Не знам как да постъпя

• 12 383
  • 357
  •   1
Отговори
# 270
  • SF
С такава цел го написах. Simple Smile

# 271
С такава цел го написах. Simple Smile
Още се смея на глас!

# 272
Е как така има и готвач, и друга позиция!? И от двете ли го пускат във ваканция? Какъв е този закъсал ресторант, щом може да си позволи главният му готвач да пътува до България, за да прави секс с женена жена?! И пак не казваш колко му е заплатата. Ние как да те съветваме, като не знаем такива важни неща?

Ами когато знаеш езика, а да кажем други работници не го знаят толкова добре може да заемаш и други позиции неофициално. Съответно ти се заплаща и за тях. Ресторанта няма кой знае колко много персонал и един човек изпълнява 2 длъжности понякога. Просто защото е трудно да се намерят хора, които да знаят добре езика и да могат да издържат на натоварването. Работата е предимно вечер и не всеки се наема.

# 273
  • София
И няма персонал, ама той лети когат му свирнеш.

Иначе, сама си си отговорила - когато човек иска си намира начин Wink

# 274
  • Столичанин ама не в повече :D
Е как така има и готвач, и друга позиция!? И от двете ли го пускат във ваканция? Какъв е този закъсал ресторант, щом може да си позволи главният му готвач да пътува до България, за да прави секс с женена жена?! И пак не казваш колко му е заплатата. Ние как да те съветваме, като не знаем такива важни неща?

Ами когато знаеш езика, а да кажем други работници не го знаят толкова добре може да заемаш и други позиции неофициално. Съответно ти се заплаща и за тях. Ресторанта няма кой знае колко много персонал и един човек изпълнява 2 длъжности понякога. Просто защото е трудно да се намерят хора, които да знаят добре езика и да могат да издържат на натоварването. Работата е предимно вечер и не всеки се наема.
Демек от това дето описваш заведението не е нещо особено, а наистина го има това, че при всякакви кризи първо ресторантите хлопват врати, и специално това съм го изпитал на свой гръб. И от главен готвач до главен готвач има огромна разлика (тъй както съм работил и с много популярен и с обикновен).

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 22:01 от jerami

# 275
  • SF
Даже в много кофти заведение се е набутал тоя! Не знам, не знам как ще живеят... Вариант В да пробва!

# 276
Даже в много кофти заведение се е набутал тоя! Не знам, не знам как ще живеят... Вариант В да пробва!
Не е кофти, просто аз не искам да давам повече обяснения. За да има пари да идва когато поискам, значи е добре. Но това няма нищо общо с темата, така че спирам да отговарям на подобни въпроси. В живота си никога не съм определяла хората спрямо парите им и за мен това не е нито редно, нито някакъв фактор.

# 277
  • Столичанин ама не в повече :D
Е тогава защо ти е казал, че ще е трудно?

# 278
  • SF
ladymoon09, естествено, че няма да отговаряш. Аз не го пиша сериозно.
Даже нямаше нужда да казваш какво работи. Работи нещо, печели и си идва в България.

# 279
Авторке, имаш много грешна нагласа за повечето неща.

Искаш съвет от някой, който го е минал това. Давам ти го. Аз съм била в същата ситуация, само, че срещнах човекът за мен, не ми е бил ученическа любов.

Ако мислиш, че бащата ще изчезне, жестоко се лъжеш. Ще имаш още доста разправии. Гледай с добро, иначе много късане на нерви.

Ако мислиш, че детето ще те разбере от едно обяснение, бъркаш. Голямо дете, няма да ти каже: "евала, майко, сега си щастлива" Следват падане на успех в училище, протести, сечено и много нерви за теб и бъдещия ти мъж. Много разговори и много обяснения. Много време.

Бъдещия ти мъж, не е наясно какво го чака, сигурна съм. Ако аз се бях събрала с мъжът до мен веднага, щяхме да се разделим 100%. И там напасване. Разговори. Опознаване. Вече всичко и всички сме наред, но минахме през няколко кръга на ада. И всички направихме компромиси, и си преглътнахме егото.

Въртиш около любовта само. Но финансовия въпрос е много важен. Когато останеш сам, тогава виждаш колко комбинативен можеш да бъдеш. И как едно елементарно нещо може да ти бутне бюджета за месеца. Даже и човекът да помага, да ви гледа, пак никой не е застрахован от безработица, от нова любов, от разочарование. Тогава ти без подкрепа от родители, трябва да имаш план, как ще издържаш двама ви. Или поне с какво ще си купиш билети обратно. Мисли какво образование имаш, какво можеш да правиш в Англия - да не се окажеш в капан и социално изолирана, без пари, без среда и език само вкъщи.

# 280
Е тогава защо ти е казал, че ще е трудно?

Защото има реална представа и не гледа на живота с розови очила.
За мен това е отговорна позиция.

# 281
Че няма един бял човек в живота ти, разбрахме. Ама още малко ще излезе, че за готвача над скарата трябва по-добър език, отколкото за сервитьора сред хората. Явно в това бистро са все емигранти, кой от кой по-неуки.
Иначе за добро заплащане всеки би се наел, но пък не всеки би бил нает. Не само в емигрантското бистро нейде в ОК, ами по принцип.

# 282
Лейди, какво те спира да се разведеш с този човек?
Две години спане в хола е достатъчен аргумент сам по себе си, за да не сте официално заедно.
Две години този човек едва ли е стоял на сухо!

# 283
  • SF
Детето, може би.

# 284
Питаш за детето си и как..
Ще повторя хора..
Раздяла, развод да приеме и свикне с това.
После запознанство да се опознаят..

Ситуация - раздяла, развод, разправии, нова държава, откъсване от всичко познато и в дома на непознат мъж е като да осакатиш детето си.
Любовта си е любов, но за двама. В случая ти имаш дете.

Общи условия

Активация на акаунт