🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 4 (25.09 - 02.10) 🐄

• 38 674
  • 842
  •   1
Отговори
# 375
Черната Иванка какво се хили като магистрална фея, защитничката на животни и против насилието върху тях, докато пияния льольо се прави на мъж? (за Иван говоря, в него аз нищо мъжко не виждам, за мен той е тя)

# 376
Tahiti , с такива постове не се различаваме много от тези, които коментираме отрицателно.
  Гледай другото предаване, там един сърбин псува една българска жена, а един български волейболист нарича съотборниците си утайки.  Има и още, ама не е по темата.

Дарлинг - сърбина изобщо не ми харесва. Има си други приятни за гледане и слушане играчи - и от двата пола. Simple Smile
За другото си права! Малко се поразгневих, но тези предавания ги гледат и деца, и започват да приемат това за нормално поведение. Това ли е примерът, който искаме да им дадем - в това ли искаме да ги превърнем?

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 18:25 от Tahiti

# 377
Дарлинг, и аз не го харесвам сърбина. И Слава Богу , моите деца пораснаха . Пред мен не се държат така с животните и хората, ама НЕ пред мен не знам. То с примера от телевизията няма оправия,най-добре е да не гледат изобщо .
   Оф, аз съм си фен на Фермата и трудно ще се откажа да гледам.

# 378
  • при късмета
Продължавам да смятам, че след двата спа сезона, на кастинг се явяват хора, като Аксения, който сама и в прав текст си каза, че е дошла на почивка. Просто нямат голям избор, а и тази година беше рано и набързо. За което пак продукцията е виновна, заради провалените 2 сезона и промените през тях. Затворен кръг.
Лично на мен връщането на много от старите неща ми харесва и този сезон ми е по-добре от 6 и 7, въпреки бездарните нови. Надявам се от Елена, Мирела и Влад да виждаме повече и по-дълго.
На Мажена исках да дам шанс, имаше в началото лични позитивни мнения, като човек, не като лекар, но съм разочарована.
Ще си стискам палци на старите, както в началото. От тях само Альона и Кукото ме дразнят. Лили е безопасна игла, от самосебе си ще отпадне. За Валерия бях с негативна нагласа от начало, за сега има напредък и за момента я харесвам, но все още не изключвам напълно възможността капризите ѝ пак да се проявят.
В игрите между другото изобщо не мога да отсея знаещите хора, не се набляга на тези им качества. Таити, децата се очаква да гледат с възрастните. Даже отрицателните примери в риалити може да са повод за дискусия кое е редно и кое не. Защо мислиш, че децата автоматично го приемат за нормално? Напротив, според мен дори децата, ако щеш чисто инстинктивно, ако щеш след обсъждане какво и защо не им харесва, са със съвсем нормални реакции.
И двете гледам, но никога не ги сравнявам. Различни концепции. В игрите е чиста физика и от това зависи всичко, във Фермата и Сървайвър е различно, затова ги предпочитам, заради социалната игра. Най-смешно ми е като фен на игрите, случайно хванал нещо от дуел на Фермата, започне да ми обяснява как от Фермата са откраднали игрите. Алоу, кой сезон е на всяко предаване и кой от кого е откраднал

# 379
Аз не мисля че сезон 6 хората бяха "много на спа". 2се пак имаха много повече строителна работа спрямо сега. Иначе за сезон 7 съм напълно съгласна че бяха на спа.

Но от старите не търпя Митка , Ванче и Гечо.

# 380
Все пак имаха много повече строителна работа спрямо сега...

То сега кой я върши работата? Ние не виждаме 5 дни седмично нещо да правят, а уж им дават по адски много задачи. Само лежкунят и клюкарят или се гонят из градината по къси гащички да се наговарят. Тук-таме се показва малко работа, придружена със скандалче. Да не продукцията да върши задачите, а тези да се водят ТВ звезди?

# 381
Като нищо Папи им опъва електропастира и капковото. / шега/

# 382

Като тръгнеш да колиш животно не му ли причиняваш някакви психични увреждания. Я си представете, че не умеете да свършите работата и то остава живо, а после не може да го хванете. Едно прасе 100+ кила от колко хора се оправя зимата по селата? Дали пък е беззащитно чак толкоз... Прекалено се вживявате ми  се струва, а продукцията показва непоследователност през годинитев това отношение. На хората може, а пък на животните не, че дори и наказания. Съвсем отделно, че не видях нещо кой знае колко фрапантно от излъченото. Това ме дразни мен.

Първо да погледнем какво се случва около нас и работноно място примерно, а едва след това да мислим толкова старателно и за животинките.

едит: Я извадете къде пък било подсъдно тормоз над животните. В НК има един фрапантен текст благодарение на Мая Манолова. В нормалните законодателства най-много до административна отговорност да се стига...

Дали е последователна продукцията или не, мен това не ме интересува. А от разсъждения - "за хората не им е жал, за животните се загрижили", ми се повдига. Миналата година бях възмутена от отношението на едни индивиди към някои от участниците. И бях една от многото, писали до СЕМ. Не, че получихме отговор или имаше резултат, но изразихме позиция. Сега съм възмутена, че се допуска да се тормозят животни. Едните преяли и се налага влизането на доктор, другите ги държим за шията и ги развяваме като носна кърпа, абсолютно неуважение към тях. А иначе, като погледна "какво се случва около нас и работното ни място", разбирам защо обичам животните.

# 383
  • при късмета
Аз не мисля че сезон 6 хората бяха "много на спа". 2се пак имаха много повече строителна работа спрямо сега. Иначе за сезон 7 съм напълно съгласна че бяха на спа.

В 6 имаше само строителна работа, при това не много. + една мандра, за която невестулката беше превзела дейността и никой друг не пипна. Нямаше грижа за животни, нямаше градина, но за сметка на това им готвеше шеф готвач, храната беше осигурена, нямаха игри или битки за нея, а това, което печелеха бяха глезотии като алкохол, цигари, пури дори, че и морски дарове. Добре, айде не са били съвсем на спа, ама и във Фермата не бяха

# 384
Евгени : Победата биешИ , че Яни не е нищо особено 🤷♀
Толкова са злобни мъже и жени в тоя нов отбор, че чак е тъжно !

# 385
Далеч съм от мисълта да уча продуцентите или да изисквам от тях, но те правят продукт за мен - зрителя, от който да печелят те - продукцията, но тая печалба зависи от това колко гледаемост има, та си мисля, че е в тяхна полза да направят проучване какви са нагласите. Рейтингът съм сигурна че спада, а това не е в тяхна полза. Колкото и да се присмиват по разните подкасти или разни уан мен шоута на бг мамите какво казали, явно им боде в очите, щом си правят труда да го споменават, и колкото и да не им харесва, мамите са фактор (зрителски, не друг, не се възгордявайте Simple Smile ). Друг е въпросът, че тук не всички са мами или татковци, обаче да го приемем за нарицателно на тукашната зрителска общност, но сме една широка аудитория, на която разчитат. ИиА очевидно разбират от тв бизнес, защото години наред, от онези несериозни момченца, до маститите бизнесмени, в които се превърнаха, са на екран. Обаче... егати пък, да съм запомнен все със скандали, кофти избор, нелицеприятни участници, и всякакви такива кофти неща, не знам от какъв материал трябва да ми е душата и съзнанието, та 'ич да не ми трепне какво мислят хората и да продължавам да си пълня предаванията с кофти хора. Знам също, че за да оцелееш в тия среди и да успяваш толкова време да си продаваш добре продуктите, трябва да си относително дебелокож, и перде, защото там са такива хищници, че иначе няма оцеляване. Ама да му се не види, ако това, което работиш ти носи само пари, но не и удоволствие, и уважението на хората, за които произвеждаш своя продукт, хубаво ли ти е с тая работа?! Аз никога не съм работила работа, която да ми носи много високи доходи и не работя за себе си, и пак като започна да става непоносимо преди време, гледах нещо да променя, за да получавам удовлетворение от работата си. Мъжът ми обаче работи за себе си, с хора и за хора, и виждам колко му е приятно като кажат, че е най-добрият в начинанието си, и искат да работят с него. Тогава е уморен, но удовлетворен от работата си и я върши с още по-голямо удоволствие и гордост. А на вас, ИиА, носи ли ви удоволствие работа, която кара хората да се възмущават втори сезон (втори за мен, щото аз загледах до някъде предния и сега този)?! Знам, че не можете да угодите на всички, обаче, ако тук се приемем за единица представителна извадка на зрителите, 95% от мненията са на възмутени такива. Значи сигурно има защо толкова голям процент да не харесват това, което сте заснели и излъчвате.
Говорите, проповядвате българщина, човечност, грижа, трудолюбие, традиции, приемственост, семейство и каквото там още си мислите, че проповядвате, а това, което ни показвате, е точно обратното на внушенията, които искате да направите с това си предаване! Ми ... честно, за толкова прости ли имате хората? Аз отказвам да повярвам, че е лесно да се съберат толкова лоши и безхаберни хора накуп. Само като си направя сметка какви са хората в личното ми обкръжение, ми няма да събера 10 човека нахални, безочливи, мързеливи, груби, безотговорни, прости, горделиви, некадърни, подмолни, фалшиви, нагли. Вие бая сте се потрудили и от де ги намерихте тия, и с какво "блеснаха", та решихте да ги покажете на всички?!

# 386
Грозна гледка нямам думи , просто нямам думи - патките за врата , хвърля кокошките , а цигането Ванко седи и се киска. Толкова са ми жалки, пълно разочарование.

# 387

В 6 имаше само строителна работа, при това не много. + една мандра, за която невестулката беше превзела дейността и никой друг не пипна.
Ако двете къщи, баните, кокошарника, мандрата и навеса за овцете е малко строителна работа...

# 388
Лош завършек на иначе хубав епизод. Новите заслужават наказание и предполагам, че ще останат без кошници тази седмица, независимо от оценките на Ники и Бети.
Иначе ми беше приятно да видя, че поканиха старите на обща софра. Много бих искала да чуя нещо от разговорите им, когато са заедно. Предполагам, че ще се намерят интересни находки. Не е задължително всеки път да слушам репертоара на Лили.

Отборния дуел беше страхотен. Старите заложиха на стабилно, стегнато и сигурно предвижване, което дойде за сметка на бързината. Новите рискуваха повече, варелите им бяха навсякъде, всеки момент очаквах да паднат, но в крайна сметка бяха по- бързи и успяха. Не мисля, че Нина е в основата на загубата на играта. Самообвинението и не беше необходимо. Хареса ми, че Яни я успокояваше, както и думите на Митко, че два от портретите на новите липсват и това е най- важното.

Евгени е насочил поглед към Яни, не го смята за нещо особено. Не е проблем, стига да го докаже на Арената. Няма лошо да се целиш в шампионите и да си вярваш, че можеш да ги победиш. По- добре отколкото да се страхуваш и мишкуваш. На Арената ще се види, дали това са само празни приказки.

Предполагам, само предполагам, но и съм сигурнаGrinning, че и тази седмица Ванчето ще бъде отличена с приза най- малко работещ фермер и ще е ратай през другата. Повечето от вас сте отбелязали мрънкането и, но в създалата се ситуация мрънкането и нареждането на Лили беше друго ниво. Ушите ми даваха заето.

# 389
  • при късмета

Ако двете къщи, баните, кокошарника, мандрата и навеса за овцете е малко строителна работа...
Не е вярно. Едната къща беше готова, както и кошарата, защото овцете вече се гледаха там. те направиха само 2, малки, двустайни къщички, при това без нормален покрив, а скосен. Демек, направила са 4 стаи. А това, което беше лятната кухня и мястото на което се събираха, беше започнато и конструкцията беше готова, те само затвориха. Даже вътрешна камина имаше, която не са правили участниците. Да, малко е като строителство сравнено с други сезони и да, малко е за цял сезон за всички участници, само това да е работата.
Сега правят и отделни постройки за различните животни, а тогава за животни изобщо не са строили. А в 3 сезон, направиха и къщите и постройките за животни от абсолютната нула, гола поляна. Сама може да сравниш

Общи условия

Активация на акаунт