Отговори
Оставят ли Ви Вашите мъже пари за месеца , които да харчите за детето Ви и ако да, колко?

# 1
Какво значи пари ,които да харчим за детето .
Моя мъж ми носи заплатата и в момента събираме пари за нов дом,решаваме каква част ще заделим за къщата и останалите сама разпределям. Моя мъж взима заплата всеки петък ,такаче бюджета ни е седмичен ,нашия глезанчо получава играчки или каквото съм му харесала почти всеки ден . Вече е на 2 и сам си избира, така че няма оттърване.
За какъв бюджет говориш ти ?

# 2
Колко е голямо детето....
Ами не точно...или работя или взимам майчинство....като ми свършат естествено,че помага и плаща от каквото имат нужда( играчки,дрехи,храна и т.н.)Иначе пазари,плаща сметки и т.н
Децата са общи и даже ми прави кеф да им купувам със собствени пари неща

Въпроса е странен или не съм разбрала звучи като месечна издръжка когато са разделени двамата родители...

# 3
Да, и на мен ми звучи като месечна издръжка ,не знам какво точно пита . Ако е за месечна издръжка това май е на лични договорки или колкото е отсъдил съда ,но ако сте си двойка не разбирам какви пари трябва да остави мъжа освен ако не си делите парите на мои и твои.

# 4
Не, не ми оставя пари. Имам негова карта, ако не ми стигнат парите, понеже съм в майчинство, плащам с нея. Защо да ми оставя пари конкретно за детето? И аз не разбирам точно какво се пита..

# 5
Нашите пари са общи и всеки взима когато и за каквото мисли, че е необходимо.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 15:04 от Мила Атова

# 6
+1 ,именно така е в семейството ,няма мои и твои ,има наши 🙂
Нашите пари са общи и всеки взима за каквото мисли, че е необходимо.

# 7
Имаме обща сметка и винаги е било така. Никога не съм разбирала двойки с отделни сметки, всеки си крие паричките и се мъчат да се надхитряват.

# 8
Имаме отделни сметки и никога не сме имали обща. Той поема големите разходи и някои поръчки на детето, аз пазарувам, поемам малките разходи и харча за детето. Всеки си има своя заплата и своя сметка. Никой от никого нищо не крие и никой не дължи обяснения на другия какво и защо харчи от парите си. Големите покупки като например уред или мебели ги обсъждаме и ги поема някой от нас, по-често той.
В този смисъл не се налага да ми дава пари за детето.
Никога не бих си давала заплатата в края на месеца, нито пък бих изисквала да ми я дава. Намирам го за унизително. Ако семейството не може да се разбере за разходите няма никакво значение дали сметките са отделни или обща.

# 9
На мен пък темата ми звучи като майката да си стои вкъщи и да не работи и мъжа да й оставя пари да пазаравува и тн, обаче явно иска отделно да й дава и за детето.
Тези неща са както се разберете още в началото. Семейният бюджет и всичко свързано с него е трябвало още в началото на съвместния си живот да го дискутирате. Да не говорим, че ако единият е със широки пръсти става доста сложно.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 18:33 от DreamingOfSummer

# 10
  • София
Сметките ни са отделни, парите вкъщи се държат на едно място, част от моята заплата е винаги в брой и харчим от нея, когато свърши, теглим от картата - неговата или моята, няма значение. Никога не сме ги делили на мои и твои пари, имайки предвид, че той взима два пъти повече от мен.

# 11
Ние също никога не сме имали обща сметка и нищо не крием един от друг. Както той знае каква ми е заплатата и колко спестени пари имам, така и аз знам какво се случва в неговата сметка. Разпределили сме си месечните разходи и големи покупки винаги обсъждаме заедно, от там нататък не си държим сметка за дребни харчове. Никога не бих се поставила в позиция да нямам собствени пари на разположение в моя сметка; shit happens, както се казва.

Та в този ред на мисли, съпругът ми не ми дава пари за детето. Харча си моята заплата/майчинството, а ако случайно не ми стигнат парите, винаги ще ми даде колкото поискам.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 17:09 от Tessaria

# 12
  • София/Севлиево
Аз ползвам кредитната карта на ММ.Имам и постоянна наличност от около 100 лв/седмично за джобни на мен и големия (заедно ходим на училище),стигат ни,че и ни остават.За малкия отделно пари не искам,вземам или от джобните или плащам с картата,но все по-малко нови неща му купувам(много ми дават приятелки).
Нямаме обща банкова сметка,но моите пари (които са асистентските за голямото дете плюс едно социално плащане пак за големия) още щом ги получа ги прехвърлям в сметката на ММ.Той оттам насетне има грижата да ми даде в брой и да покрие задълженията по кредитната карта.И двамата ни устройва така засега.

# 13
  • Melmak
Авторката много неясно пита. А как си организират бюджета си е тяхна работа, стига и двамата да са ок. Не разбирам за издръжка ли става дума? Или за домакиня?

# 14
  • София
Ако сте разделени или той изкарва по-голяма част от месеца далеч от семейството, има резон. В противен случай са го казали. Няма мое, няма твое. Всичко е общо, а грижите за децата са еднакви и от двамата родители, освен ако единият не е биологичен такъв, но пак е редно да участва, когато има съвместно съжителство.
За всичко останало се обърни към адвокат, защото това дете явно е и негово, а не си го донесла от вашите.

Общи условия

Активация на акаунт