💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 5 (25.09 - 02.10)

• 106 334
  • 2 778
  •   1
Отговори
# 630
Според мен Елица е имала някаква договорка с продукцията относно Алекса, която те не спазват. Мисля, че затова са тия сълзи и сополи, защото се чувства прекарана. Едва ли е чак такъв зор, че не е видяла една седмица Алекса, сигурно са се разделяли и за повече време. Все пак спорта се основава главно на дисциплина, тя е свикнала. В случая има нещо друго, което тя не може да каже и затова пръска злоба към другите и реве.

# 631
Моля гласувайте за епизод 18 (26 септември) "Сляпа баба"
https://www.surveymonkey.com/r/TKYX3NZ

Всеки може да си променя гласуването ако пожелае на по-късен етап,
Както и да види резултатите след изпращане на своите гласове (бутона "Done")
Обобщена статистика за седмицата ще има всеки уикенд.

Критиките ми почти винаги са към обезопасяването, но този път има и една камара недомислици
които правят състезанието нечестно (не за първи път):
1. Защо тези "очила"?  Защо не са направили да е гарантирано, че никой няма да вижда? Убедена съм че всеки един от тук пишещите ако му дадат половин час на разположение и каквито материали поиска, ще измисли как да се гарантира.
2. Защо въжетата които се виждат трудно отдалеч са с различни цветове? Окото има различна чувствителност към различните цветове. Второ - фонът отзад води до различен контраст за различните въжета.
3. Защо въобще "викачът" трябва да е толкова далеч в разплитането на въжетата? Идеята на това състезание е да обясниш по най-разбран и бърз начин как да се движат пионките. А пионките да изпълняват бързо и точно и да имат доверие да се движат смело когато им се казва че може. Продукцията опорочи идеята на това състезание като стовари една огромна тежест върху друго - колко добре викачът вижда въжетата.

Имам критики и към състезателите - нито един отбор не чух да се уговори как ще се подават и приемат команди:
- като казвам "смело" - вървиш смело и бързо напред защото няма НИКАКВИ препятствия
- като казвам "стоп" - спираш веднага
- като казвам "бавно-греда-долу" - пристъпваш бавно докато напипаш гредата. Като я напипаш казваш на втория - "напипах, преминавам я" за да добие и той ориентир.
- като казвам "крачка ляво" значи стъпваш изцяло настрани и нула напред. За разлика от просто "ляво" което означава че движението напред продължава с ляв завой.
- Не правиш повече от 3 крачки без да си чул нова команда.
Идеята е викачът да вика минимално, за да си пести гласа и за да го чуват добре и недвусмислено през цялото време.
Не ни показаха никой да се уговаря. Просто "айде тръгвайте, аз ще ви казвам" - ами несериозно е това.

Това е може би единственото състезание в което бих се предложила за най-трудния пост без никакво колебание.
Но задължително с предварителен инструктаж на пионките.

Що се отнася до Генчо - капитана. Генчо го слушат но не защото е капитан, а защото е такъв какъвто е.  Никой не слуша капитана само заради факта, че е капитан.

# 632
Изгледах и началото на епизода. Мирела е хлътнала по Валери. И то много. Свалки, море от лИбоФ... Ужас. Съдържание на разговор между двамата - нулев. Противни са ми... Особено Мирела. Между ушите няма никой. Язък, че е толкова красива.
Михаела, Чакала и Фифо... Очертават се като бъдеща коалиция. При това много добра.
Гого е гласувал за себе си за капитан, а става Мани. Гого ще им гледа сеира сега.
Битката вече я коментирах. Пълна боза
Жени ми е безразлична, но добре се справи вчера.
Генчо ме изненада приятно.

# 633
Когато участваха сестрите Катя и Йоана, се отказах да гледам, в момента, когато оставиха без "подкрепа" Катя. Тя явно си има някаква зависимост и решиха, че ни е приятно да гледам истериите на човек, който наистина е зле. Тази година няма толкова мъка по вещества, има интересни играчи, но пък начина, по който е сформиран синия отбор, не прави чест на продукцията. Можеше да направят подбор с по-силни физически и емоционално хора. Фейгин ми харесва от сините, но ми е много кротка, тиха, води се. Ама друго няма.
Не ми е ок да гледам битките между два отбора, а третият да е отписан. Винаги, дори и с малко играчи, не е имало такъв контраст.
Може би, идеята на продукцията е да влезе на бял кон Алекса и да ги спаси от гибел. Въх!

# 634
Та последно - Жени или Елица гласи продукцията за победител, че се обърках? Каква е логиката да позволят на Елица да вижда?
Според мен тя просто има огромно самочувствие, а и явно не се плаши от травми, предвид спортното й минало, та затова така смело си вървеше. А за пъзела - ами ясно е, че правите части са по краищата, това с напипване може да се уцели.

Алекса го гласят за победител.
Както и Валери, защото е син на олимпийска шампионка. Елица е само с бронз. Фейгин ще е във финалната петица, защото на Олимпийските игри е завършила на 24-о място и не заслужава победа в Игри на волята.

Колкото до невиждането - това са вродени качества на сетивата, усет за баланс, за ориентация. Както някои хора надушват и определят по-лесно миризми от други.  Аз се ориентирам отлично в тъмното, в чужд град. Винаги знам накъде са посоките, където и да пътувам, за разлика от повечето от хората, с които сме заедно. В тъмно също виждам по-добре в сравнение с други. Мога да плета и да шия копче на много слаба, почти липсваща светлина.
Ето, Виктория не може да се ориентира в пространството и да разплита сини въжета на син фон. Според мене жълтото е най-неудобният цвят за техните игри. Сигурно са тествани цветовете. След първия сезон зеленото е премахнато. Но по силата на цветовете като бои, жълтото е един от най-слабите цветове.

Елица наистина няма страх, че ще се претрепе и добре се ориентира „в тъмното“. Пуснах си повторно минаванията ѝ и честно казано не мога да твърдя, че не е виждала, но на моменти много добре се придвижваше по терена, а в други си се препъваше. Онова стъпване в мрежата доста я забави. Ако можеше да вижда, щеше да си го спести. На пъзела опипваше парчетата. Движенията ѝ приличаха на човек, който не може да вижда. Трябва да е голяма актриса.
Безкрайно ми е антипатична, но признавам, че покрай борбата е развила доста умения.

# 635
Ми аз честно да си призная никакви спортни заслуги не ме радват, нито предизвикват някаква гордост у мен. Разбирам състезатели, искат да мерят сили по състезания с други хора и да се докажат като по-добри, но мен това какво ме грее Rolling Eyes

# 636
Винаги съм била против това да се прави шоу базирано на глад.
Но за съжаление "Игри на Волята" е предимно "Игри на Глада" и почти никак "Игри на ума".  Всичко в кавички щото игри почти няма де.

Но те дори и с глада пресолиха манджата - значи тия на реката карат една седмица на джанки (уж), към края на седмицата едвам се движат, погледа им се рее, полуумрели дето се вика - отиват на битка, падат и ти си викаш - боже ми то няма накъде повече, те вече са за "Бърза помощ". Но понеже продукцията вече е прекалила с акцента на тоя глад, се получава парадокса, че втората седмица си я изкарват ей-тъй по инерция без много трагедия.  Щото просто няма накъде повече с трагедията.
Ти остави това, ми следва трета седмица! 
Едно на ръка че косата на Мани въобще не прилича като да не е мита, а и кърпите по главите на цялото племе бяха чисти и изпрани на съвета.

# 637
  • София
Михаела, Чакала и Фифо... Очертават се като бъдеща коалиция. При това много добра.
Гого е гласувал за себе си за капитан, а става Мани. Гого ще им гледа сеира сега.

Като каза се сетих. Виктория вчера говореше как на Мани не й правело чест да гласува за себе си, но гласува за този, който пръв гласува за себе си - Гого. Ей това е една от причините да не я харесвам, лицемерието и двойните стандарти. Не помня тя като стана капитан за кого гласува, но тогава може би имаше достатъчно гласове. Друга причина е, че не я бива толкова в битките, ама се изкарва много важна за племето. За снощната не я виня, но тя никъде не се е доказала, основно загуби трупа.

# 638
  • София
На мен ми стана тъжно за Виктория. Не се справи със задачата, но поне не се скри.
Голямата грешка на сините с въжетата беше, че стояха скупчени в средата и въжетата висяха надолу, което допълнително затруднява да се проследи къде отива всяко въже. Трябваще да стоят отдалечени с опънати въжета.
Виктория беше единствената от викачите, която искаше този или онзи да си опъте въжето, но не се сети да ги отдалечи всичките още в началото.
След това битката беше предизвестена.

Мирела и Валери явно не за първи път си шушукат и си святкат с очички. Не разбрах потупването по задника за какво беше, че тя даже и му благодари... За думите относно Лефтеров ... нямам думи. Единствено си мисля, че не обакват да са записани.

# 639
Сините полуумрели, седмици на реката, но за сметка на това на елиминации винаги ще им дадат някаква игра да се дърпат, да се борят .. чудно просто.

# 640
  • Където морето целува небето...
Разбира се, че им дават храна и имат място, на което се мият, къпят и перат. Няма как да е иначе. Само не виждам защо ни правят на луди и си мислят, че им вярваме, че тези жени се мията вече 10 дни в реката. Кажи - полага се еди си каква дажба храна и еди си какви условия за лична хигиена, че иначе стават смешни.

# 641
Митът, че не ядат изобщо, го развенчахме отдавна. Не е възможно. Убедена съм и че се къпят, защото момичетата са всички с дълги коси и ничия не съм видяла мръсна до момента. И зъбките са им едни бели и чисти. Дали спят действително на земята не знам, но и в това се съмнявам.

Mamma Suzanna, писали сме едновременно 😃

# 642

Като каза се сетих. Виктория вчера говореше как на Мани не й правело чест да гласува за себе си, но гласува за този, който пръв гласува за себе си - Гого. Ей това е една от причините да не я харесвам, лицемерието и двойните стандарти. Не помня тя като стана капитан за кого гласува, но тогава може би имаше достатъчно гласове. Друга причина е, че не я бива толкова в битките, ама се изкарва много важна за племето. За снощната не я виня, но тя никъде не се е доказала, основно загуби трупа.
Вики, милата дори не разбра, че Гого е гласувал за себе си🤣 Тя само за коалицията на Илиян мисли 🤣

# 643
Ами не, първата елиминация на Виктория срещу Илина беше изцяло в полза на Виктория.

# 644
  • earth
Професионалните спортове, с изключение на няколко, които имат забавляваща стойност, са напълно безсмислени. Допълнително, ние виждаме победителите, а зад всеки от тях има хиляди победени, които са пропиляли години от живота си и здравето си за нищо.

Но въпреки това, да се класираш на едно от първите места в света е изключително трудно и затова е постижение, което свиделства за изключителни качества, които аз уважавам  - амбиция, воля, работоспособност, упоритост.

Общи условия

Активация на акаунт