Не знам как да постъпя

• 12 375
  • 357
  •   1
Отговори
# 60
  • SF
Ако пътува толкова много и е постоянно зает в работата, той няма да иска да гледа детето сам. Може много лесно да ти го предостъпи, но ще трябва да му осигуряваш и възможност да го вижда. Бъди коректна с него. Не го нервирай и предизвиквай, като му казваш, че детето ще се чувства по-добре при друг мъж. Поискай развод и неминуемо ще стане голям въпрос и за детето. Бъди разумна в този разговор. Той ще се провежда отново и отново и ще го има дори и след раздялата ви.
Ако се устроиш добре, след време пак ще помислите къде и при кого ще е е по-добре за детето.
Не знаем какво може да стане догодина. Мъжът ти може да си намери нова жена, която да не иска да гледа чуждо дете.

# 61
Разведи се. Бавно  е , но  е възможно. Ще се уредят разни проблеми и ще си сигурна в повече в решенията. Но недей да свързваш своята влюбеност с развода.  Не обичаш този човек, имаш право да живееш както искаш. С детето си.
 После ще мислиш другия.
 Дете на 8 , май на 12 ги питат с кого искат да са, докато мине развод и време ,то станало на 12.
 Отдели се ,в град, на прилично разстояние  от близки, мъж, нещата ще се  ,уталожат от страсти и инати. Нека се вижда с детето, то също ще изгради мнение. Както го описваш неангажиран, напостоянен и отдалечен, едва ли ще се хареса на детето да е с него такъв. И той  едва ли ще се лишава от рутината си за да бъде с него.

# 62
  • Пловдив
Това е легенда. Развод, който се влачи 4 години и накрая завършва добре...
Моят развод по взаимно съгласие се случи за месеците от септември до ноември и то в голям град.
може да се докаже, че бащата не е човека, който да гледа детето предвид постоянните му отсъствия, но необходима ли е такава битка.
Според мен е много важно авторката да разграничи двете неща.
1. Развода, заради липса на любов в семейството. Да се разведе и да се отдели сама, като естествено помисли дали и как ще си позволи това.
2. Друг мъж. Да не избързва да се събира с него и да го натрапва на детето си. Да даде възможност на всички да свикнат със ситуацията, да се срещат и опознаят по не натоварващ и неутрален начин.
Прехвърлянето от клон на клон е грозно и би довело само до гадости за всички замесени.

# 63
Нещо се премълчава.
Никой не тръгва ей така да фантазира стара любов след толкова години и при такива обстоятелства.
Какво стана конкретно сега, че се замисли? Скандал със съпруга или англичанинът нещо ти обеща?
Пак казвам, с този човек не се искате, иначе щяхте да се съберете. Ти имаш семейни проблеми и той е просто някаква сламка, за която да се хванеш, че няма да останеш без мъж. В момента официалният ти осигурява битовата сигурност, а 'несподелената любов' - емоционалното равновесие. Много добре знаеш, че и двамата не могат да ти осигурят другото - официалният равновесието, а несподеленият сигурността.
В оптималния случай развод, секс с англичанина и търсиш трети да се обичате. Иначе за мене е очевидно, че съпругът е по-добрият избор в дилемата.

# 64
А защо сте се оженили с настоящия? Само и единствено заради детето или любов все пак е имало?
От написаното съдя, че нито авторката обича мъжа си, нито той нея. По задължение са заедно, но нито един от двамата не се чувства добре в това семейство. Рано или късно ще дойде краят - с или без намесена трета страна. Не смятам обаче, че с мъжа от чужбина нещата ще се задълбочат в дългосрочен план дори и след развод.
Заради детето. Така беше редно. Честно казано и аз не знам. Знам само, че съжалих веднага след това. Но реших да продължа в името на това детето да расте и с двамата си родители. Но сега.. не мисля, че мога още дълго да живея така.

# 65
  • Далечният изток
Ми тогава се развеждай. Родителските права за теб, вземаш детето, изнасяш се, дали на квартира или пък имаш къде да отидеш, не знам.
Но не бързай веднага да хукваш към другия. И не изтъквай друг мъж като причина за желанието ти за развод.

# 66
Щом вече не можеш да живееш така,разведи се.Спокойно и културно.Отдели се ,поживей малко сама с детето,за да свикнат всички замесени с новата ситуация.И да си основен отглеждащ детето,бащата има право да го взима 1месец годишно и всяка втора седмица.През този един месец посети приятеля си в Англия и виж на място и лично как ще потръгнат нещата.

# 67
Разделете се с мъжа ти, може да не започваш развод веднага. Поживей сама с детето, не тръгвай веднага към новия мъж. Даже говори с него да се върне в България, но да живее отделно и постепенно да се съберете. Според мен ти трябва време да осмислиш, че грижата и обичта нямат общо с розите. Някой може и много рози да ти подари и много повече да те нарани.

# 68
Ето и моето мнение: бракът ти тъй или иначе се е провалил. Давай смело, отивай при човека, който обичаш, нямаш какво да губиш. По отношение на детето: можеш по съдебен път да получиш разрешение да изведеш детето в чужбина. Ако нещата се получат добре, ако не ще търсиш другаде щастието.

# 69
При адекватен, полагащ грижи баща, ще получи разрешение за извеждане ама друг път.
Тя няма да изведе детето, защото си е устроила живота, има реална переспектива, която ще и позволи да полага по-качествени грижи за детето.
Тя иска да го изведе заради друг мъж, без никаква уреденост, финансова стабилност и т.н.
И честно казано ми е много забавно, когато се реве по разни теми, за липсващите бащи,които напускайки жената напускат и децата.
Оказва се обаче, че личния сърбеж на жената, е достатъчно основание да лишим детето от контакт с биологичният му баща.
А към авторката- щом не го обичаш, се раздели с него. От това, което пишеш мисля, че и съпругът ти не те обича, и се е оженил от чувство за отговорност. Представи си обаче шока за детето ти, че освен без баща и познатия дом, ще трябва да живее в чужда къща с непознат мъж.

# 70
Че ще получиш родителски права - да, ок. Но че ще получиш разрешение да заведеш детето в чужбина за постоянно - в това се съмнявам аз. Но аз не се занимавам със семейно право. Аида, ще може ли?

# 71
Добре.
Млада жена, която от ръцете на баща си просто е предадена в ръцете на мъжа си.
Защото направил дете.
По всяка вероятност умишлено.
Дълбока провинциална драма.
На този жена му трябва и не му пука дали е щастлива. Съвсем нормално.
Авторката решава дали иска да ѝ мине живота по този начин или най-накрая ще си поведе живота сама.
Няма как да няма сърдити и наранени.  Но живота не е райска градина и няма да се случи невероятна трагедия.

# 72
  • SF
Бащата също има думата. Може да е адекватен, готин, забавен, но ако предимно е в командировка, сам би трябвало да предложи за детето да се грижи майката.
За да не стават сложни нещата, майката може да поживее малко с детето си в България и чак след това да замине при другия мъж. Да  говорят нормално "ти на път и аз на път, какво правим с детето".
Но вероятно сърце не трае и майката може би ще поиска час по-скоро да отиде при любимия, вместо да гледа сама детето си в България.
Тя и сега всъщност го гледа сама, просто е обвързана.

# 73
Добре.
Млада жена, която от ръцете на баща си просто е предадена в ръцете на мъжа си.
Защото направил дете.
По всяка вероятност умишлено.
Дълбока провинциална драма.
На този жена му трябва и не му пука дали е щастлива. Съвсем нормално.
Авторката решава дали иска да ѝ мине живота по този начин или най-накрая ще си поведе живота сама.
Няма как да няма сърдити и наранени.  Но живота не е райска градина и няма да се случи невероятна трагедия.
Аз нямах баща. Не го познавам. Имах доведен, който така и не ме прие. Тормозеше ме постоянно. За това реших, преди време, че детето ми ще живее с баща си. Каквото и да ми коства това. Но е трудно ..

# 74
Ми ти май се каниш да направиш същото с твоето дете .... тва живота има странно чувство за хумор понякога....
Ок, разведи се като си нещастна, ама се гласиш да му натресеш нов "баща" веднага....

Общи условия

Активация на акаунт