СЕДМИ клас започна ударно

• 50 142
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Има ли някъде списък със стихотворенията, които трябва да познават добре за НВО -то? Предполагам, че включват и предните години?
Елена не ги учи на изуст, но поне да и ги разпечатам и отвреме на време да си ги препрочита.
От 5. клас "Хайдути" Хр. Ботев
от 6. клас "Художник" Веселин Ханчев, "Хубава си, моя горо" - Любен Каравелов, "Отечество любезно, как хубаво си ти" Иван Вазов
останалите са от 7. клас.
Както и произведения от 5. и 6. клас са още Косачи, Серафим и Под игото, които могат да се появят на НВО.

# 451
Днес са започнали Немили-недраги, по мат имат контролно в четвъртък на разлагане, от миналата седмица само това упражняват.
Дописвам се - всички стихотворения за НВО ги има и в христоматиите.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 14:54 от BoeL

# 452
  • София
Благодаря!
Принтирах ги всичките стихотворения на Ели, няма да ми се зарадва Simple Smile

# 453
Има ли някъде списък със стихотворенията, които трябва да познават добре за НВО -то? Предполагам, че включват и предните години?
Елена не ги учи на изуст, но поне да и ги разпечатам и отвреме на време да си ги препрочита.
При нас всичките се учат наизуст. И понеже ми ги повтаря на мен почнах да ги рецитирам и аз.

# 454
  • София
При синковец ученето наизуст е пожелание срещу награда 6ца. Досега само по-кратки са го изкушили и ги научаваше сам. За "На прощаване" обаче каза, че една 6ца не си струвала загубеното време.

# 455
Момичета,къде етази седмокласна поща?

# 456
Опитах се да пратя, но си забранила входящи съобщения.

# 457
Ето това са всички произведения за НВО-то:

# 458
Опитах се да пратя, но си забранила входящи съобщения.
Идея нямам как съм го направила и как да ги разреша... Влязох в съобщения и изтрих всички стари,но не виждам от къде да позволя получаване на нови

# 459
Влизате в профила си, отивате в Настройки, от там Лични съобщения, махате отметката на Блокиране получаването на лични съобщения и ще можете вече да получавате.

# 460
Влизате в профила си, отивате в Настройки, от там Лични съобщения, махате отметката на Блокиране получаването на лични съобщения и ще можете вече да получавате.
Благодаря много! Справих се Simple Smile

# 461
Не знам дали от тел. става, май само на комп.

# 462
Момичета, и аз ще искам паролата за пощата.
Отговарям на условията. Simple Smile
Благодаря предварително!

# 463
Ето тук моделите на МОН за НВО 2023
https://web.mon.bg/bg/100694
В неделя мина пробният изпит по БЕЛ в школата, в която е записана моята. Нормално било, каквото и да означава това. Работили са на блатките от МОН, попълвали са си ЕГН за едното пликче. Текстът за преразказа не е бил дълъг, но като за начало това е добре. Имало е деца, които са казали, че някои неща от дадения тест са ги правили в училище, но това е нормално. На този етап е важна работата върху техниката, а не уникалността. И са достатъчно кооперативни, за да може да се променя времето за провеждане на курса при нужда без да се прилага вертикалното излитане. 
В училище знам, че по БЕЛ са взели преобладаващо материала по български език. Това си е решение на учителя и изтегля нещата, които в някакъв момент ще съвпаднат с всеобщата умора и досада.
Ще помоля за достъп до пощата, ако може.   

# 464
  • Sofia
Да се отчета и аз. След шестиците на входните по математика и БЕЛ, сега на контролните четворки. Направо съм бясна! По български се оправдава, че въпросите били подвеждащи. По математика решава с лекота задачи в къщи, а в училище какво се случва незнам. На този решила задачи, на онзи решила и накрая нейните недогледала.
 На нея не й пука обаче особено, защото било началото на учебната година. Записала съм я на примерни през декември и да видим какво ще се случи.

Общи условия

Активация на акаунт