СЕДМИ клас започна ударно

• 50 162
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Честно казано не помня брат му да е бил толкова натоварен в 7 клас. Определено някои от учителите прекаляват, напрежението става голямо, усещам го, че започва да се изнервя. За това допринася и факта, че някои преподаватели заради говорене от страна на част от учениците наказват целия клас. Вече има първата 3-ка в живота си по музика, да се били сърдели на непослушните....
На първия преразказ от уроците има 5.125 , правописни грешки няма, предал е сравнително подробно съдържанието, но трябвало още повече. Обаче госпожата е доволна, аз също.

# 361
  • Пловдив
Абсолютно съм съгласна, че правописът идва с четенето, а не с ученето на правила. Аз самата не помня да съм правила много грешки, чела съм умерено. Синът ми не чете, винаги е било насила, а последното му четене на книга бе преди месеци и то нещо незначително за по 2-3 дни. Затова онзи ден ми каза, че се пише "възстание"  и "съзтезание". Отделно на една теза беше написал "кУпнеж". Аз бих приела липса на пълен член и грешна пунктуация, но подобни правописни грешки ме изкарват от равновесие и не мога да повярвам, че мое дете ги прави.

+1
и за моята седмокласничка е така. Пише - както се чува думата! Липса на много книги зад гърба!!!!:cry:
 Доколкото има текст в (любимия) тик-ток - и той е с грешен правопис!
Изобщо, не зная как да се справя с това.
Хвали се, че изкарва добри оценки на тестове по литература без да е чела (целите) произведения.
Първото пробно ПИ с Образователни технологии било на 13.11.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 16:02 от JiD

# 362
Моето сега каза, че
имало 19т. на преразказ.Не знаел от колко.😂
Тотално безхаберие.🤷🏻♀

# 363
  • София
Елена не само няма да навакса, но изостава с домашните. Отскочихме до Корфу с приятели за 4 дни и определено няма как да става и дума за учене. Времето обаче е страхотно и става и за къпане и плаж. Направо не мога да повярвам, за пръв път идваме тук.
Добре, че в петък отметна малко домашно и се надявам после да навакса, като се приберем.
На преразказва в училище ума 5.50, а в школата още не са правили. Като се върнем ще питам дали планират скоро от школата да почват с преразказите и ако не ще търся друго място.

# 364
И при моят синковец основния проблем с преразказа е, че ги прави много сбити.
Изписва по 1 страница А4, което ми се вижда твърде малко. Иначе предава цялото съдържание грамотно и красиво написано в повечето случаи, но и той няма търпение да свърши и всеки път го прави за 40-50 Мин. Това му се очертава най-слабото място за сега…

# 365
Три дни си отживя Simple Smile
В събота цял ден беше на международен турнир по баскетбол. Неделя цял ден беше на турнир на Покрмон. Днес е спал до обяд и в 16 замина да празнува Хелоуин. И така...утре...ще учи....ама на дали Simple Smile

# 366
  • София
Каква ваканция, днеска извънреден час от школата, утре - пробни изпити... Побъркали са се всички учители...

# 367
Моят в събота мач, неделя курс БЕЛ, после у дома идва учителката по МАТ.Днес тренировки, утре му преместиха единия кур по Бел от неделя (инцидентно).А в освободилата се, идуща неделя, майка му му тресна пробен изпит .😜
Според мен ме мрази, постоянно сме в конфликти.😅

# 368
За 4 дни има да направи 21 теста по математика от сборника на ВЕДИ с по 8-10 задачи всеки, днес беше на школа по БЕЛ, за която вчера писа преразказ, в сряда сутринта, ако успее ще учи по География и История, толкоз за т.нар. "ваканция" от 1 ден.

# 369
  • София
И за нашето дете е време за почивка. В събота беше на курс по БЕЛ и в неделя след тренировка, дойдохме на чист въздух и на слънце в Сандански. Разходихме се и до Гърция.
    Моето дете има проблем и с правописа, но не голям, и с краснописа - там вече е зле положението. В школата правят тестове непрекъснато. Изкарва оценки между 5 и 5и50. Най-често 5и25.
   Притеснява ме, че изобщо не му се учи по разказвателните предмети. Особено по природните науки, а предишни години нижеше шестици. Тази година - тройка по биология. Не му се учело за бактериите. Друго било да учи за процесите при растения, животни и хора..Явно не могат да ги запалят. Биологията ми беше любим предмет… По география на картата изкарал 6 без да учи. Миналата година така имаше двойка, хубавото е,  че господинът не я беше взел с равна тежест при оформянето на срочните оценки. Определено, при моят тийн тестостеронът е започнал да влияе сериозно.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 16:05 от *Elle*

# 370
  • Някъде там...
Моите си почиват тези 4 дни. Няма курсове, написаха домашните за училище още в събота, в неделя тези от курсовете. И на екскурзия с преспиване от училище вчера и днес. Нека поотдъхнат, че темпото е доста високо. На курса преразказ още не са правили, на частта с БЕЛ са, в училище имаха контролно миналата седмица на преразказ и чакаме резултата. Не са боледували, като се изключи една хрема. Факт е и първата забележка... Иначе дисциплината е ужасна, но в определени часове. Лошото е, че точно по математика е лудница.

# 371
  • ВАРНА
Честит ден на народните будители!

Дъщеря ми ако може да рисува вместо да пише ще е най-добре. Прави си нейни рисунки (като емотикони) над думите в текст и така учи. Миналата година на школата по бел имаха да опишат как си представят Серафим. Занесе рисунка. Без четене нито правопис, нито богатство на езика. Има силна памет и това ѝ помага за преразказите.

Проблем с дисциплината има навсякъде. Това е резултат от почти две години обучение в орес. Учителите на дъщеря ми споделят за ситуации ниво четвърти-пети клас. Като се добави и напрежението тази година, на моменти децата не издържат.

# 372
  • София
Честит празник! Повече будни деца да има си пожелавам!

прасунчо, само да внимава на изпита да не си нарисува нещо. Вчера тръгнах да ти пиша, но се отнесох -  32 от 35 ехее..браво! Минимум толкова и на изпита да изкара, много добър резултат!
Моят в Междучасие на преразказите имаше над 30 точки, сега на уроците се поизложи с първия преразказ, предпочитам да е по-строг погледът при проверката. Записах го на пробния в Междучасие - поне има желание да се явява на колкото може.

BoeL, за 4 дни 21 теста?!! Леле, това самоинициатива ли е, браво на него!

janakrasi, да оздравявате.

# 373
Не мисля, че зад проблемите с дисциплината се крие дистанционното обучение. Големият ми син се оказа в най-проблемния клас в училището още от 5 клас. Колко родителски срещи правихме тогава, колко пъти бях при директора за да говоря с него, че не е нормално да се наказва целия клас заради 5-6 човека, които са решили, че не им се учи...Сега в класа на малкия е същото положението има деца и деца, моето също беше онлайн, но не си позволява да разваля дисциплината, обаче бива наказван наравно с другите. Просто нищо не се е променило, освен слободията с която се отглеждат днешните деца. 

# 374
Ние пък учим На прощаване, и аз с него по принуда, да помагам, омръзна ми вече безкрайно това стихотворение.

Общи условия

Активация на акаунт