Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 15

• 44 744
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
SunglassesКартонени кутийки продават готови, трябва само да се сгънат и вътре да се сложи нещо.Sunglasses

# 586
Да, на немския пазар е това - онлайн и офлайн, има огромен избор с комплекти за правене на коледни календари.
Но дори с прости готови хартиени пликове за хранителни нужди, с малко стикери, украса и фантазия, може да се спретне красив календар.
Идеи от интернет
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 11:45 от Mößbauer-Effekt

# 587
Селце с къщички правих една година и във всяка по нещо. За по-обемни подаръчета съм правила кутия за обувки с Коледен декупаж, слагам всичко вътре и детето бърка със затворени очи и изважда каквото хване. Моята беше много стриктна и никога не си е отваряла календарите и не е надничала предварително. Винаги съм се чудила как издържа. Аз сигурно нямаше да мога Joy
Вече нямам нерви за такива творчества.

# 588
Моята беше много стриктна и никога не си е отваряла календарите и не е надничала предварително.

Моята също. Все още е така, де.
Покрай нея и аз си калявам волята- с адвент календарите, които купувам за себе си.

# 589
Издържаме ние, вече са големи децата и имат търпение да си отварят вратичките на календарите по една на ден.
А когато и възрастните си имат календари, става още по-весело. Отваряме си календарите заедно и това е страхотен декемврийски семеен ритуал.

# 590
Претендент съм за най-лоша бг-мама - на 15-ата Коледа за пръв път ще имаме коледен календар, различен от шоколадов Simple Smile

Купих филцов от Лидл, сега мисля идеите за различните дни. Със сигурност няма да ги подредя всичките предварително, джобчетата са отворени, а и малки - някои подаръчета ще стърчат видимо извън тях. Ще ги слагам ден по ден.

Иначе миналата година получи козметичен календар - не е връчван предколедно и отварян дата по дата, а на самия празник. Някои неща използва, други не. Средна успеваемост. Но са красиви, лъскави и обемни кутии, та за под елхата стават.

# 591
О, аз ще грабна този приз! Въобще не смятам да правя коледен календар. Joy

# 592
Аз също не съм правила.
Винаги съм купувала.

# 593
Само шоколадови купувам.
Тази година, повлияна от приятелки, поиска календар с козметика, но като ги разгледа установи, че 80% от нещата няма да ползва и се отказа.

# 594
Вкъщи единствено мъжът ми не издържа и си отваря целия календар до 6 декември. Всички останали обичаме, нарочно съм подчертала думата, да отваряме всеки ден, защото така всеки ден имаш изненада или нещо сладичко. Особено сутрин като още сме заспали, отваряме, изяждаме, каквото има или виждаме малко подаръче и цял ден ни топли преживяването. Дъщеря ми пък с нейните книги-календари, очаква всеки следобед някоя приятна история.
Иначе едва от 2-3 години купуваме други календари освен шоколадови.
Козметични календари купувам само, ако са шампоани и т.н., а не лакове и гримове, защото не ги ползваме.

# 595
  • Mars Hotel
Както каза Мьос, много е приятно, когато е ритуал. При нас козметични календари купуваме аз и дъщеря ми, сестра ми, майка ми - всички различни. Всеки ден си докладваме на кой какво се е паднало и после разменяме, ако някой не иска нещо.

# 596
Коледните календари са привнесена традиция от католическия свят. Не са критерий за добро родителство.

# 597
Почти винаги съм купувала Адвентите, но имах и един от ИКЕА,  с вратички, които веднъж съм пълнила с дребни неща и изненади за всеки ден. Щерката не е имала проблеми да си изчаква и отваря по един всеки ден.

Но реално при нас коледните чорапи, висящи по камината се пълнят с дребни неща и лакомства и няма нужда от още един такъв календар.

Ние с мм сме нямали Адвенти, освен веднъж когато ми подариха такъв.
Нито обичаме шоколади, нито всеки ден ядем сладко, та ни е излишно. Но за детето се подаряват много неща и тя винаги има.

Адвента с коледните чайове беше разочарование- сладникави, оцветени, много наситени аромати и въобще не ги пи, а ги подарихме, заедно с друг комплект с коледни чайове на Банката за храна по Коледа.

# 598
Коледните календари са привнесена традиция от католическия свят. Не са критерий за добро родителство.

Разбира се, че не са.
Лигавим си се нещо.

# 599
  • Mediterraneo
О, аз ще грабна този приз! Въобще не смятам да правя коледен календар. Joy

А колко години стаж имаш?! Аз 17 и продължавам Simple Smile Нито съм купувала, нито съм правила, нито планирам за в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт