Не знам как да постъпя

• 12 394
  • 357
  •   1
Отговори
# 315
  • SF
Е тя авторката си е решила и игнорира всяко мнение, което не й харесва. Викам да спрем и да я оставим да си троши главата. Да остави поне детето на бащата, вместо да го мъкне незнайно къде. Като види живота с Казановата главен готвач, сама ще се върне и толкова.

И аз игнорирам всяко мнение, което не ми харесва.
Иначе от глупости ти идва да се гръмнеш.
Викам, да не спираме,, а да продължим да я спасяваме с въпроси колко печели любовникът й, тя откъде знае колко печели, питала ли го е, той сам ли й е казал, нали не я интересува, ами ако след 5 години й се нарадва и я зареже... Тези варианти мислила ли ги е??

Някои от нас повече се развълнуваха от доходите му и стандарта му на живот, отколкото жената. Тя поне се чувства неудобно да отговаря на всички въпроси, с които я заливате, но на вас не ви пука да ги сипете на килограм.

Скрит текст:
ladymoon, няма нужда да се питат хората колко лева им е заплатата. От начина им на живот си личи дали им стигат. Без да знам точно на какви договори са се подписали мои близки, знам кой от тях ще пътува до Занзибар тази зима и кой изобщо не планира ваканции. Със съвсем непознат човек можеш да се ориентираш как се чувства финансово. Като каже, че е адвокат, или шеф де ла кюизин в Англия, или лекар с клиника и те покани на ресторант, на масата забие бутилка вино, без да му пука дали ще има втора среща или не, положението е едно. Като ти каже, че от време на време кара такси, от време на време помага на приятели в търговията и ти предложи да се видите на по бира някъде в района на Люлин, щото имало много добро кафенце, което го държат негови познати, си правиш сметката дали ти се ходи или не.
Освен това те забравят, че вие вече сте имали връзка и сегашните ви разговори продължават дълго, а не сте се запознали миналата седмица в Тиндер и тази вече пускаш тема, готова да тръгнеш с детето при непознатия.
Без да съм ги питала, и да ме интересуват, моите съученици сами си казват какво имат и как живеят. Единият си купува втори апартамент в Банско, друтият къща на плажа в Гърция, трети, преди да се видим, първо се интересува къде е срещата и защо е там. Трябва ли да го питам, ама ти с това Хепи, колко пари изкарваш?

# 316
Енти път казвам, като си влюбен, не е нужно да си и тъп.
Бих добавила и - ако в твоя живот не можеш да си осигуриш тръпка, не е нужно да разтърсваш другите.

# 317
  • Швейцария
Ние сме питали, защото тази жена не е сама. Тя има дете. Това дете иска да яде, да ходи на училище, да не ходи голо и босо. Време иска, тя не може да отиде да работи и да го остави само вкъщи. Ами съжалявам, ама дете не се гледа само с любов. Най-малкото, това дете е на 8 години, което значи, че вече ходи на училище. В Англия ще ходи първо на подготве за езика и ще пропусне една година.  Ей с такива въпроси се сблъсква челно един емигрант. Тя пита за това кое е най-добре за детето. Това сме и питали с цел да дадем адекватен съвет. В чужбина не те чака опънат червен килим и работа. Там нямаш майка, баба и учинайка да ти гледат детето, докато ти миеш чинии в някой ресторант.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 08:53 от JennyBG

# 318
  • SF
Тя никъде не е писала, че в чужбина си представя опънат червен килим. Тези предупреждения оборват мнение, което не е изказано. Аз не оставам с впечатлението, че темата е пусната, без тревога, без колебания, убедена, че в чужбина я чака килим.
Освен това има вариант да предупредиш някого за евентуални проблеми, и съвсем друго е да го обвиняваш в меркантилност, некадърност и неспособността да предвижда евентуални проблеми.
Ако някой действа със замах, без да се интересува от нищо друго, още вечерта след сватбата, ще изиграе булката беглец.

От друга страна 100-200 хиляди българи живеят в Англия. Едни са отишли с пари, професии, език, но другите са се оправяли в крачка на терен. Учили са нещо, карали са курсове, работили са в кафе, фитнес, бар, ресторант, женят се, развеждат се,.... точно както и тук тече един човешки живот с всичките му  случки... пък са си там още. Тоест... оправят се някак хората.
Моя преподавателка се беше устроила там с хубава професия, но се върна тук заради една голяма любов, която продължи с години, създадоха и семейство, но в момента вече не са заедно. Ми... това са нещата от живота...

# 319
Аз мисля, че авторката пита дали е по-добре да остави детето на баща му.

# 320
  • Швейцария
Пак повтарям, тя не е сама, с дете е. Тези неща трябва да се уредят и да има план, преди да ходи където и да било. Това не е домашен любимец, че да тръгнеш просто с него.
За детето е по-добре да го остави при бащата, да се установи в Англия и тогава да си го вземе. Проблемът е дали бащата ще й разреши. Но щом пътува по 2 месеца, може и да се навие.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 09:32 от JennyBG

# 321
Ами ако бащата може да го гледа, защо не? Има много жени, които заминават в чужбина с подтекст да изкарват повече пари, съответно оставят децата с бащата, понякога не се връщат вкъщи...

# 322
Авторката все пак взела ли е вече някакво решение? Поне говорила ли е с мъжа си? 10 години не се е наканила да го остави, та не съм много сигурна, че сега ще се разведе.

# 323
  • SF
Едва ли се взима такова решение за 4-5 дни, освен ако няма форсмажорни обстоятелства.

# 324
Е, авторката едва ли е почнала да мисли за това, когато е направила тема във форума.

# 325
  • София
Прескачате и още едно стъпало - родителите. Да, да, тези същите.

# 326
Ами ако бащата може да го гледа, защо не? Има много жени, които заминават в чужбина с подтекст да изкарват повече пари, съответно оставят децата с бащата, понякога не се връщат вкъщи...
Аз мисля, че тя изобщо иска да го остави на баща му. Едва ли е толкова глупава, че да си мисли при целия ù досегашен живот и отношения със съпруг, родители и роднини как просто отива в ОК и след два месеца идва да прибере последния куфар, пардон, детето. Но някак не звучи добре да заяви директно, че иска да го остави, затова е цялото въртене и усукване.

# 327
  • SF
Не усуква. Тя не е длъжна да пише във форум какви решения взима за живота си.
Поне аз не бих споделяла с хора, с които определено сме на съвсем различно мислене и разбиране за нещата, не само дали ще се развеждам, ами и какво кафе пия в момента.
Тук имаше много повече нападки и обиди, отколкото реална загриженост и полезни съвети. Поне на мене така ми звучат повечето обобщения, квалификации и излишно ровене за финансите и професията на мъжа в Англия.

# 328
Това с не е длъжна и т.н.са али-бали. Пуснала е тема и пита. Щом не се счита длъжна, може да затваря темата. Съвети като за тази тема не са като съветите жълта или синя блуза да си купи. Има твърде много условия, и, не знам кой пореден път се пише, от нея зависят други хора. Ако си гледа собственото четирибуквие - още утре да заминава. Ама не е това нейният случай.

# 329
  • SF
Гледай само по колко грозен начин се раздават съветите. "Загриженост" - чисто любопитство и ровене в чужди проблеми и "детайли". "Ако си гледа собственото четирибуквие..." Думи нямам!
В темата 100 пъти се написа, че знае, че има дете и това е самата идея на темата. Ако нямаше дете и съпруг, вероятно от години щеше да живее в Англия с когото си иска.

Общи условия

Активация на акаунт