Туба Бюйюкюстюн, "Запленяваща сърцето" и проектите преди и след това - тема 255

• 45 513
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Привет, момичета и от мен

И през днешния ден Туба е била ангажирана с приятни срещи с приятели. От снимките и видеата си личи колко е щастлива да е сред хората, които са й близки на сърцето  
Злати, Линка, Снинова
Благодаря ви за споделеното през деня.
Срещата на Туба със Седа е много трогателна. Личи си колко са щастливи да са отново заедно и колко са си липсвали една на друга през тези месеци
Линка и Снинова - вие сте сложили вече скринове от срещата им. Ето я като гифче Hands V

И изрязано

А тази снимка на Туба с малката Ела е толкова красива, че не мога да не я повторя

Мислели сте си, че Туба може да отиде на концерт на Мурат Боз   . Да, ама не. Тази вечер е била на рожден ден на Ясемин Споделила е това клипче в ИГ сторито си Hands V
ВК https://vk.com/video-63875573_456244633

Така, че за момента се очертава, че идването й в Истанбул е за отпразнуване РД на приятели. Е, може утре да ни изненада с още нещо хубаво      

За съжаление преди 1 час е споделила в ИГ сторито си и това Disappointed Relieved

Понеже съм на Вие с турския,  за да разбера какво е написала Туба.Предполагам, че утре сутринта руските дружки ще кажат повече по въпроса и Злати  ще ни го донесе Hands V Затова отворих ТТ да видя до къде ще ме заведе #Bartin. Оказва се, че тази вечер е станала авария в мина в гр.Бартин.  Disappointed Relieved Има загинали и ранени миньори. Бог да е с тях и да им помага! Hands Pray

"Не е важен Живота,
а дали Бог е в твоя Живот".Revolving Hearts

"Желанието да Опознаеш
собствената си Душа,
слага край на всички други желания..."
Руми

Лека нощ!

# 106
Добро утро,момичета!

Линка ,Снинова ,Канти ,благодаря ви за новите снимки с Туба,гифчетата и коментарите!
Привечер гледах един преведен сериал,имах няколко наложащи разговора по телефона и забравих да намина да видя има ли нови снимки за да редувам.Вече късно влязох във форума и видях,че има 6 отговора и се досетих,че има ново! WinkSimple Smile

Относно пуснато от Канти стори на Туба за аварията в мината,преводът от руски ез.е :
Туба постави в Instastore
Нова експлозия в мина ..
Отново болка, отново загуба..
#БАРТЪН

Цитат
Повече за гр.Бартън и случилото се ...на руски ез. от една от групите във ВК
Скрит текст:
Энгин Акюрек и Туба Бюйюкюстюн (новости)
Бартын — город на севере Турции, административный центр одноимённой области.
На угольной шахте в городе Амасра, что на севере Турции, в пятницу вечером прогремел взрыв.
По данным властей провинции Бартын, где расположена шахта, взрыв произошёл на глубине 300 метров. В момент аварии в шахте находились, по предварительным данным, более 60 рабочих.
Министерство здравоохранения Турции сообщило, что по меньшей мере 20 шахтёров получили ранения в результате взрыва, ещё как минимум двое - погибли.

Желая ви приятна есенна събота!

# 107
Здравейте момичета,
днес окъснях, но ходих на разходка до Пловдив. Беше прекрасно.

Туба е публикувала лоша новина.
Починала е Биллур Калкаван на 59, която  се бореше с рака, починала e  в болницата, където се е лекувала. Бяха близки с Туба. Да почива в мир.
Туба е написала:
Ако никога не сте срещали Billur Kalkavan...Дори само да си с нея би те научила как да бъдеш човек, например, знаеш ли какво би видял в нея. Вместо да се оплаквате от това, което нямате, бъдете благодарни за това, което имате. Не говорете за никого зад гърба му , бъдете откровени и честни, не проявявайте неуважение. Живейте в момента, в който сте с любимите си хора. Бъдете автентични, без да криете кои сте.
Да си любопитен, гладен за информация за живота и да споделяш тази информация с другите. Голяма свобода е да признаеш, че си направил грешка. Това богатство няма нищо общо с парите, че можете да говорите с животните с часове и да питате за състоянието им .. Че любовта и комуникацията са същността на този живот .. и много други, които не мога да си спомня в момента ..
Тя, нашият Билур..

Приятна вечер.

# 108
Здравейте!
Така весело започна това пътуване на Туба до Истанбул, а какво стана...
Ужасно е да загубиш близък човек, знаейки, че това е завинаги и че няма връщане назад!

КОЙ Е БИЛУР КАЛКАВАН ?

Роден е на 2 ноември 1962 г. в Бейлербей, Истанбул. Майка му е Нуян Ханъм, а баща му е корабособственикът Назъм Калкаван. Има брат на име Риза. Получава образование в колежа Kadıköy Maarif и отпада, докато е в гимназията. През 1984 г. се явява на зрелостни изпити в САЩ.

Започва работа в Mudo на 16 години. След това продължи в компаниите на Ömer Çavuşoğlu и Ahmet Kozanoğlu. На 18-годишна възраст той работи като секретар на Гюнери Чиваоглу във вестник Гюнеш. Когато вестникът на Гюнери Чиваоглу беше продаден, той отиде в Америка и остана 4 години и се върна.

Той играе първата си филмова роля във филма от 1969 г. "Разделни светове". От 1980 г. се фокусира върху театъра. Той играе в театралната пиеса "Marion ile Mohammed" през 2000 г. През 2010 г. представя програмата "Talk If We Don't Talk" на екраните на TürkMax. През 2012 г. прави програма по канала HTV между 00:00 и 01 :00, 5 дни в седмицата Той участва в състезателната програма, наречена Trophy Türk, която беше заснета в Кения.

Билур Калкаван почина на 15 октомври 2022 г. в болницата, където се лекуваше. Калкаван се бореше известно време с рак на белия дроб.

Сериали и филми на Billur Kalkavan:

1969 - Отделни светове (сериал)
1978 - Султан
1988 - Свекърви (телевизионен сериал)
1992 - Влюбих се (телевизионен сериал)
1993 - Blue Exile
1994 - Upstarts (телевизионен сериал)
1995 - Нощният стопаджия (телевизионен филм) )
1996 - Sweet Looters (ТВ ​​сериал)
1996 - Şahin
1997 - Щеше ли да е така (ТВ сериал)
1998 - Уви, баща ми (ТВ сериал)
1998 - 2000 - Уви, дъщеря ми порасна (ТВ сериал)
2000 - Уви, дъщеря ми Порасна
2000 - Смъртта ни
преследва 2002 - Азад (сериал)
2002 - Рейтинг Хамди (сериал)
2003 - Кой е шефът (сериал)
2004 - Метро Палас (сериал)
2005 - 2006 - Под липите (сериал) )
2008 - Шепа мир
2008 - Queen Factory
2008 - Дипломиране
2008 - Fortune Hunter (ТВ сериал)
2012 - Странни истории (ТВ сериал)
2014 - Çarşı Pazar (Şenay) (Кино)

Спи спокойно вечния си сън Билур ханъм!

А вие, кото четете това, бъдете живи и здрави! Hands Pray

# 109
Добро утро,момичета! Hug

Вчера още като излезе новината разбрах.Мислех да редактирам поста си тъй като почти цял ден
никой не писа в темата.Все пак реших,че новината си заслужава отделен пост за да я съощите!

Да почива в мир Биллур Калкаван!Вечна й памет! Hands Pray

Може би това е била последната им среща в ефир...

кратко видео от тогава....
https://www.instagram.com/reel/CjvOn4cgIQv/?igshid=MDE2OWE1N2Q%3D
https://twitter.com/AntonellaScope1/status/1581394419890401280/video/4

Хандан Бюйюкюстюн добави в Инстаграм...

Желая ви спокойна неделя! Two HeartsFlowers Four Leaf Clover

# 110
Здравейте
                Мили дами Благодаря на всяка една от вас,за многото информации,снимки,новини,за всяко нещо ,което сте споделяли.Благодаря ви за подкрепата и положителната енергия.

Побеждавай гнева с Нежност, Злото с Добро, Алчността с Щедрост, Лъжата с Истина. Само Търпеливите, Силни и Смели Личности Постигат Целите в Живота си! Най-Голямата Сила е Във Всеки от Нас! Животът е Път...Не Спирка, Не Състояние! А Пътят е Низ от Падания и Изправяния! Хората Мислят, Че Падането е Лошо, Но Всъщност То е Естествено! Не Падат Онези, Които Не Живеят!!!

Момичета,повтарям снимките,но няма как.Явно много са си липсвали Седа и Туба, искренни и неподправени.

Спешно | Масов пожар избухна в 24-етажна сграда в Истанбул.Дано ,да няма жертви.

Пътят на живота може да бъде и лесен, и труден. От нас зависи какъв ще го направим. В живота има спадове и подеми. Неравностите по този път са просто изпитания. Не трябва да се оставяме на течението да ни отнесе, трябва да плуваме и да изплуваме, защото оставим ли се, ставаме слаби – предаваме се. Трябва да сме подготвени за всичко – и добро, и лошо, и да не забравяме, че  трудностите са , за да ни направят по-силни
Изпитанията не са случайни, има ги, защото се поучаваме от тях. Всеки рано или късно се сблъсква с тях. За мен здравето е най-важното нещо. Поради своята ценност и стойност, то не може да се купи или продаде. На свой ред идват и болестите. Те за едно от най-големите изпитания за човечеството, но и начин здравето да бъде възприето като изключително важно нещо.Момичета,пазете се,обръщайте внимание своевременно на здравето си,щадете се.Искренно се надявам на вашата подкрепа.Благодаря ви.

Приятен следобед,дами

# 111
Здравейте момичета,
Вичи добре завърнала се. Днес нямаме кой знае какво.
Туба е сложила съобщение за погребението на Билур, че ще е утре.

Тусрският VOUGE кога ли излиза. Няма ли да има някаква статия и снимки от седмицата на модата в Париж?

Приятен остатък от деня.

# 112
Здравейте, момичета

Благодаря ви за всичко, което сте споделили вчера и днес
Линка, Злати, Вичи, Снинова

Туба се прибра в Истанбул във връзка с очаквани и приятни срещи.      Хубаво е, че успя да се види с приятелите преди кончината на Билюр Калкаван Hands V Тъжно е когато близки хора напускат земния си път и ние оставаме след тях. Хубавото на всичко това е, че имаме прекрасни спомени с тях, чрез които можем донякъде да се утешаваме от физическата им липса. Но всеки един от тях става Ангел, който бди над нас и ни помага от невидимия свят, когато имаме нужда Heartpulse
Билюр освен, че беша екранна майка на Туба в ПЛ, остана една от най-близките й жени, с която се виждаше при всеки удобен случай. И не ме изненадва факта, че момичето ни се е нагърбило с част от уреждане на погребението й Билюр до последно е била с много висок дух и не се е самосъжалявала и оплаквала. Ето го последното интервю, което е дала на 23.09 за Snob magazine, и което е щяло да бъде публикувано след 1 седмица Hands V
https://www.snobmagazin.com/magazin/iste-billur-kalkavan-in-yayi … rtaji-h24524.html
Превод с Гуги  
Скрит текст:
Ето непубликуваното интервю на Billur Kalkavan
Билур Калкаван (60), който от известно време се бори с рак на белите дробове, почина вчера в университетската болница Коч, където беше лекуван. Последното интервю на Калкаван с Алев Гюрсой Чимин от POSTA трябваше да бъде публикувано следващия уикенд. В това интервю Калкаван каза: „До тази възраст се грижех много добре за себе си. Ще преодолея болестта много лесно. Той не е аз, аз ще го победя. Не се страхувам от смъртта, но засега е рано."
  16.10.2022 г., 14:36 ​​ч. Емрах
Ето непубликуваното интервю на Billur Kalkavan

Беше петък, 23 септември... Гласът му по телефона беше доста приятен. Казах: „Биллур Абла, ако не ме разбираш погрешно и смяташ за добре, бих искал да направя интервю.“ "Разбира се. Като казах „Много ваши колеги журналисти се обаждат“, веднага преминах на запис. Беше много морален, изпълнен с живот. Това интервю все още не беше публикувано, но когато видях тъжната новина вчера, бях съсипан. Май закъснях. Разбрах, че е необходимо да се отложи всичко в живота. Ето последното ми интервю с Биллур Калкаван, който почина на 59 години...

Много ти звънях, дано не ми се сърдиш. Как сте?

Не съм ядосан. Напротив, обичам да съм любопитна. Правя клипове от време на време, за да ме видят любопитните. Добре съм, повярвай ми.

Как ви се отразява физически?

Разбира се, има ефект, но никога не съм казвал: „О, имам рак, мъртъв съм, свърших“. Психологически не изморявам тялото. Всичко започва и свършва в главата.

СЛУЧИЛО СЕ Е

Как научи?

Гърдите ми се свиха, когато си поех въздух. През януари бях с COVID. Мислех, че е от там. Установява се при направена рентгенова снимка на черния дроб.

Бунтувахте ли се?

Никога! Ако се бунтувам, няма да се оправя. Може да намери всеки, не е нищо особено за мен. Всичко има не.

Как е положението ви сега?

Аз съм много добър. В новата заповед за лекарства лекарите не говорят за такива етапи. Казаха ми, че това заболяване не ми е навредило. Защото до тази възраст се грижех много добре за себе си. Оттук нататък много лесно ще преодолявам тази болест.

'СИЛЕН СЪМ!'

Какво ще кажете за вашата психология?

Цял живот вярвах, че всичко е в главата. Винаги ще мислиш позитивно. Какво може да ми причини тази болест? Все пак всички знаем края един ден! В крайна сметка ще умрем, но тази болест няма да ме убие, защото лекарите казват, че тялото ми е много добро. Току-що оплешивях, докосвайки този човек. Даже в началото плаках: „Не искам да остана плешив“. Но после видях, че всичко е наред, малко ми е студено, това е всичко. Освен това кожата ми е малко суха, има увреждания, причинени от химиотерапията. Освен това съм добре. Притеснението ми беше да бъда космат, а не красота. Но тогава си помислих, че много момчета преминават през това без проблем. Казах, че мога и това. В крайна сметка косата ставаше по-дебела и по-силна. Значи съм силен!

Как се почувствахте, когато разбрахте за първи път?

Плакахме с Бугра. Лекарите ми дадоха много морал. Астрологично това ни попадна в много добър момент. Той дойде при мен за трансформация. Аз също се опитвам да се трансформирам.

Вие сте бореща се жена...

Аз съм силен, предизвикателен и оптимист. Ако душата ми искаше да напусне живота ми, това щеше да ми се случи при много други условия. Това е грипът на нашето време. Ще минем.

„НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ СМЪРТТА“

Промени ли се гледната ви точка след заболяването?

Разпитвам хиляди неща. Промених мисленето си и го променям. Разследвам защо ми се случи. Напоследък много се занемарих. Най-важното нещо за човек е самият той.

Имате ли страх от смъртта?

Нека създателят даде последователни смъртни случаи. Не ме е страх от смъртта, но засега е рано и благодарение на лекарите и близките ми отдавна не съм се отървал от тези заблуди.

Какво искате да направите първо, когато болестта премине?

Каквото и да правя в ежедневието си, все ги правя. Вече съм човек, който живее качествен живот. Освен това всяка болка, през която преминах, ме правеше по-силен.

Какво бихте препоръчали на тези, които се борят с болестта?

Не чакайте никого, не слушайте. Намерете вашия лекар, лекувайте се. Не отказвайте лечение! Разбира се, ще имам и един съвет за тези, които не са били хванати: Ранната диагноза е много важна.
Предполагам, че утре ще се появят снимки от погребението на Билюр Калкаван  

Едно клипче на Филиз и майка й направено от руските дружки в ТуКи-то Yum Без звук е
https://vk.com/club143398602?z=video-143398602_456243333%2F5823a … l_wall_-143398602

Ето още едно с момента, когато г-жа Текинер разбира, че Филиз е бременна Hands V Тука има звук Stuck Out Tongue

Вичи радвам се, че си на линия. Ще продължавам да ти изпращам положителни мисли, а знаем, че мислите са енергия, за да може всико, което искаш да ти се случи, да стане по най-добрия начин за теб! Hands Pray

7 ПРАВИЛА ЗА ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЕ
1. Носете цветни дрехи!
Хората, които носят изключително черни дрехи, са склонни да страдат от така наречените наранявания на отхвърлени. Така те се опитват да намалят степента на страданието си, защото черният цвят отрязва способността да усещат света около себе си. Но те забравят , че другите хора също не може да ги усетят.....
2. Пийте повече вода!
Напомняме, че различните видове течност, която използвате през деня, не са включени в двата литра вода, които трябва да пиете ежедневно. Това трябва да бъде чиста натурална вода, която може да ви помогне да изчистите киселината си, която сега се произвежда от почти всички храни
3. Бъдете внимателни
към собствените си мисли!
Помнете, че никога не можете да контролирате това, което другите хора казват или вярват. Но вие можете да решите да станете господар на собствените си мисли и следователно на вашите думи, които винаги са отражение на вашето мислене.
4. Отделете време за пълноценен сън!
Ще бъде Прекрасно, ако преди лягане решите да се потопите във вдъхновяващо четиво, което повишава вибрациите ви на любов и самочувствие. Ако все още ви е трудно да заспите заради повишената активност на ума си, вдигнете се и запишете всичко, което се случва в главата ви. Когато си лягате отново, визуализирайте само желанията си, но в никакъв случай актуални проблеми.
5. Забележете красивото!
За да се обградите с красота, изобщо не е необходимо да похарчите състояние. Разходете се из къщата и оценете какво красиво намирате във всяко нещо ...
Мисля, че бързо ще се уверите, че красивото не винаги означава скъпо. За да видиш красотата, трябва да си податлив на красота. Развийте това качество в себе си!
6. Не приемайте живота твърде сериозно!
Това означава да се научиш да се освобождаваш, да се смееш повече и да не бъдеш толкова сериозен. Да можеш да се освободиш означава да продължиш да се чувстваш добре, дори получените резултати да не отговарят на очакванията ти. Всичко не може да бъде контролирано!
7. Никога не се предавайте !
Помнете, че ако желанието ви не е изпълнено, значи ви очаква нещо по-добро. Затова си кажете, че в живота няма провали или грешки, има само ОПИТ ,
който ви помага да опознаете себе си.
❤️❤️❤️

Лека нощ!

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 01:12 от kanti

# 113
Здравейте!

Вичи, добре дошла отново. Постът ти звучи малко минорно, надявам се всичко да е добре, или поне да върви към оправяне. Flowers Four Leaf Clover

80 дни от началото, ДА още е в топ 10 на Турция...
80th Day 🔥 on Netflix Türkiye Top 10 #TubaBüyüküstün #ZeytinAğacı #AnotherSelf https://t.co/Un2xpXb3ca

Както неведнъж отбелязах, МБ си изигра добре ролята с изкл. на 2-3 слаби момента, когато се усеща, че героят би реагирал по-различно. Но като цяло на мен  ми хареса. Знаем, че много го критикуваха, защото не успяха да намерят слабо място в сериала и той им беше най-удобен. И все пак светът го хареса. Типично по балкански, журналюгите не изтърпяха успеха му и с удоволствие намериха/създадоха клюкичка за него

Това да му е кусура...
Малко народно творчество

Остана да ви пожелая лека нощ!

# 114
Добро утро в понеделник!

Вичи ,добре завърнала се.И аз като Линка ми направи впечатление написаното в поста ти!
Дано всичко вече е наред! Hands Pray Flowers Four Leaf Clover

Благодаря за всичко споделено! Доста четиво сте пуснали!

Приятен ден!Спорна и щастлива нова седмица!

# 115
Здравейте момичета и благодаря за споделеното.
Днес нищо  не открих.
Да пием по чаша вино с Ада

Приятна вечер.

# 116
Здравейте!
Пиша този пост за втори път, мамата ме изхвърли на финалната права.
Грешките няма да оправям, така че... примирете се!

Бирсен е изразила недоволство, че Туба, след като е обявила първа кога е погребението на Билур, просто не е присъствала на него...
Момичетата в ТТ коментират:
„Туба не беше там точно от уважение... Тя много добре знае в кой момент трябва да присъства... папараците ще са на лов.“
Почивай в мир Билур ханъм! Cry

Нетфликс продават ДА и на разни ТВ. Първо на арабска, сега на испанска...
TREXXX TV
ГОЛЯМА ПРЕМИЕРА | Tuba Büyüküstün, Seda Bakan и Boncuk Yılmaz участват в този нов турски сериал, който ще бъде с нас през следващите няколко дни на #Trexxx . Начало в 8 вечерта. Не го пропускайте, ще се влюбите. 💘 #Trexxxtv #serie #Telenovela #estreno #MiOtraYo17Oct

Но ние очакваме сезон 2 на ВОИ.
В ТТ върви инфо, че в него ще участват и следните актьори:

От тях познавам само Синан Тузчу, който игра с Туба в „Под липите“

Много добре стояха заедно на екран, бих казала, че я имаше „братската химия“! Blush
И до днес са приятели и се следят в ИГ .Hands Plus1
И накрая последните данни  от  IMDB
https://socipol.com/v2/index.php?c=imdb
Туба е на 7  позиция.
Преди нея са родените през изминалата седмица: Есра Билгич, Джансу Дере и Енгин Акюрек,  двете  актриси от новия турски сериал на Нетфликс Andropoz и постоянното присъствие Джан Яман. Blush

Лека нощ!

# 117
Привет, момичета в понеделник вечер

Днес няма новини от Туба, което  в предвид събитието си е съвсем в реда на нещата Hands V
Туба е умна и интелигентна и знае, че с появата си ще насочи вниманието към себе си и така ще измести фокуса на погребението. И погребението ще се превърне едва ли не с шоу, каквото никое такова събитие няма нужда да е      
Злати, Снинова, Линка
Благодаря ви за споделеното независимо от липсата на каквито и да е новости днес
Постера с евентуалното мъжко попълнение във 2 сезон на ВОИ и аз го мернах в ТТ. Hands V Ще видим дали ще са наистина в екипа на сериала.
Днес ТТ е пълен с различни клипчета от ПЛ  с различни моменти, в които са Филиз и Хандан Текинер Ето едно от тях

https://twitter.com/i/status/1581621530337107969

Да ви сложа няколко гифчета от ИА, които съм правила преди време

Нещо , което си е само твое
и което никой не може да ти отнеме
е твоето Настроение и Усмивка
и те зависят само от теб !!!

"Можеш да различиш Истинското
от фалшивото, защото фалшивото предизвиква тревожно чувство
в стомаха ти, докато Истинското
изпълва Сърцето ти с тихо Щастие."
Руми

Винаги малките неща, тези малки жестове са oт най-голямо значение.

Лека нощ!

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 01:04 от kanti

# 118
Добро утро,момичета!

Благодаря за всичко,което сте пуснали вчера в темата! Two Hearts

Линка,от тримата актьори,които си пуснала освен Синан Тузджу и Емре Къзълърмак(средния от снимката) сме гледали с Туба в КПА в ролята на Левент работеше във фирмата.Исках да пусна снимка на Туба с него от нета,но не я приемаха за публикация.За това само негова.Надявам се сега да се досетиш!

Желая ви спокоен есенен ден!

# 119
Здравейте

Мили момичета Благодаря на всички вас,за това което изнамирате и споделяте.

Злати Браво,голяма енциклопедия си.И аз се чудех този Емре........... къде съм го гледала, не че съм гледала много , а той бил Левент от КПА-на моменти ме дразнеше много -тиха водичка и подмолно действаше.

Може би  знаете,че имаме ПОВОДИ ЗА ГОРДОСТ
Първият университет в света е създаден от българи богомили през 1119 година.
Знакът @, символ на века на Интернет,е открит в български ръкопис от 1345 година,
 (14-ти) век. Най-старото запазено изображение на световно познатия знак @ е от средата на XIV век и е български. Знакът @ е символ на века на Интернет, той е ключов за електронната поща и за общуването в социалните мрежи. До скоро никой не знаеше реално откъде идва той, пише Клеър Бейтс в началото на своето проучване. Най-ранното открито досега споменаване на @ е религиозно.
Нека и без празник и годишнина да се поклоним на българите, които разнасят Знанието по света, облагородяват и просвещават народите!
Продължение
Скрит текст:
По времето на княз Борис и цар Симеон, 9-ти и 10-ти век, духовният център на света е България. Тук работят двете просветни средища, Велики Преслав и Охридската школа. Това са първите университети в света, известни,като книжовни школи с обучаване на българи на четмо и писмо. Боян Мага, най-малкият син
на царя приживе разпределя,
кои богомили,къде по света
да разнасят Знанието.През 1119 година българи създават в Болоня първия университет в света, на мястото на къщата на Булгаро де Булгарис, наречен Златоуст, начетен юрист и преподавател. Площадът пред къщата му се нарича и до днес-
„ПЛОЩАД НА БЪЛГАРИНА”.
На нейно място е основан „Университато Булгаро”. Там могат да се видят фамилните гербове на АЛЦЕУС БУЛГАРИНИ и на АСКАНИУС БУЛГАРИНО от Сиена.
В пълна независимост от черквата, там се учат 10 000 студенти от цяла Европа.
За сравнение в Кембридж , основан следващия век,
учат 5000. Магнетизмът на  „Университато Булгаро” привлича мастити представители на европейската култура, като Томас Бекет, Данте Алигери, Еразъм Ротердамски, Николай Коперник… Университетският параклис и до днес се нарича „Санта Мария дел Булгари”.
Най-старото запазено изображение на световно познатия знак @ е от средата на XIV век и е български. Знакът @ е символ на века на Интернет, той е ключов за електронната поща и за общуването в социалните мрежи. До скоро никой не знаеше реално откъде идва той, пише Клеър Бейтс в началото на своето проучване. Най-ранното открито досега споменаване на @ е религиозно. Той се явява през 1345 година в български превод. Пазен днес във Ватиканската апостолическа библиотека, ръкописът показва символа @ на мястото на А в думата Амин. Амин е българска дума, ползвана хилядолетия преди Новата ера от дедите ни и означава: записано в небесните чертози."
Откъс от книгата,
"СИЛАТА НА БЪЛГАРИТЕ"

Приятен следобед,дами

Общи условия

Активация на акаунт