Не знам как да постъпя

• 12 391
  • 357
  •   1
Отговори
# 75
  • SF
Абе не става така "каквото и да ти коства", защото и на него му коства, а накрая и на детето се оказва, че през цялото време му е коствало. Въобще няма да сте първите разведени по причини "несходство в характерите". Опитай се да стане "по взаимно съгласие".

# 76
Аз не разбрах ти имаш ли любовна връзка с този в Англия или всичко е на ниво чатове и спомени ?

# 77
  • Далечният изток
Че ще получиш родителски права - да, ок. Но че ще получиш разрешение да заведеш детето в чужбина за постоянно - в това се съмнявам аз. Но аз не се занимавам със семейно право. Аида, ще може ли?
Да.
Първа хипотеза - Производство за развод. Родителските права ги упражнява майката, местожителството на детето ще бъде на адреса на майката, независимо дали в България или в чужбина. В същото производство се иска заместващо съгласие от съда, няма как да не даде такова при това положение.
Втора хипотеза - Няма производство по развод, родителите само се разделят и майката иска да изведе детето в чужбина. Може да поиска разглеждане само на иск за заместващо съгласие, като посочи периоди, през които възнамерява да изведе детето в чужбина, за кои държави и за какъв срок.

При адекватен, полагащ грижи баща, ще получи разрешение за извеждане ама друг път.
Ще получи, да. Както има право детето да контактува, да се вижда, да живее с бащата, така има право на всичко това и с майката. Ако майката живее в чужбина, как съдът няма да даде заместващо съгласие детето да отиде при нея?! Ще даде естествено.

# 78
А тогава бащата как ще контактува с детето? Thinking Просто ми е интересно и несправедливо ми се вижда към него. Тя си взема детето и изчезва в Англия, ако оттам нататък реши, че детето няма да се връща в България и да има контакт с бащата, той кво? Worried
Ми не им е лесно на мъжете...

# 79
  • Далечният изток
Е как, нали ще има определен режим на лични контакти, който трябва да се спазва?!

# 80
Тоест бащата няма думата? Защото логистично няма как да упражнява правата си, ако детето живее в друга държава?
Какво става, ако бащата не е склонен да вижда детето си само лятото?
Достатъчно ли е майката да каже, че иска да се мести в друга държава? Някой интересува ли се дали тя има самостоятелен ресурс да подсигури безопасна среда на детето?

# 81
И той ще лети до Англия, а детето до България. Ясно. Дано има пари за билети човекът... Simple Smile

# 82
  • Далечният изток
Еййй, сякаш тя ще е първата, евентуално, с подобен казус.
Няма бащи работещи в чужбина, даже и в брак, а жена му и децата му в България... Примерно. Само желание да има, всичко може да се реши.
Те в един град някои, че не желаят да си упражняват личните контакти...

# 83
  • София
Момъка що не дойде той, пък да вземе да те вземе как си трябва?

# 84
Не съм казала, че не сме се виждали. Виждаме се, не е често, но .. Относно това, че не е тук. Не е тук, защото живота, който си е устроил там, тук трудно ще се постигне, Макар, че е съгласен да се върне да живеем тук, но заедно. Също така, относно това, че ми е всичко имах предвид, че е човек с  който мога да говоря за всичко, не се притеснявам да му кажа каквото и да било, дори да е най-голямата глупост. Нито с приятелка, нито с майка ми мога да споделя всичко, което мисля. Ако детето не ми беше най-важно нямаше да има дилема.
И аз не разбрах какво е това виждане, което не е "честно". Любовници ли сте ?
Не знам какво да те посъветвам, честно. Много ми е рисковано това тръгване с детето в неизвестното. Нали се е съгласил и тук да дойде ако сте заедно, може така е по- добре за теб, пробно тук , отколкото направо там

# 85
Ако авторката и англичанинът искат да бъдат заедно, най-добре ще е той да се върне в България и да видят как ще им тръгнат отношенията (това след развода, естествено). Доста рисков ход е да си грабне детето и да замине за друга страна. В крайна сметка никой не й дава сигурност, че има реално бъдеще с англичанина - могат и месец да изкарат и после кой откъде. Ако авторката нямаше дете - ок, евентуално да рискува. Но с дете трябва да е внимателна. А и бащата колкото и да е зает, ако е съвестен и свестен, ще иска да си вижда детето максимално често.

# 86
Благодаря на всички, за мнението ви. Мисля, че идеята с психотерапевта ми е най-удачна, за да си подредя мислите най-накрая. Но поне разбрах, че няма правилно решение.

# 87
  • София
Има. Ти просто трябва много хубаво да премислиш защо не обичаш мъжа си, пък си му родила дете.
И дали писаниците и лафа с новия любим лежат на една здрава основа или ги къдрите патетично- носталгично- романтично.
Щото, приказките не са като действията.

# 88
Авторке, живота е твърде кратък, за да го прекараш с човек, който не те обича, цени и не си щастлива с него. Това за брака ти.
Относно новия, докато не опиташ в реала, няма как да знаеш. Захаросаните писания, докато не се подплътят с действия си остават такива.

# 89
  • София
Слушайки описанието на съпруга ти се чудя защо си с този човек.
Според мен трябва да се разведеш с него и да останеш сама с детето. В никакъв случай не говори за англичанина, отдели се малко емоционално от него. Кажи му, че ти предстои развод, искаш да останеш сама. Опитайте да създадете дом и да останете добри родители, без да сте партньори. Подреди живота си.
А англичанинът, ако иска да е с теб, ще дойде. Срещнете се, излизайте, тогава ако искате заживейте заедно. Но тук.

Общи условия

Активация на акаунт