Разпределение на финанси вкъщи.

• 12 523
  • 240
  •   1
Отговори
# 75
  • Out of the Mix
За прахосничество никой не говори, точно обратното. Без буфери и налични средства да се седи и трепери от число до число, не е живот. Аз от стрес нямам нужда.

Бюджетът пак е общ, парите се "наливат"и дават в домакинството и всичко останало - всеки дава за почивка и т.н.
Но има примерно "пера", по които само аз давам, като например поддръжка и всички разходи по кола, поддръжка на имот, режийни.
По същия начин жена не искам да ме занимава с нейни си разходи - червила, дрехи, маникюр, поддръжка, подаръци за рождени дни на този и онзи, роднини и т.н.
Ако аз реша да "инвестирам" в нея с нещо, да идва от мен, не защото тя няма 40 лв. за гел лак, примерно, или 70 лв. за една лазерна на триъгълника.

По-големи разходи, свързани със семейния живот и бъдеще, като цяло, се обсъждат, дотолкова, доколкото касаят и двамата.

Не обсъждам лични избори - като примерно да сменя колата, каква да бъде, да си направя някаква инвестиция за мен, нещо да си купя земя, или да си внасям пари някъде за нещо, или колко съм заделил този месец.

По същия начин аз не бих се месил, ако жената реши да си направи допълнително пенсионно, или каквото и да е, нещо лично си за нея; реши да запише някакъв курс, и т.н.

Поантата е, че и двамата влагат и инвестират, скатавки няма.

# 76
  • София
А имате ли общи деца и планове да остареете заедно?

# 77
  • Out of the Mix
Личен живот не обсъждам кой какво.
И да имаш "планове", не се знае какво ще поднесе животът.
Така че планове не правя. Каквото такова. Приоритетите са други.

Всеки случай чужди сметки не плащам.
Еле пък да ми се насаждат заеми, проблеми на роднини и т.н.

Обществото като цяло е много нахално.

# 78
  • София
А жена има ли в картинката?
Представям си ММ да ми се появи с нова кола щото така си е решил. Дообре.

# 79
  • София
Т.е. всеки има личен живот, лични финанси, лични вещи, лични решения. Аз не виждам каквато и да е заедност.

Ти си купуваш кола, тя къща, ти живееш в друг град, тя си ражда дете от непознат, тайни, несподеляне, необщуване. Идеален личен живот и пазене на личните граници. Щом ви харесва.

# 80
Казваш , че не плащаш чужди сметки , значи примерносметката за тока трябва да се раздели наполовина ли ?

# 81
Това което се описва по-горе не е семейство,а съквартиранти с привилегии.И това го казвам от гледната точка на човек,който дълги години е получавал по-високите доходи в семейството.

# 82
Не разбрах чии са чуждите сметки? Ако са сметките на всеки друг, освен мен, не знам какво правим с тези кръвопийци децата. За партньора ясно - чужд човек е.

# 83
  • София
Аааа, детето и то е чуждо. Да се оправя.

# 84
Чужди сметки какво значи? Сметката за лазера при козметичката или кредита на брат й, който е затънал в борчове и не го плаща?

# 85
  • София
Аз оставам с впечатление, че нищо, което е свързано с нея.

# 86
Аз оставам с впечатление, че нищо, което е свързано с нея.
Ако "тя" съществува. Wink
Може всичко това да е в представите му на Revoker-а. Най-добре си му е сам, че то такъв стрес...

# 87
Не мислех, че се налага да се обяснява, че има разлика между изплащането на кредита на брата на половинката и поемането на финансовите ангажименти към семейството, докато половинката е в отпуск по майчинство втора или трета година.

# 88
  • София
Има и жена и деца - въображаеми.

На момичетата с колежките - не са мързеливи, семейно планиране му се вика.
И да, нормално е някой да ги издържа докато са по майчинство или в полагаем отпуск.

# 89
Да легнеш на издръжка на мъжО означава да спреш работа и да наемеш детегледачка и домашна помощница.
 Примерно защото си решила да пишеш книга, или по здравословни причини (недай си боже). Всичко останало е планиране на семейните финанси.
 Нина, сигурна ли си, че с партньор с по-висок доход всеки иска да е с общ семеен бюджет? Опитвала ли си? Щото аз с Revoker не бих опитала общ бюджет,ако ще на колене да ми се моли.

Общи условия

Активация на акаунт