + 100 евро цветна снимка (тогава беше толкова) + 2 кутии с добавки за моя мъж, по 50 евро едната. Прегледът и лекарствата платих кеш, а цветната снимка с карта.

# 782
Благодаря за отговорите. Така и очаквах да е сметката в края. Важен е резултатът, надявам се, че всички от отзовалите се сте завършили успешно пътя към заветната мечта.

Виждам, че на всяка правят цветна снимка.... за какво точно им служи при все, че се стига до инвитро?!... а и съм сигурна, че сте имали и от България цветни снимки, защото тук сравнително бързо жената се ориентира към това изследване.

# 783
Благодаря за отговорите. Така и очаквах да е сметката в края. Важен е резултатът, надявам се, че всички от отзовалите се сте завършили успешно пътя към заветната мечта.

Виждам, че на всяка правят цветна снимка.... за какво точно им служи при все, че се стига до инвитро?!... а и съм сигурна, че сте имали и от България цветни снимки, защото тук сравнително бързо жената се ориентира към това изследване.

Аз имах цветна снимка, проверка на тръбите с пяна плюс трансвагинално лапаро,където потвърдиха запушване. На мен ЦС не ми е искал. Знам че искат при съмнителен резултат или при липсващо изследване.

# 784
На мен не ми беше правена цветна снимка в България и вероятно затова ми поискаха.

# 785
На мен ми обясниха, че може да се задържи течност по тръбите, която е токсична за ембриончето (поне това запомних Simple Smile)

# 786

Цветна снимка не съм правила , нямам и от Бг, със сериозен мъжки фактор сме. Преглед 150€, всичките изследвания, които ни искаха направихме в Турция за 500€ общо за двамата. За ММ, проф. Башар поиска допълнително изследвания- ехограф и инхибин Б 300€. Плащах с карта Wise навсякъде на хубав курс.
Ориентировъчно имайте си едно парички за всеки случай в картата, ние бяхме приготвили 4000€ защото не знаехме колко ще ни трябват и да имаме за всеки случай , но похарчихме 1100€ за прегледи и изследвания.

# 787

Скрит текст:

Цветна снимка не съм правила , нямам и от Бг, със сериозен мъжки фактор сме. Преглед 150€, всичките изследвания, които ни искаха направихме в Турция за 500€ общо за двамата. За ММ, проф. Башар поиска допълнително изследвания- ехограф и инхибин Б 300€. Плащах с карта Wise навсякъде на хубав курс.
Ориентировъчно имайте си едно парички за всеки случай в картата, ние бяхме приготвили 4000€ защото не знаехме колко ще ни трябват и да имаме за всеки случай , но похарчихме 1100€ за прегледи и изследвания.

Здравейте, мога ли да попитам с колко сериозен мъжки фактор сте или по-скоро каква е диагнозата, проблема? Ние също сме с тежък МФ и засега не са ни искали нищо за Турция, освен СГ, която тук в БГ пускаме. Нито инхибин, нито хормони (за мъжа). Какво изследват с този инхибин?

# 788

Скрит текст:

Здравейте, мога ли да попитам с колко сериозен мъжки фактор сте или по-скоро каква е диагнозата, проблема? Ние също сме с тежък МФ и засега не са ни искали нищо за Турция, освен СГ, която тук в БГ пускаме. Нито инхибин, нито хормони (за мъжа). Какво изследват с този инхибин?

Необструктивна азооспермия Синдром на Сертоли клетки само- нямаме открити сперматозоиди при микро ТЕСЕ. Инхибин Б показва какъв е потенциала на тестисите за процеса сперматогенеза най просто обяснено. Хормоните ги имахме от Бъчваров- тестостерон, Фсх, лх.

# 789

Скрит текст:

Здравейте, а вие минахте ли първичен преглед? Ние също сме с азооспермия, със спермограма от БГ,бяхме пускали преди това лх и фсх, а на първичния преглед пуснаха на мъжа ми амх и инхибин Б,както и 2 генетични изследвания. Другия месец започваме вече стимулация и пътя нататък, живот и здраве

# 790
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 791
Интересува ме някоя от вас свързвала ли се е директно с  лекарите /без координатори/, за да си зададе въпроси, които са специфични и отговор от коодинаторките не може да бъде даден? Аз лично днес направих опит да се свържа очевидно с асистент на единия лекар и честно казано не ми направи добро впечатление в разясненията си, които му бяха никакви по отношение на въпроси, зададени с оперативна намеса, последици и т.н...

# 792
Доколкото разбирам, нямат такава практика.. реално всичко минава през кординаторите Simple Smile Мога само да предположа, че е за улеснение на доктора.

Но ако настоявате, те могат да организират и видео разговор с д-р Емре Тургут, поне при нас така стана, когато имахме въпроси относно следващите стъпки и питания около операции и прочие. Попитайте дали има такава възможност Wink

Интересува ме някоя от вас свързвала ли се е директно с  лекарите /без координатори/, за да си зададе въпроси, които са специфични и отговор от коодинаторките не може да бъде даден? Аз лично днес направих опит да се свържа очевидно с асистент на единия лекар и честно казано не ми направи добро впечатление в разясненията си, които му бяха никакви по отношение на въпроси, зададени с оперативна намеса, последици и т.н...

# 793
Аз съм говорила директно с д-р Тургут на английски. Беше ми писнало от късите отговори на Хафизе и исках подробна информация

# 794
През вайбъра на Хафизе 2-3 пъти съм провеждала видео разговор директно с доктор Тургут. Тъй като доста въпроси задавам и чрез посредник много се проточваше разговорът ни, самият доктор ми се обади и ми отговори на 4 очи на всичките ми въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт