Помощ - Свекърва

• 9 746
  • 193
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Това се случва почти винаги, когато се окажете под един покрив с роднини. Видно не сте изключение, и няма какво да се промени, понеже изградени характери не се променят, особено на тези години.

# 16
  • Berlin
Сами се вкарвате в такива селски истории и после ама то не се издържа. Ами не се, то е ясно.
Как ли пък ще ремонтирам чужди къщи и ще се бутам с майка ми или свека. Работата е там, че ти си си избрала мъж, за който това е окей и сега нямаш полезен ход.

# 17
Няма правила на майката в чужда къща. Ако щете.
Що се отнася до отглеждането на детето, въобще не съм съгласна. И смятам, че едни средно възпитани хора би следвало точно така да се държат дори без някакви особени дискусии - ако майката каже, че не иска непознати да ѝ пипат бебето, да, трябва това да се уважава.
Да, де, ама в нито един от тези случаи, дето реват тука, не са възпитани. Мен какво че ме стопли, че някъде има възпитани хора, щом не са около мен?
И тези теми, даже и пързалки, не са ми много ясни каква им е целта. Завряна снаха от Сусурлево пита жени с по 1-2 собствени апартамента в областен град, столица или къща в чужбина какво да прави. Какви съвети очаква? Ако пък и не е работила нещо с добри и реални доходи...

# 18
Мъжа ми хвърли много пари в ремонти и не иска и да чуе за идеята да живеем на друго място…
Мъжа ти е егоист.
Поне като е направил ремонт и се подразбира, че ще живеете вие на този етаж, вратата ключалка няма ли. Заключвате етажа и няма да ви влиза посред нощ и когато тя си желае.

# 19
  • София
Не е трябвало да се съгласяваш да живееш там. След това не е трябвало да се съгласяваш да забременяваш при такива условия. Нея няма да я промениш. Сега имаш три варианта:
1. Изнасяш се с мъжа ти. Може да продадете етажа, да го дадете под наем или да го оставите така;
2. Изнасяш се с детето;
3. Стискаш зъби и търпиш.

# 20
Ох, аз с майка си не мога да живея под един покрив, а сме в добри отношения. Как тръгвате да се бутате в свекърви и тъщи, не мога да го проумея... на такъв мъж, директно се показва вратата в зародиш или стискаш зъби завинаги и си правите бебенце. И понеже вече си имате бебенце, единствения вариант е да се изнесете, тримата или ти с детето.

Принципно не е въпроса дали е мито шишето с Бочко или сапун, ами отношението на свеки, това незачитане на желанията на снахата. Една позната свкърва с такава гордост наскоро ми разказваше как е натъпкала двегодишния си внук със зрънчо, въпреки изричната забрана на майката. И ми вика "искаше ми се да й видя физиономията". Супер селско изпълнение.

# 21
  • София
Когато човек живее в чужда къща, играе по чужда свирка и си мълчи.
Друг коментар ще се въздържа да направя.

# 22
Една позната свкърва с такава гордост наскоро ми разказваше как е натъпкала двегодишния си внук със зрънчо, въпреки изричната забрана на майката. И ми вика "искаше ми се да й видя физиономията". Супер селско изпълнение.
Екстра си е изпълнението. Ако ѝ беше казала да купи зрънчо със сигурност нямаше, ама на категоричните забрани направо те яде отвътре - как да не го направиш ...

# 23
Не знам дали съвет за продажба на етажа е възможен. Ако къщата си е на свекърите - нищо не могат да продадат. Също така дори етажът да е собственост на сина (без тежести), тогава ще е кръвна обида за свека и не вярвам синчето да рискува отношенията си с мама. Много хора са привързани към дома си и не биха го продали. Дори моят мъж е така, не гледа на апартамента си като на инвестиция, а на роден дом, с който не иска да се разделя, въпреки че може да се купи по-хубаво жилище с парите от това.

# 24
Като се знам каква съм, тази баба със зрънчото какво щяха да ù чуят ушите - никак нямаше да ù хареса.
Автокоректът оправи баба на жаба Trollface

# 25
Ами то тази баба си е направо крастава жаба Grinning

# 26
  • София
Една позната свкърва с такава гордост наскоро ми разказваше как е натъпкала двегодишния си внук със зрънчо, въпреки изричната забрана на майката. И ми вика "искаше ми се да й видя физиономията". Супер селско изпълнение.
Екстра си е изпълнението. Ако ѝ беше казала да купи зрънчо със сигурност нямаше, ама на категоричните забрани направо те яде отвътре - как да не го направиш ...
Особено ако си с акъла на 5-годишно...

# 27
Няма правила на майката в чужда къща. Ако щете.
Има  един чалъм, но трябва мъжът да е по-прост и податлив. Започваш да му пилиш колко ти е зле, изнервена си, искаш да правиш Х, У и Й, искаш да ходиш по долни гащи вкъщи, топло ти е, студено ти е, на бебето му е топло или студено, нови дрешки/терлички/шишета за бебето... И нито веднъж не споменаваш майка му. Всичко завърташ около теб и бебчето ни, мило, това искам, онова искам, и бавно и методично почваш да прокарваш намеци за къщата, че е студена, топла, много стъпала, детето тежи, количката тежи, комшиите ви гледат в прозорците, вдига се прахоляк от кюнците и ах, какво хубаво апартаментче с три спални са купили Иванови, можем още 2-3 деца да имаме в такъв апартамент... Мъжът или ще ти угоди след някакъв период, или ще ти покаже вратата. Междувременно в този период свекървата ще ти стопи нервите.
Ти си решаваш дали ти струва риска, все пак са двама срещу един и са си вкъщи, а ти си някаква приходяща.

ЕЕЕЕЕЕ толкова ли са елементарни мъжете според вас ???? . Ами те живеят в къщата на свекито , сигурно първоначално си е правила сметка как ще има една безплатна слугиня да гледа бебето и чака само да и се подсвирне , шанса да и покаже вратата е по голям и един ден ще стане

# 28
Жената писа, че чисти повече и по-добре, каква безплатна слугиня, какви пет лева.
И да, някои мъже са толкова елементарни. По-конкретно, провинциален ерген с етаж под/над маминка се басирам, че не е от най-сложните личности.

# 29
  • София
На верев няма да стане.
Ако искаш свои черги се изнасяш, ако не можеш да си го позволиш - се нагаждаш.

Тази жена не ти е враг, а може да ти бъде голям съюзник. Не я разглеждан като голямото зло, а като голяма помощ.

Ако сега не съумееш да я дръпнеш на своя страна, бъдещето ти не изглежда розово.

Общи условия

Активация на акаунт