Не знам как да постъпя

• 12 393
  • 357
  •   1
Отговори
# 90
Страхотни съвети за млада жена.
Разведри се, но живей самичка, живеете тук.
Сега тя е сама в брака си толкова години.
Трябва сега да се донакаже сама, защото просто е забременяла?
Да живеят тук, където е родата и бившия, вместо да започнат начисто в чужбина ?
Че да продължава да търпи селски изпълнения?
Да ходи на психолог, за да ѝ каже какво?
Той психологът ли живее 10 години насила с мъж, на който не му идва наум едно цвете да подари?

# 91
Не се е пукала с този мъж на 18, нито е родила от него,нито живее с него с пистолет в тила.
Да се разведе и да хукне неканена към чужбина с ученика си е далеч по-селско от забравеното цвете. Мери се по селящина с алтернативата настоящият ù съпруг да я беше зарязал като чуе за бременността. А той се е оженил за нея. По-полека с романтичното размахване на пръст, героинята не е сама в тоя живот, че да си взима каквито решения ù скимне.

# 92
  • София
Е, насила никой не я държи.
Разбирам, че новия е катализатор на душевния Майдан, ама да не се окаже въздух под налягане.

# 93
Не се е пукала с този мъж на 18, нито е родила от него,нито живее с него с пистолет в тила.
Да се разведе и да хукне неканена към чужбина с ученика си е далеч по-селско от забравеното цвете. Мери се по селящина с алтернативата настоящият ù съпруг да я беше зарязал като чуе за бременността. А той се е оженил за нея. По-полека с романтичното размахване на пръст, героинята не е сама в тоя живот, че да си взима каквито решения ù скимне.
Много женски животи са прецакани именно по този начин.
С оценяването за нея. Младо момиче с значително по-малък опит и твърде доверчиво на "аз ще те пазя". И да не я е пазил какво става - сдобива се с жена и дете. Опран, огладен и като хората. Че на нея и заминава живота - много важно. Все пак каква чест ѝ е оказал - оженил се за нея.
И сега трябва да търпи цял живот. Заради грешка, при това грешка, която не е изцяло нейна.
Дали на  тази нейната майка и е дошло на ум изобщо да я пита дали иска сватба и дали е можело да откаже? Естествено, че не.
Просто нещата са се наредили чудесно за всички, но без нея.
И сега пак се дават съвети да не мисли за себе си.
Простете, но кога ще бъде удобно да мисли за себе си?

# 94
  • София
Дават ѝ се съвети предимно за себе си да мисли.

# 95
Доста кухи хипотези всъщност.
Тя е помислила за себе си доста бързо. 'Голямата любов' заминава и уж неориентирната и пресирана от майка си ученичка веднага си ляга с друг. От стремежа към начесване на междукрачието по-голямо мислене за себе си не знам.
Сега обаче , след 10 години, нещо се е случило и внезапно героинята се разбързва да търси решение какво и как да направи. Нека първо разберем какво е това случило се нещо, а?

# 96
Мда в чужбина размитат за нея, а голямата и любов ще и осигури прекрасен живот на нея и детето и, което пък с най-голям кеф ще смени тотално средата си, училището и езика, както и ще се привърже на момента към мургавия си нов татко. Направо идилия на макс. Главния мозък дали има връзка с него?

# 97
Мда в чужбина размитат за нея, а голямата и любов ще и осигури прекрасен живот на нея и детето и, което пък с най-голям кеф ще смени тотално средата си, училището и езика, както и ще се привърже на момента към мургавия си нов татко. Направо идилия на макс. Главния мозък дали има връзка с него?
Всички се начесваме!
Но не всички допускаме начесващият да направи нежелано дете.
Егати начесването, което да определи остатъка от живота!
Не мисля, че е мургав желаният от нея мъж.
Каза, че не е турчин, но не спомена циганин.
Каза, че родителите и на двамата били против
Няма логика род на цигани да не иска нециганка - най-малкото ще ражда по-светли деца, което си е предимство в някои отношения.
След като не е турчин, остава да е циганин, помак или българин.
Цигански род и снаха нециганка = безплатна булка + бели деца.
Българин + няма значение = какво да го правят няма да му скършат харъра
Помак + българка = преместване в голям град
Помак + туркиня = тук вече става трудно

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 21:33 от FB590525BGM

# 98
В момента нали точно начесване ще промени остатъка от живота и, че и този на детето?

# 99
  • SF
Предвид историята, която разказа за семействата им, по-добре е по-далече. Ние сме малко особени спрямо други етноси. Не сме най-отворената нация в това отношение.
Не обиждайте хипотезите ни. Те не са някакви доказани решения. В момента всички гадаем. Едва ли знаем за самите нас какво ни чака след години, но сме седнали да предупреждаваме, че англичанинът може да не е това, което е, може да го разлюби и него, може той нея, може да срещне трети, четвърти, пети, той можел да срещне. Ами такъв е животът на някои хора - сватби, разводи, дете от един, дете от друг. При други е относително спокойно и равно, но пък дали са по-успшни и щастливи.... Кажете вие, щото аз не мога да река и да отсека.

# 100
Гадаем, да. Само че се отговаря само на конкретни постове, отговаря се лаконично, отговаря се с недомлъвки. Ние си доизмисляме историята и някои ги влече да е изключително драматично и романтично. А на мен ми се струва, че или ни пързалят, или нещата са далеч по-прозаични, да не кажа селски.

# 101
Забременяването може да е нежелано, случайно или както искате го наречете. Но решението това дете да се роди е напълно осъзнато. Така, че невинността тук не е оправдание. Ако е искала да няма дете е можело да се случи.
Аз съм сигурен, че оня англичанин при първия скандал или караница ще я качи на самолета. Само че преди това тя самата може да реши, че бившия и мъж не е бил толкова зле. Или да се сети, че някой в пети клас и е подарил роза за 8ми март и сега ще пърха както е пърхал тогава.
Някои съвети дето давате са направо откачвни - тръгвай следвай мечтите си, не живей нещастна.... е може да си счупиш тиквата, ама е трябвало да пробваш.
Аман от емоционални жени и емоционални съвети. После "няма свестни мъже". Оня в Англия ако беше стока нямаше да е още сам.

# 102
То не е сигурно, че е сам. Сещаш се кога ще каже ам аз всъщност си имам тука една-две-пет приятелки на жена, която вече е вдигнала крак да пристъпи към развод заради него.

# 103
И сега трябва да търпи цял живот. Заради грешка, при това грешка, която не е изцяло нейна.
И сега пак се дават съвети да не мисли за себе си.
Простете, но кога ще бъде удобно да мисли за себе си?
Детето е грешката, това ли казваш ?
Да мисли за себе си на 1-во място ?
Брей ? Пък аз си мислех, че когато си майка минаваш леко на 2-ро място, защото детето ти е по-важно ?

# 104
Не сте живели в дълбоката провинция.
Но наистина дълбока.
Там където е съвсем нормално да походи едно момиче с един мъж, да забременее, да се оженят.
Опознаване една-две години, преценяване дали искат да останат заедно, съвместен живот без брак. Пази боже дали си пасват интелектуално,емоционално, сексуално.
Пази боже прекъсване на нежелана бременност.
Да, тя сама каза, че бременност не е била желана, че бракът е нежелан, че живее насила с необичан мъж.
Да изчака освен детето да порасне у след 10 години да има право да живее?
Защото детето след 10 години вече няма да е дете. Тогава може да му признае, че се жертвала за него и сега е негов ред да е живее нещастно.
Така върви света.
Buttercace, ти би ли карала 3650 дни с един мъж, само защото те е довел до бременност. Ама честно? Да лягаш и ставаш до него всеки ден, да слушаш с интерес как е минал денят му, да го питаш какво иска да му сготвиш?
Би ми станал омразен. Просто мисълта, че ще гледам тази физиономия цял живот. Това е достатъчно за да ми се отще да живея изобщо.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 21:50 от FB590525BGM

Общи условия

Активация на акаунт