Отговори
# 15
И според мен е домакиня, на която не й стигат парите, които й оставя мъж0.

# 16
  • София
И аз съм домакиня през последните 5 години.
Сметката ни е обща с 2 карти.
Тя надали на своя глава е останала домакиня. Обикновено решението е общо, но вероятно този мъж не чувства семейството като общност, а се изживява като едноличен собственик на финансите, но се разграничава от задълженията и детето.

# 17
Как така ви носят заплатата Grinning Отива, тегли от банкомата и ви я носи в пликче ли Grinning
Или получава по карта, и ви превежда всичко до стотинка (оставяте ли им поне джобни за обяд на тези мъже?)

Отговора на въпроса колко пари ви оставят мъжете е много субективен. На някои жени може да им оставят по 2000лв на седмица на други по 20лв. Всеки според възможностите и желанието си. Това няма да ти помогне на теб, ако моя мъж ми оставя по 500лв за детето, 500лв за мен, 500лв за дома и 250лв за кучето.
И на колко години е детето, все пак разходите за 5 и 15 годишно са различни? Работиш ли или си майчинство? Колко пари очакваш да ти оставя мъжа ти за детето? Колко процента от неговите доходи очакваш да ти оставя?
Успяваш ли да разпределиш добре бюджета за домакинство, може пък мъжа ти да смята, че не се справяш добре с разходите (познавам и такива хора - оставяш им 50лв сутринта и до вечерта ги няма, без да е купено нищо смислено)

# 18
Авторката се е канела да ражда през август, така че най-вероятно е в майчинство с бебе на 2 месеца.
Ако проблемът е, че таткото разчита тя да поеме с майчинството си, което не е ясно колко е, всички разходи за бебето, плюс нейните собствени... то той тепърва ще нараства.
Но може и нещо друго да се пита.

# 19
Не. С общ бюджет сме, имаме си достъп до сметките/картите и плащаме, с която преценим, без значение на чие име се води.
Единствено, ако ми потрябва кеш ми оставя, защото аз по принцип не държа нищо в брой.

# 20
  • София
Нека да обясни какво пита, защото така няма особен смисъл въпросът.
Ако мъжът очаква тя да издържа себе си и бебето, наистина тепърва ще става сложно.

НСЧ ми напомни случка от вчера, та да ви разсмея.
Изпратихме децата сутринта по местоназначения и се мотаем, докато стане време той да ходи в съда. И той предлага да ме целуне и гушне, при което аз му заявих, че съм ок, но само срещу 20 лв. Стъписа се човекът и ме попита как така след 32 г. заедно и 5 деца съм си определила тарифа. Идеята ми беше, че аз също рядко имам пари в кеш, но съм сигурна, че сега ще има да пита кое колко ще му струва. Wink

Във връзка с темата. Когато мъжът не се сеща, няма лошо жената да си поиска. Вече е друг въпрос дали ще ѝ се даде.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 17:13 от Fever Ray

# 21
Авторката се е канела да ражда през август, така че най-вероятно е в майчинство с бебе на 2 месеца.
Ако проблемът е, че таткото разчита тя да поеме с майчинството си, което не е ясно колко е, всички разходи за бебето, плюс нейните собствени... то той тепърва ще нараства.
Но може и нещо друго да се пита.

А може тя да е очаквала, че бащата ще й дава определена сума месечно за разходите на детето. Докато не се появи да обясни, ще гадаем Simple Smile

# 22
Най-логично ще е да задава този въпрос ако става въпрос за издръжка на разведени родители иначе ако са семейство и задава този въпрос то тогава има нещо гнило

# 23
Тук има жена с проблем.
Да не говорим колко неудачен е въпроса. Авторке, какво ще правиш с отговори, които са на други хора?

Обмисли първо с какви месечни доходи разполагате, какви разходи имате през месеца (ток, парно, храна и т.н.) и какво ви остава.
После прецени къде си ти и къде мъжа ти като приходи, имате ли откритост и доверие във финансите, ако не ви стигат парите, как може да подобрите финансовото си положение - временно и в дългосрочен план.

И тогава, ако сте разбрани хора един към друг, калемът (това значи молив), ще ти покаже колко можеш да харчиш за детето на месец. Дали ще ти ги дава той или ще си ги вземаш ти свободно - кеш или с карта, няма значение.
Има значение само да не позволиш да си зависима жена, която да не знае какво става в семейството.

# 24
Въпроса е към разведените ли е или? Защото ако не е... тъжна работа.
В нашето семейство всичко е общо - карти, кеш. Никога не съм имала ограничения и не ми е правена сметка за кого и колко съм похарчила. Ако спомена, че "този месец май прекалих", винаги ми отговаря "парите са за харчене" или ако харесам нещо скъпо и първо се консултирам с него, ми отговаря - "честито". Когато парите са "мои" и "твои", това вече не е семейство и още повече да се молиш за средства за детето... Не знам преди да правите деца, не ги ли опознавате тези мъже...

# 25
Пак ще се повтора аз - има хора с широки пръсати, с проблеми с хазарт. Това с общият бюджет не е панацея. Зависи си от двойката, но определено трябва да се обсъжда още в началото на съвместното съжителство, защото пък има и такива, които са си откровено стиснати.

# 26
И ние нямаме общ бюджет,всеки си има карта и там му превеждат пари...нашите имат общ и все ни се чудят...
И никой нищо не крие!
Всеки поема някакви сметки,пазари,купува...в момента моите пари са на привършване...детото е канено на рд естествено,че ще отиде и ще ми даде той пари за подарък🙂затова сме семейство да си помагаме няма мое,твое

# 27
Е, това не го разбирам. Няма мое, твое, но всеки си е с неговите пари. Как точно се случва това?! Прося от мъжа си пари или той от мен. После връщате ли си ги?

# 28
  • Sofia
Авторът размисли.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт