💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 5 (25.09 - 02.10)

• 107 623
  • 2 778
  •   1
Отговори
# 2 445
Аз винаги съм се чудила защо “Амазонка” се смята за топ комплимент за една жена. Те всъщност са били доста нещастни…

# 2 446
И за мен необяснимо Филип започва да ми опротивява . Един такъв симпатичен визуално , можещ ,и интелигентен. Но бездушен егоист . Сори за етикета, нямам никакви доказателства в поведението му за това лично мое усещане.

# 2 447
  • София
На финал ще се радвам да видя поне един от следните трима участници: Гого, Жени и Илиян.

# 2 448
Аз се придържам към тримата от моята класация с плюсове и минуси - глас за Гого, Фифо и Мани от мен в анкетата.

Вече коалицията при Жълтите е смесена според мен, не е женска. И защото харесвам мислещите играчи - глас за Жени (жените в анкетата).

# 2 449
На финал ще се радвам да видя поне един от следните трима участници: Гого, Жени и Илиян.

Така както е тръгнало по-скоро ще видиш Елица и Ромео тоест Алекса  там .Sweat Smile(и не са спойлери ,само мое си наблюдение и в кръга на шегата  разбира се )

# 2 450
Какви двойни стандарти. Жените колко били нагли, че искали мъже да ходят на битки. Ама мъжете не са нагли, че искат да чистят само жени. Жените имали коалиция, то пък мъжете като че ли нямат.
Аз пък искам жена победител този сезон.

# 2 451
  • Другата България
Аз съм разумен човек и мъж и смятам, че равенството е задължително, но мразя че при жълтите искат равенство между половете жените, а стане ли въпрос за отговорност и да се поеме тежест си навиват къдричките и стават "слабите" жени и трябва мъже да се жертват за тях. Не може да искаш равенство и да си по-равен от другите и да обираш само хубавото от това равенство без тежестите. Та дори и за това, че Джеферович беше сложена в понеделник да ги води в играта пак беше обвинен Филип.
Аз също смятам, че съм разумен човек и съм жена, и въпреки това епизод след епизод си затвърждавам мнението, че отношението на Джаферович и продукцията е тенденциозно отвсякъде, откъдето го погледнеш, и че с подходящия монтаж, напасване на реплики и дуплики, изваждане на такива от контекста, подхвърляне на коментари дори и от водещите целта е у драгия зрител да се създаде именно такова впечатление - че Филип е сексист, женомразец, мъж, подценяващ жените и т.н., и т.н. Вероятно още на кастингите Филип е преценен като “шило, което няма да стои в торба“, като мъж, който не умее да губи, като мъж, който специално във физическа битка би могъл да подцени женската сила, като човек с голямо его и самочувствие, като непокорен такъв, и още, и още. “Хващат“ такъв участник, и доразвиват онова, което винаги е било на дневен ред - въпроса за равнопоставеността между половете. Това вече е гледано веднъж с Юлиян, отиграно е така да се каже. И при него, както и при Филип отношението към жените никога не  било като цяло, то е било само като физическо представяне и качества, демонстрирани в състезанието. И вече като те “захапят“ по женски, се защитаваш, нормално. Нито в сезон едно, нито сега се говори за подценяване на женската част от света по принцип, надали и това ще се случи. Не знам дали се помни, но Юлиян имаше /и все още има/ уважение към Роберта, която беше силен участник, имаше такова и към двете близначки, които се представиха страхотно, подчертавам - говоря за физически качества. За Филип теорията ми се потвърждава и от всички до сега, ама наистина всички лайфове, в които доста от участниците отричат каквото и да негативно отношение на Филип към женската част като цяло, и казват едно и също : “не беше така, Фифо не е такъв“. Да, особняк е, индивидуалист, с огромно самочувствие, напълно заслужено що се отнася до дадени заявки до момента относно физическо представяне, не умее да губи, не обича да го прави, изживява го повече от останалите и почти лично приема всяка загуба. Но преекспонирането с горните човешки качества не го прави нито женомразец, нито сексист, нито пък мож, който подценява жената като цяло във всеки един аспект на житие и битие. И са нелепи всички опити за внушения в противното.

# 2 452
  • гр.София
Ох аз , като знам всичко от човек от продукцията и ми е доста скучно... Общо взето сега не знам дали е ок да го пиша това тук, ама в игрите нищо не е така, както ви изглежда... И победителя ще ви разочарова 😕

# 2 453
Това, което описвате за Филип, т.е причините да ви опротивява, аз го изпитвам същото към Валери. Филип не ми харесва чисто в изражението и физиономията, играта обаче му я оправдавам донякъде, той е класически вълк- единак. Нарочили са го и не иска да им се даде, има и нужните качества и се бори. Въобще - прави играта интересна. Нещо чисто физически обаче ме ,, бъгва” в устата и брадата му .😆😆😆
Та, за Валери, той  ми беше един от фаворитите, не крия и, че визуално много ми харесва и това ми влияе, но напоследък не ме радва особено. Много злоба има в това момче, много надменност, пуска винаги едни жлъчни коментари срещу опорната на неговата позиция - защо? Разбирам да имаше от какво да се комплексира, но той е един от най- добрите играчи във формата, защо е толкова злобен? То не бяха бастуни, определения, чак ми става кофти да го слушам.

# 2 454
  • Sofia
Да си кажа набързо и се връщам да ви чета. Джафкащата лисица изпитва панически страх от Филип, а не той от нея. Изключително нагло, противно и нахално същество. Хем ниска топка (интелектуално), хем с претенции и самочувствие, че е много умна. Джаферович, излагаш се, спри се!

# 2 455
  • SF
Валери не ми допада. Играе си играта момчето, но можеше да си играе на любов с друго момиче. С Мирела стана много сложно.

Той не си играе с нея.

# 2 456
  • Където морето целува небето...
Мине не мине и някой дойде и плясне нещо за победителя или битката. Много важно да си кажем какво знаем. ИМА тема за спойлери.

# 2 457
Ох аз , като знам всичко от човек от продукцията и ми е доста скучно... Общо взето сега не знам дали е ок да го пиша това тук, ама в игрите нищо не е така както ви изглежда... И победителя ще ви разочарова 😕

Има си тема за спойлери.Ако желаеш може там да споделиш,не тук  .Има доста желаещи който биха искали да научат финала,но там !

# 2 458
  • Другата България
Ох аз , като знам всичко от човек от продукцията и ми е доста скучно... Общо взето сега не знам дали е ок да го пиша това тук, ама в игрите нищо не е така както ви изглежда... И победителя ще ви разочарова 😕
Joy Аз току що казах същото, само че бях далеч по-многословна.
Затова и не се вживявам толкова, но се дразня понякога, след като знам на какво са способни Тупарев&Ко и как могат да очернят, респективно да величаят хора, които са имали неблагоразумието да повярват, че отиват в игри на “волята“.
И това не важи само за Филип, естествено.

# 2 459
  • София
Окс, така е. Няма да споря. Права си, La Vikinga! Simple Smile
Аз риторично попитах, защото видях двоен аршин (не от теб). Защото Фифо беше атакуван, че бил губил от жени. Ама не се коментира на какви игри губи. И просто леко се заядох, дали Мирела щеше да бие Фифо в тази игра например, която преди малко завърши. Ясен е отговора. Не е в това питането. Ама като се атакува един мъж, нека все пак се гледа по-реално на нещата.
Има игри и игри. И за това е най-добре мъже да се бият само срещу мъже и жени само срещу жени. И няма да има тези нападки между двата пола.
Ако има сблъсъци мъже срещу жени, нека да са само за ум. Пъзели. Там вече е 50 на 50 и си зависи от човека.
Аз не съм изчела всички мнения и не съм разбрала, че е обвинен, че е загубил от жена, в епизода видях, че жените се радват, че Мирела го е победила, това е различно от това да го обвиняват, тя (Мирела) е в позиция на човек, който трябва да докаже, че като жена заслужава мястото си в предаването, нормално е да се радва. А ако някой го е обвинил за загубата, може би също смята за недостойно да се загуби от жена. Предразсъдъците пречат на всички, защото ако човек ги няма, в случая, ако един играч ги няма, и му се случи да загуби, той няма да се чувства още по-зле от загубата, ако не е от мъж. Т.е. сам ще си създаде равни "вътрешни" условия, и ще приеме по-лесно потенциална загуба. Не вярвам някоя жена да се чувства по-зле от факта, че е загубила битка от друга жена, а не от мъж, на хората, които не делят останалите на "силни" и "слаби", ще им е по-лесно да се справят в подобни състезания. Предполагам, че някой би се засегнал и ако згуби от Касим, защото го смята за по-слаб, но загубата си е загуба, без значение от кого, човек сам решава дали да я направи по-тежка, отколкото е. В този ред на мисли, огромният Рабухчиев прие нормално загубата от Неделчо, който макар и силен противник в не един или два аспекта, няма същата маса и мощ.

Общи условия

Активация на акаунт