Разпределение на финанси вкъщи.

• 12 511
  • 240
  •   1
Отговори
# 90
Revoker, каква би била разликата, ако с тази жена сте просто съквартиранти и сегашното положение?

# 91
Един човек, който е убеден, че парите са си негови, никога няма да се съгласи на общ бюджет, дори партньорът му да изкарва повече. Всички тези сметки просто нямат значение.
А, с партньор с по-високи доходи, хеле пък ако и не харчи, всеки иска да е на общ бюджет.

И ако може този партньор направо в момента, в който се обясни в любов, да даде пълен финансов отчет на (и достъп до) доходи, авоари, лични застраховки, очаквани наследства, с една дума, на всичко, най-добре. Щото то няма любов и грижа, за доверие в човека и семейство пък съвсем забрави,  ако няма доверие за финансите и общи такива. Направо забрави. 🤦‍♀️

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 06:17 от Анонимен

# 92
Здравейте! Повдигам темата във връзка с друга тема в СО, където изписахме доста страници.

Семействата, които имат деца от предишни бракове/връзки, как споделяте и разпределяте бюджет?

При отглеждане на дете във вашия дом, питам.

Ако имате дете от предишна връзка кой го издържа? Делите ли бюджета с настоящия партньор или изцяло сами издържате своето дете? При наличие на общи деца делите ли братята и сестрите? Как процедирате с разходите?

Начетох се на грозни неща за доведените деца колко ядат и как са грижа само на родителите си. И понеже темата тук ми се стори релевантна, ще ми е интересно да споделите.

# 93
E то оставаше мъжът да иска ДНК тест за детето та да реши дали да му дава джобни пари Scream Ми като сте едно домакинство си ги разпределяте както сте решили за домакинството, не по потекло като някое кралско семество 🤨

# 94
Аз имам дете от предишна връзка. С мъжът ми сме заедно от 4 години, не планираме общо дете, предвид възрастта ни. От момента, в който заживяхме заедно( след около половин година връзка), бюджета ни е общ и заедно посрещаме разходите по детето. Не сме го обсъждали дори, за нас е естествено. Говорехме и за някаква легална форма на попечителство за него върху дъщеря ми, защото всъщност той полага за нея същите грижи, които и аз, биологичният баща не е в картинката дори под формата на издръжка.

# 95
Sherilyn....муци, недей я похваща тук, че не искам да ми се изправят косите още повече 😱 такива коментари прочетох в предната тема, че не смея да се намеся
да изкажа мнение...(всъщност изказах, но думите ми се изопачиха леко и реших да спра, защото нямаше смисъл да се обосновавам 🤷) затова моля те, недей подхваща темата, че и теб ще погнат 😵😵😵

# 96
  • София /Абсурдистан
Всичко ни е общо в къщи.

# 97

Ние не сме чак толкова крайни - моите сутиени и гащи са си само за мен Wink

# 98
  • София /Абсурдистан

Ние не сме чак толкова крайни - моите сутиени и гащи са си само за мен Wink
Е, то е ясно това. Имах предвид ресурсите.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 23:27 от The Iron Lady

# 99
А аз реших да се пошегувам малко Simple Smile
И при нас всичко е общо.

# 100
ЧС, при вас излезе като във вица.

Жената крещи на мъжа си: "Егоист такъв! Какво е това "мое", "мое"?! Ние сме семейство! Няма мое, няма твое! Нещата са НАШИ! И какво ровиш там сега? Какво търсиш?"
Мъжът се обажда плахо: "Нашите гащи, скъпа."

# 101
Точно този виц имах предвид Wink
Обаче аз го знам с "нашата самобръсначка" и го модифицирах с гащи за да не е съвсем плагиатство Simple Smile

# 102
Revoker, каква би била разликата, ако с тази жена сте просто съквартиранти и сегашното положение?

Ами имат и общ добре лазерно епилиран парцел ....  Wink

# 103
  • Пловдив
Не разделяме парите на "мои" и "твои". Всеки си получава заплатата по карта и първо тегли мъжът ми от неговата карта и харчим само от нея. Като свърши наличността, започваме от изтегленото от моята.

# 104
  • Out of the Mix
Въобще не ми е ок това - харчим изцяло едната (разбира се на мъжа), след което се почва втората.
Тук няма никакво планиране, бюджетиране, разпределение на равноправни партньорски отношения между два самостоятелни индивида.

Суми на разположение трябва да има и по двете сметки, ако се приеме, че са две - една на мъжа, и една на жената.

При мен няма такова нещо. И двамата харчат, всеки има наличности, никой не "проси" от другия.
От число до число не се живее.

Другото е използвачество.

Двойката се напасва с времето, и винаги разходите са горе-долу еднакви, има предвидимост и планиране.
Импулсивни решения и харчене на големи суми не се правят.

По този начин пари имаш винаги, когато ти потрябват.

Стотинка не съм взимал от някой, нито пък на мен ми се иска.
Такава ми е средата. За пари, пампозности и глупости не се говори, и никой не гледа в кошницата на другия.

Не на последно място, човек трябва и да си връзва гащите, защото не се знае настоящата няма ли да стане бивша, дори всичко да е цветя и рози.
Всичко друго е за баламурници и наивници.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 13:50 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт