Термин Юни 2023 💙❤

• 48 724
  • 706
  •   1
Отговори
# 585
И аз съм  - за. Само че, не знам как се прави Grinning

# 586
Май най-добре да видим кой ще прави следващата тема и всеки, който иска да се включи, да си изпрати на ЛС данните, които иска. И може да се добави някакво инфо. Аз за справка гледам другите теми Grinning

# 587
Пола на бебето разбрахме заедно Simple Smile Когато отидох на прегледа бях приятно изненадана, че съпругът ми може да присъства Simple Smile
Книги не мога да препоръчам. Опитах няколко, ама нещо не се разпознахме с книгите за бебешкия период. Сякаш разчитах на интуицията си и наблюдавах бебето какво ми показва.

А има ли някой сред вас, който предпочита да не знае пола на бебето до раждането? Gift

# 588
Пола на бебето разбрахме заедно Simple Smile Когато отидох на прегледа бях приятно изненадана, че съпругът ми може да присъства Simple Smile
Книги не мога да препоръчам. Опитах няколко, ама нещо не се разпознахме с книгите за бебешкия период. Сякаш разчитах на интуицията си и наблюдавах бебето какво ми показва.

А има ли някой сред вас, който предпочита да не знае пола на бебето до раждането? Gift

В коя г.с ви казаха пола ?

# 589
Bubana123, бях 12+2. На ранната фетална морфология. Много малко вероятно да не е така, след като даже аз го видях още преди да ни го каже в края на прегледа Simple Smile

# 590
Bubana123, бях 12+2. На ранната фетална морфология. Много малко вероятно да не е така, след като даже аз го видях още преди да ни го каже в края на прегледа Simple Smile

Супер, честито!

# 591
Момичета! Проверете си козметиката.. Току що изхвърлих цяла торба, все по нещо вредно имаше във всеки крем. За съжаление чак сега седнах да огледам и какви ли не ретиноли, ниамицин и какво ли не..

Сега какъв крем за лице да си купя? Друго няма да взимам, въпреки че хвърлиха серумо, около очни. Искам просто един крем и нищо друго няма да мажа на лицето...

# 592
VonBG, благодаря за напомнянето. На мен за съжаление ми се повръща от всякакви аромати и не мога да търпя почти нищо върху кожата, само един бебешки крем и това е. А вие боядисвате ли се? Има твърде много и разнопосочна информация. Имам зелена светлина от специалист по фетална морфология, но и този път като миналия мисля да изчакам доколкото мога, в идеалния случай след 16 седмица.

# 593
Аз по ползвам много малко козметика. За лице майка ми ми подарява едни кремове, в които май уж нвма консерванти. Не съм им гледала съставките, ама аз толкова "често" се мажа, че не е като да има значение. Ще погледна как се казва и да погледнете, ако ви върши работа. Но попива много бързо и не е супер ароматизиран.
За боядисването категорично да. Толкова дъм побеляла вече, че едвам се гледам. Единствената причина, заради кяото не съм се боядисала, е, че много ме мързи Grinning

Мен друго ме тормози. Четох, че като се роди бебето е хубаво да не се използват ароматизирани продукти, за да миришем на познато, а не на някакви странни за бебето неща. А на мен толкова отпускащо ми влияят миризмите на душгеловете, че направо не знам как ще го карам на първо време Grinning

# 594
По въпроса за кремовете - много ми е дехидратирана кожата и наскоро търсих за Clinique, че имам неотворен и се чудех как е. Май е добре. Нали имаше някакви сайтове за проверка на съставките? Аз не задълбах, но съм си го поставила като задача. Голям плюс е, че кремът е без аромат. На CeraVe  също са без аромат и май някои дами се мажат с тях с цел да се борят със стриите.

Относно нещата с аромати за след раждането - с първото дете се къпех с неговата козметика. Може да е стряскащо за вас, но го правех с цел да не го дразня със силните аромати. Все пак повечето бременни сме чувствителни към това и предполагам, че и на бебетата не им е приятно. Даже някъде го бях чела, но не се наемам да посоча източник.

# 595
При първата бременност, когато родих имах останало душ мляко от серията Мама на Биобаза и щом го доизразходих и аз минах на душ гела на бебето. И аз знам, че не е хубаво да сме много "ароматни" и даже първите месеци, ако някой гушнеше бебето задължително давах пелена да се сложи между човекът и детето, все пак парфюми, различни прахове за пране... а кожата на малките е толкова нежна и деликатна

# 596
Кремовете и козметиката селектирах в ранен етап. За основната хидратация и нощния серум заложих на продуктите за бременни на Verde mi Vida. Бяха и в намаление, така че идеално се получиха нещата 😄 Все още не съм включила ретиноиди в рутината си, но останалите продукти ( серуми, околоочни, маски) не съм избирала в контекста на бременността и за собствено спокойствие преминах на по-леки и натурални формули.
Освен ретиноидите и салициловата киселина, кои са другите противопоказни съставки, за които знаете?

# 597
С приложението на INCI Beauty може да видите кои съставки представляват проблем при бременността, аз през първите седмици минах през моята козметика и премахнах голяма част като оставих основно хидратиращите и козметиката без аромати. Макар че през последните седмици кожата ми сама се регулира и се напасва на променящите се хормони.

# 598
hot_chocolate, и аз бях решила така и с бебо използваме и двамата емолиентното олио A-Derma Exomega Control. С чувствителна атопична кожа съм и ми действа чудесно, не мисля да го сменям. А за новороденото според мен е на принципа на проба - грешка, всяко бебенце е различно. Аз се бях запасила с Мустела и Биодерма, така и си останаха, кожата на бебо не ги понасяше и по предписание на неонатолог минахме на тази серия на A-Derma.

Момичета, ще консумирате ли риба днес и каква? Изчетох където каквото намерих в български и чужди източници - толкова е противоречива информацията за видовете риби и съдържанието на живак....

# 599
Аз също съм с леко смесени чувства към рибата, защото обичам, но и аз колкото повече чета, толкова повече не съм сигурна. Нямам спомени изобщо дали и каква риба съм яла през първата бременност. Хубаво е човек да си води дневник, ама… Иначе единствената, за която навсякъде пише, че е безопасна (пак в ограничени количества) е сьомгата. Аз ядох два пъти сьомга откакто съм бременна, но не ми е любима. Омега-3 пия допълнително, така че мога и без нея.
Тези, за които всички са категорични, че не трябва са акула, кралска скумрия и риба меч. Някои видове риба тон са разрешени, но аз не бих рискувала. За днес мислех да пробвам с малка порция бяла риба. Тя не би трябвало да има високо съдържание на живак. Иначе четох, че пъстървата е също добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт